به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاح سومین دوسالانه دیوارنگاری شهری «شاهدان شهر» عصر امروز چهارشنبه 15 بهمن ماه با حضور جمعی از مسئولان شهری و هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی در فرهنگستان هنر برگزار شد.
سیدنظام الدین امامی فر دبیر دوسالانه در آغاز این مراسم به ارائه گزارشی از برگزاری این دوسالانه پرداخت و گفت: این دوسالانه در بخش های مسابقه «شاهدان شهر»، مروری بر آثار دیوارنگاری شهری از سال 57 تا کنون و همچنین آثاری که در طول 2 سال گذشته در این زمینه اجرا شده و بخش مقالات و پژوهش برگزار شده است.
او با ارائه آماری از آثار ارسالی به این دوسالانه بیان کرد: بیش از 1800 اثر از 600 هنرمند سراسر کشور به همراه 40 مقاله و 30 پایان نامه به دبیرخانه این دوسالانه ارسال شد که در نهایت با انتخاب هیأت داوران بیش از 40 اثر در بخش مرور آثار و 72 اثر در بخش مسابقه «شاهدان شهر» برای راهیابی به نمایشگاه انتخاب شد که امروز این نمایشگاه افتتاح خواهد شد و 28 بهمن ماه نیز همایش علمی برای ارائه مقالات خواهیم داشت.
امامی فر درپایان سخنانش ویژگی های این دوسالانه را شامل موضوعی بودن در بخش مسابقه، شناسایی موقعیت دیوارها و موضوع آنها، استفاده از شیوه اطلاع رسانی جدید، اجرای 6 کارگاه آموزشی پیش از انتخاب آثار، اصلاح برخی از آثار قبل از ورود به نمایشگاه، عقد قرارداد با برگزیدگان آثار، اجرای طرح های منتخب روی دیوارهای شهر همزمان با ایام دهه فجر و مشارکت دانشجویان، هنرمندان و استادان دانشگاه سراسر کشور در این دوسالانه، برشمرد.
جمال کامیاب رییس سازمان زیباسازی شهر تهران سخنران بعدی این مراسم بود که پشت تریبون ایستاد و با اشاره به برنامه های این سازمان به مناسبت ایام دهه فجر بیان کرد: برنامه های ما از 10 بهمن ماه با نصب یادمان جایگاه جلوس حضرت امام (ره) در بهشت زهرا(س) آغاز شد و بعد از آن 12 بهمن ماه آیین گشایش دوسالانه مجسمه های شهری را در باغ موزه قصر شاهد بودیم که با ارائه بیش از هزار اثر حجمی از هنرمندان به دبیرخانه آغاز شد و اکنون 200 اثر برتر این دوسالانه در باغ موزه قصر پیش روی علاقه مندان است، 13 بهمن ماه اتمام مرمت یکی از زورخانه های تهران را در برنامه های خود داشتیم و امروز هم شاهد گشایش دوسالانه دیوارنگاری شهری هستیم و بعد از آن نیز جشنواره عکس تهران را پیش رو داریم.
کامیاب با تأکید بر اهمیت دوسالانه دیوارنگاری شاهدان شهر اظهار کرد: این دوسالانه با مضمون و افرادی سروکار دارد که عزت، شرف و امنیت امروز ما وابسته به آنهاست و همه ما از هر قشری به آن ها مدیون هستیم، بنابراین کمترین خدمت ما با آنها شاید این باشد که آن چه بر در و دیوار شهر با یاد آنها نقش بسته است، پاس بداریم، هرچند باور ما این است که پاسداشت اصلی از این شهدا پاسداشت از راستی، درستی و جوانمردی و همچنین پاسداری از ارزش های انسانی و معنوی است اما این اقدام فرهنگی و هنری نیز برای همان هدف متعالی است.
وی افزود: در و دیوار شهر ما به چهره ملکوتی این شهدا منقش شده است که برخی هم چندان تازگی کالبدی ندارند که این ها مورد ارزیابی و شناسایی قرار گرفته تا با کیفیت بهتر و با ارتقای سطح هنری آن، دوباره به همت هنرمندان کشورمان اجرا شود.
کامیاب در پایان ابراز امیدواری کرد که بتوانیم آن چه را بر عهده و مسئولیت ماست، به درستی انجام دهیم.
نایینی قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی شهر تهران نیز در سخنانش شهدای انقلاب اسلامی را صاحبان اصلی این انقلاب ذکر کرد و افزود: امام خمینی (ره) با سرمایه ای که از برکت وجود همین شهدا در اختیار داشت، توانست انقلاب اسلامی را به پیروزی برساند.
وی افزود: شهدا سرمایه اصلی انقلاب ما هستند و سرمایه این شهدا نیز باورهایشان بود که در سخت ترین لحظات به کمک نظام و حفظ موجودیت ارضی این سرزمین به میدان آمدند و جامعه هنری ما نیز به خوبی این حق را تعیین کرده و نقش ارزنده ای را در طول 36 سال بعد از انقلاب اسلامی ایفا کرده است.
در ادامه این مراسم نیز مهدی چمران سخنانی را درباره دیوارنگاری چهره شهدا در شهر مطرح کرد و در پایان این مراسم نیز نمایشگاه آثار سومین دوسالانه دیوارنگاری «شاهدان شهر» با حضور مسئولان گشایش یافت.
نظر شما