به گزارش خبرنگار مهر، ایرج گلدوزیان شامگاه چهارشنبه در پنجمین همایش کانون وکلای استان همدان اظهار داشت: در رشته جزا فقط حل و فصل دعاوی اهمیت ندارد بلکه شاکی و متشاکی و انطباق جرم و مجازات با قانون نیز از خواسته های علم جرم شناسی است.
وی در ادامه سخنان خود به برخی قوانین قصاص و جزا در کشور اشاره داشت و با دید تخصصی درباره این موضوع افزود: به طور مثال در قانون مجازات که سال ۹۲ به تصویب رسیده هم تحول و هم نوآوری وجود دارد.
پدر حقوق جزایی ایران در این مورد ادامه داد: اما در قانون سال ۹۲ علارغم زحماتی که قانون گذار متحمل شده کاستی هایی وجود دارد که باید به آن توجه داشت.
گلدوزیان که در ادامه سخنان خود به طور تخصصی به برخی قوانین در مجازات اسلامی اشاره داشت، افزود: گاهی مجرم قربانی سیستم اقتصادی کشور می شود و در حالی مرتکب جرم شده که در شرایطی مانند فقر، جهل و بیسوادی قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع بیشتر در جهان سوم به چشم می خورد افزود: گاهی جهل موجب استفاده از زور شده و به این ترتیب فرد ناخواسته تحت شرایط اجتماعی مرتکب جرم می شود.
پدر حقوق جزایی ایران با تاکید بر این موضوع که فرهنگ و باسوادی باعث کاهش خشونت در جامعه خواهد شد، ابراز داشت: در صدور حکم برای مجرم باید به شرایط اجتماعی فرد و مستندات دعوا و شخصیت فرد نیز توجه کرد.
گلدوزیان با بیان اینکه گاهی شرایط اجتماعی موجب کاسته شدن مجازات فرد می شود، عنوان کرد: یکی از اشتباهات قانون گذار این بوده که عوامل موجهی چون اقدامات پزشکی و حوادث ناشی از ورزش و یا تادیب فرزندان را از موارد رفع مسئولیت کیفری به شمار می آورد.
وی با بیان اینکه مثال های عنوان شده از کاستی های قانون بود، ابراز داشت: اگر جامعه به همه وظایف خود در حوزه های مختلف عمل می کرد باعث می شد تا فرهنگ فرد تغییر کند و فرد دنبال قتل، سرقت و یا جرایم دیگر نرود.
رئیس مرکز امور وکلا و مشاوران استان همدان نیز در این مراسم با محکوم کردن اهانت به حضرت محمد (ص) از سوی نشریه فرانسوی اظهار داشت: کانون وکلای استان همدان نیز به جنبش فدائیان حضرت محمد (ص) پیوستند.
وکیل و قاضی باید تلاش کنند تا عدالت برقرار شود و اگر هریک از آنها در این موضوع قصور کند، عدالت مخدوش می شود علیرضا ترکستانی با بیان اینکه وکیل و قاضی دو بال فرشته عدالت هستند، بیان داشت: وکیل و قاضی باید تلاش کنند تا عدالت برقرار شود و اگر هریک از آنها در این موضوع قصور کند، عدالت مخدوش می شود.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه وکلا باید در برخورد با مقامات قضایی رفتار صادقانه داشته باشند، ابراز داشت: وکیل باید یاور دستگاه قضایی باشد و باعث تسریع در حل پرونده ها شود نه اینکه باعث کندی سیر تحقیقات باشد.
رئیس مرکز امور وکلا و مشاوران استان همدان ادامه داد: وکیل به ویژه باید در پرونده هایی که نیاز به ادله نقش مهمی دارد بیش از پیش به قاضی کمک کند.
ترکستانی با تاکید بر اینکه صادقانه عمل کردن وکیل موجب کمک کردن به کشف حقیقت خواهد شد، افزود: صداقت در وکالت موجب بهتر عمل کردن قاضی نیز می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه وکلای دادگستری نیز باید در تثبیت مقام وکالت سعی کنند، عنوان داشت: وقت وکیل نیز همانند قضات ارزشمند بوده و باید جایگاه ویژه ای برای آنها در نظر گرفته شود.
رئیس مرکز امور وکلا و مشاوران استان همدان در ادامه سخنان خود از رسانه ها خواست تا با تولید محتوای سودمند فرهنگ استفاده از وکیل را در جامعه گسترش دهند.
ترکستانی گفت: همانطور که مردم برای بیماری به پزشک متخصص مراجعه می کنند باید برای تنظیم دادخواست نیز به وکلا مراجعه کنند اما متاسفانه هنوز فرهنگ استفاده از وکیل در جامعه نهادینه نشده است.
وی با اشاره به اینکه رسانه ها باید چهره وکیل را در جامعه مثبت القا کنند، عنوان کرد: رسانه ها باید به مردم نشان دهند که استفاده از وکیل موجب امنیت روانی، صرفه جویی در وقت و کمک به عدالت می شود.
نظر شما