علیرضا خسروی رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان در تحلیل میزان تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: واقعیت این است که در حق اقتصاد مقاومتی بسیار جفاشده است و آن گونه که باید و شاید به آن نپرداخته ایم.وی نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی را نیز مشابه اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: این بسیار مهم است که رهبر یک کشور انقلابی برای طیف خاص چنین پیامی بفرستد اما در این زمینه هم معتقدم آن مقدار که پتانسیل نامه بود به آن نپرداختیم و اصل پیام مغفول ماند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حتی در زمینه تعریف نیز اقتصاد مقاومتی خوب تبیین نشده است، گفت: به زبان ساده و تعریف عامه پسند، اقتصاد مقاومتی آن چیزی است که خودمان داریم و می توانیم روی آن تکیه کنیم.
پیشرفت کشور در همه عرصه ها یکسان نیست
وی افزود: ما موشک های مختلف ساختیم، سفینه به هوا فرستادیم، انرژی هسته ای داریم اما وضعیت خودروهای ما این است. لوازم خانگی ما امکان کوچکترین رقابتی را با نمونه های خارجی ندارد. در حوزه گردشگری پر از مشکل هستیم. در واقع تلاش هایمان با هم هماهنگ نیست.
خسروی در ادامه توضیح داد: در مثال باید گفت یک کشور باید مانند ذره بین باشد که اگر آن را درست تنظیم کنیم اثر بخشی آن حداکثری خواهد بود.
رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان با بیان اینکه کره جنوبی به اندازه یکی از استانهای ما است، گفت: به عنوان مثال سمنان به لحاظ مساحت به اندازه کره جنوبی است. کره ۹۸ هزار کیلومتر است و سمنان ۱۰۰هزار کیلومتر است. جمعیت کره ۶۰ میلیون و جمعیت سمنان ۶۰۰ هزار نفر است. کره به لحاظ منابع به نسبت ایران هیچ چیزی ندارد. ما در ایران همه چیز داریم اما وضعیت پیشرفت دو کشور چندان قابل قیاس نیست.
وی با بیان اینکه مسئولان کره ای از اینکه معادل ما روی زمین است متعجب هستند، تصریح کرد: آنها می گویند باید کیلومترها زمین را حفاری کنی تا به معادن برسیم.
این عضو کمیسیون عمران مجلس به شهرهای شمالی کشور نیز اشاره کرد و گفت: مساحت استانهای شمالی از مجموع کشورهای دانمارک، بلژیک، اسکاندیناوی و ... بیشتر است اما شمال کشور با آن همه پتانسیل هنوز به صورت سنتی اداره می شود. کشاورزی، ماهگیری و صنعت در این استان کاملا سنتی است با اینها اقتصاد مقاومتی حاصل نمی شود.
وی تاکید کرد: این روزها اخبار تاسف باری درباره محصولات کشاورزی به گوش می رسد. این بدان معناست که ما حتی آمایش سرزمینی را نیز انجام نداده ایم.
به خام فروشی عادت کردهایم
خسروی با یان اینکه خام فروشی ما را به اقتصاد مقاومتی نمی رساند، افزود: متاسفانه به خام فروشی عادت کرده ایم. سنگ آهن را ۱۰۰ دلار می فروشیم از آن طرف آهن را ۶۰۰ دلار وارد میکنیم. کشور ترکیه سنگ آهن ندارد اما صادر کننده فولاد است یا ژاپن حتی یک کیلو گرم سنگ آهن ندارد اما حرف او را در صادرات فولاد می زند.
رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان تصریح کرد: در واقع ما خیلی چیزها داریم اما از بیگانه طلب می کنیم. ما امسال شتر و آدامس وارد کردیم. چنین شرایطی با اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد.
خسروی تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی آنچه در داخل مملکت است ملاک قرار دهیم، عقب ماندگی ها را مشخص کنیم، تبدیل به پروژه سازیم و در اختیار دانشگاهها قرار دهیم و از دانشگاهیان کمک بخواهیم که چگونه از خام فروشی دست برداریم.
نقش و عملکرد قوای سه گانه در تحقق اقتصاد مقاومتی
رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان در ادامه با اشاره به نقش قوا و حرکت آنها در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: قوای سه گانه هم در این زمینه خوب عمل نکرده اند.
وی در تحلیل عملکرد مجلس گفت: مجلس یک سری قوانین و مقررات را پیاده کرده مانند خروج از رکود، بودجه مبتنی بر کاهش وابستگی به نفت و ... اما هنوز که هنوز است نتوانسته ایم در حوزه های بانک، گمرک، بنادر و ... قوانین مزاحم را حذف کنیم.
این عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه ما نیاز به قانون جدید نداریم گفت: تاکید ما باید روی حذف قوانین مزاحم باشد. باید نظارت را جدی کنیم. باید ببینیم که قانون به درستی اجرا می شود و کجا نمی شود، آنجا را اصلاح کنیم.
وی با بیان اینکه قوه قضائیه هم در بسیاری از حوزه ها خوب عمل نکرده گفت: اگر بخواهم شفاف تر صحبت کنم باید بگویم چرا جلوی بسیاری از شرکت های بزرگ سرمایه گذاری را می گیرید؟ بخش خصوصی به میدان آمده و کلی تبلیغ تلویزیونی انجام داده شما نمی توانید از همان آغاز در نابودی آن قدم بر دارید. به این بهانه که می خواهیم پرونده اش را بررسی کنیم.
خسروی در توضیح این مطلب که گاهی شاهد تناقض در عملکردها هستیم اضافه کرد: تمام بحث این است که سرمایه گذار خارجی را بیاوریم اما نمی توانیم گیر سرمایه گذار داخلی را رفع کنیم. اگر سرمایه گذار داخلی مشکل دارد از همان ابتدا نباید اجازه ورود را بدهیم. این سرمایه گذار ورود می کند، تبلیغ می کند، سرمایه را به میدان می ریزد بعد دستور بررسی می دهیم. وقتی با یک سرمایه گذار این گونه برخورد کنیم دیگران قطعا جلو نمی آیند.
هنوز آمایش سرزمینی نداریم
رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان با اشاره به نواقص دولت در این حوزه گفت: هنوز امسال گوجه کیلویی ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان و هندوانه تنی ۸۰ هزار تومان از کشاورز می خرند یعنی بعد از ۴۰ سال هنوز آمایش نداریم. هنگامی که برنج شمال برداشت می شود تبلیغات برنج خارجی نیز در تلویزیون خودنمایی می کند.
وی تصریح کرد: رانتی که در میوه هست سه ماه یارانه ما را برای کل کشور جواب می دهد. ما هنوز نتوانسته ایم دلالی را حذف و یا کاهش دهیم.
این عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به حوزه آب نیز گفت: ۵ برابر سد امیرکبیر، آب بدون مجوز استفاده می کنیم و هیچ چیز جایگزین آن نمی شود. انتقال آب های مرزی هنوز عملیاتی نشده. خداوند همه چیز به کشور ما داده اما ما بلد نیستیم درست استفاده کنیم.
وی با اشاره به وضعیت اسفبار در حوزه راههای کشور گفت: ۹۰۰ کیلومتر راه آهن در زمان جنگ جهانی دوم در عرض شش ماه ساخته شد آن هم با امکانات آن زمان الان امکانات ما بسیار زیاد است اما هم افزایی لازم را نداریم.
خسروی با بیان اینکه روزی ۱۲۰ نفر در جاده های کشور کشته می شوند، افزود: با این حال اتوبان تهران- شمال سالی یک درصد پیشرفت فیزیکی دارد. آیا این اقتصاد مقاومتی است؟ اتوبان حرم تا حرم که اصلا سرنوشتش نامعلوم است.
اراده برای تحقق اقتصاد مقاومتی وجود ندارد
رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان تاکید کرد: به عقیده من اراده برای تحقق اقتصاد مقاومتی وجود ندارد. بسیاری از کشورها چیزی به نام وزارت راه ندارند چون ساخت راهها را تمام کرده اند و اکنون فقط مسولیت رسیدگی آنها باقی است که راهداری آنها را نگهداری می کند اما در کشور ما هنوز ۱۱ استان به ریل راه آهن وصل نیستند.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی، آدمهای خاص خود می خواهد که به صورت جهادی کار کنند. اقتصاد مقاومتی با همایش حاصل نمی شود.
این عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه با اشاره به اینکه خصوصی سازی نیز در کشور ما مشکل دارد گفت: قطعا خصوصی سازی به واسطه رقابتی که ایجاد می کند می تواند گام مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی باشد. متاسفانه در این زمینه هم با مشکلات عدیده روبرو بودیم در کشوری مانند آلمان که مخابرات بسیار بالایی داشت ابتدا شرایطی خصوصی سازی را مشخص کردند چند سال روی این بخش کار کردند و سپس شرکت را واگذار کردند. ما در ایران شرکت مخابرات را واگذار کردیم بعد دیدیم شرایط واگذاری خوب نبود.
وی افزود: ما نیروگاهی را در کشور واگذار کردیم که قیمت آن ۲۵۰ میلیارد تومان بود اما آن را با ۵۰ میلیارد تومان واگذار کردیم این شرایط خصوصی سازی ما است.
خسروی خاطرنشان کرد: در صنعت نفت و برق هم شاهد خصوصی سازی بودیم اما شرکت ها به کارمندان یا مدیران بازنشسته یا فرزندان آنها واگذار شده لذا خیلی ها دلسرد می شوند.
ریس مجمع نمایندگان استان سمنان تاکید کرد: به عقیده من مجلس هم نظارت را کنار گذاشته و دائم قانون تولید می کند.
بانک ها حرف کسی را نمیخوانند
وی گفت: بانکها حرف هیچ کس را نمی خوانند نه رئیس جمهور، نه مجلس، نه قوه قضائیه و فقط منافع خودشان را می بینند. وقتی بانک که هدفش چیز دیگری است وارد مسیر دیگری می شود و محترمانه سودهای کلان می گیرد نمی توان انتظار داشت که اقتصاد مقاومتی درست شود.
این عضو کمیسیون عمران مجلس در خاتمه گفت: نیاز به یک همت جمعی داریم، نیاز داریم که منافع ملی مان مهمتر از منافع شخصی مان باشد و نیاز داریم که با همت جهادی در راستای به فعلیت درآوردن متعادل همه پتانسیل هایمان تلاش کنیم.
نظر شما