۲۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۰:۲۵

قم در سالی که گذشت/

تلخ و شیرین‌های قم در سال ۹۳

تلخ و شیرین‌های قم در سال ۹۳

قم - سال ۹۳ برای مردم قم با اتفاقات تلخ و شیرین بسیاری روبرو بود که برگزاری کنگره تکفیری‌ها، سفر رئیس جمهور به قم و استعفای شهردار از مهم‌ترین این اتفاقات است.

به گزارش خبرنگار مهر، روزهای پایانی سال همیشه زمان خوبی است برای بازگشت به گذشته و نگاهی دوباره به آنچه در مدت یک سال اتفاق افتاده است. فرصتی برای محاسبه کم و زیادهای سال گذشته تا بتوان از خوب و بدهایش عبرت گرفت و سال بهتری را آغاز کرد.

سال ۱۳۹۳ برای قم شاید چندان خاص و ویژه نبود اما برای خود پستی و بلندی‌هایی داشت که مرور خاطراتش شاید خالی از لطف نباشد.

قشنگ نیست اما واقعیت این است که مردم قم سال ۹۳ را که این روزها نفس‌های آخرش را می‌کشد، با خبر نزاع و قتل شروع کردند.

«قتل وحشیانه‌ جوانی در بیمارستان قم» این تیتری بود که برای اولین بار در سال ۹۳ قم را در صدر اخبار کشور قرار داد. آن هم در حالی که هنوز شیرینی طعم عید و دید و بازدیدهایش از کام مردم بیرون نرفته بود.

فیلم این درگیری وحشیانه تا مدت‌ها در فضای مجازی دست به دست گشت تا زنگ هشدار نزاع‌های دسته جمعی و مسلح در قم برای مسئولان امنیتی به صدا دربیاید.

به جز این جنایت، وقوع هزار تصادف که ۱۳۰۰ مجروح همراه داشت از دیگر اخبار بد نیمه اول فروردین سال جاری بود.

در اواخر فروردین‌ماه هم برداشتن سنگ قبر مرحوم میرزا حسن کاشفی در خیابان ارم توسط پیمانکار شهرداری موجب بروز واکنش‌هایی در میان مردم و علما بود.

۲۵ فروردین بود که عده‌ای در اعتراض به این موضوع مقابل پاساژ کویتی‌ها تجمع کردند. دفتر آیت‌الله صافی گلپایگانی هم روز بعد اطلاعیه‌ای در اعتراض به این موضوع صادر کرد که البته سنگ قبر دوباره احیا شد.

تشییع آیت الله ملکوتی

اوایل اردیبهشت ماه فوت آیت‌الله ملکوتی، از اساتید اخلاق بنام حوزه، کام مردم را تلخ کرد. ریزش ساختمانی در میدان نواب به دلیل گودبرداری غیر ایمن، برگزاری جشنواره سوهان و احداث نخستین دریاچه مصنوعی قم از دیگر اتفاقات آن روزها بود.

در خردادماه فاز سوم بلوار پیامبر اعظم(ص) به همت شهرداری قم به بهره‌برداری رسید و تمام دستگاه‌های استان برای خدمت‌رسانی به زائران در چهاردهم و پانزدهم خرداد آماده شدند. اوایل تیرماه هم مجدالدین معلمی به عنوان سرپرست جدید حوزه هنری قم معرفی شد.

دهم تیر بود که از سوی مسئولان اورژانس کشور، قم به عنوان پایلوت طرح SOS انتخاب شد.

همان روزها دخترکی چهار ساله زمانی که در فضای سبز حاشیه میدان روح‌الله مشغول بازی بود، به دلیل برق گرفتگی جان باخت. برق گرفتگی که در بررسی‌ها مشخص شد به دلیل اهمال نیروهای شهرداری اتفاق افتاده و خانواده‌ای را در غم از دست دادن عزیزشان داغدار کرده است.

در مردادماه تلاش استانداری برای تحکیم روابط اقتصادی با چین در صدر اخبار قرار داشت که سفر به چین بهانه خبری آن بود. سفر حجت الاسلام صالحی منش استاندار قم و هیئت همراه، بنا به دعوت رسمی استاندار گانسوی چین و با هدف توسعه و گسترش بیشتر روابط تجاری و سرمایه‌گذاری قم با چین انجام گرفت.

 استاندار قم در این سفر پنج روزه، علاوه بر برگزاری نشست‌های مشترک جداگانه با استاندار و تجار و اعضای اتاق بازرگانی استان گانسو، در همایش همکاری‌های چین و آسیای میانه (کشورهای کمربند اقتصادی جاده ابریشم) شرکت و از نمایشگاه‌هایی در این کشور بازدید کرد. سوغات سفر وی به قم برگزاری یک نمایشگاه در قم برای معرفی شرکت‌های چینی و محصولات آنها بود.

اورژانس هوایی

همان روزها قم در راستای بهبود زیرساخت‌های درمان به اورژانس هوایی مجهز شد که این موضوع تا امروز رهاورد خوبی برای استان داشته و طبق آمار در سطح کشور اورژانس هوایی قم بیشترین مأموریت را انجام داده است.

طی ماه‌های مرداد و شهریور دو پاکبان در بلوار زائر بر اثر تصادف در بلوار زائر جان باختند که این مسئله مردم قم را متأثر کرد. بهره‌برداری از پل و زیرگذر بعثت و مرگ مشکوک دو کودک که برخی آن را به ابولا نسبت می‌دادند هم از مهم‌ترین اخبار آن روزها بود.

مخالفت شورای شهر قم با تضمین وام صندوق توسعه ملی برای ترخیص واگن منوریل، بهره‌برداری و کلنگ زنی ۳۰۰ پروژه هفته دولت و تودیع مدیر هشت ساله جهاد کشاورزی از دیگر اخبار آن روزها بود.

تقریباً نیمه شهریور بود که اعضای شورای شهر بر ریاست حجت‌الاسلام سید محمد آتش زر بر شورای شهر قم خاتمه داده و ولی‌الله بیاتی را به جای او انتخاب کردند.

شناسایی هویت یکی از ۴۰ شهید گمنام مدفون در قم مسئله‌ای بود که اواخر شهریور امسال حال و هوای دفاع مقدس را به شهر قم آورد. در همان روزها رضا سیار به عنوان فرماندار قم انتخاب و اسماعیل زارعی کوشا قائم مقام شهردار شد.

آتش سوزی در سلفچگان

۲۰ آبان بود که آتش بزرگی به جان سلفچگان افتاد و حقیقت ضعف ایمنی واحدهای صنعتی را بار دیگر روشن کرد. مهار این آتش ۴۸ ساعت طول کشید.

شاید مهم‌ترین حادثه پاییز امسال در قم برگزاری کنگره جهانی مقابله با خطر جریان‌های تکفیری بود. کنگره‌ای کم نظیر که تراز جهانی قم را به دنیا نشان داد. این کنگره دوم و سوم آذرماه در شهر قم با ریاست آیت‌الله‌ مکارم شیرازی و با هدایت علمی آیت‌الله‌ سبحانی در مدرسه امام کاظم(ع) قم برگزار شد و شخصیت‌های مختلف اهل سنت از کشورهای مختلف در آن شرکت کردند.

در این کنگره بزرگ که مورد توجه بسیاری از رسانه‌های خارجی قرار گرفت، بیش از هزار عالم دینی ایرانی و خارجی به بررسی جریان‌های تکفیری و شیوه‌های مقابله با آنها پرداختند. در حاشیه برگزاری این کنگره چندین ساعت جلسه کارشناسی و مصاحبه‌ها و برنامه‌های مفصل رسانه‌ای با موضوع تکفیر شکل گرفت و دیدگاه‌های گوناگون در زمینه روش‌های مقابله با آن مطرح شد.

آذرماه امسال نیز اختلافات شرکت آب منطقه‌ای با شهرداری قم و استعفای ناگهانی محمد دلبری همه را متعجب کرد. هر چند مدیر سابق روابط عمومی شهرداری توپ را به زمین رسانه‌ها انداخت و گفت که این استعفا نبوده بلکه دلنوشته‌ای بوده که در سایت شخصی دلبری درج شده اما اظهارات رئیس شورای شهر مبنی بر تلاش برای نرسیدن این استعفا به شورا روی دیگری از ماجرا را روشن کرد.

تقریباً همان روزها بود که مرکز آمار ایران قم را ارزان‌ترین استان کشور اعلام کرد. اواخر آذر کمپ نگهداری و کاهش آسیب معتادان قم کار خود را پس از سال‌ها انتظار آغاز کرد. ساخت دهکده سلامت خبر دیگری بود که در این روزها از گوشه و کنار شنیده می‌شد که در سفر وزیر بهداشت به قم و در جلسه‌ای با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی این خبر قطعی شد.

افتتاح فاز اول پروژه پل جمهوری اسلامی در استان قم

افتتاح پل جمهوری که بعدها ۹ دی نامیده شد و تقدیم بودجه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی شهرداری به شورا که به هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت از دیگر اتفاقات این روزها است.

چهاردهم دی‌ماه آیت‌الله انصاری شیرازی از اساتید بزرگ فلسفه و اخلاق و یار و یاور انقلاب درگذشت و مردم قم را داغدار کرد.

در بهمن‌ماه سال ۹۳ سر نخستین واگن منوریل که تازه از گمرک ترخیص شده بود در یکی از پل‌های شهر قم به سنگ خورد.

سال گذشته برای مردم قم سال استعفاها بود. دوبار استعفای شهردار و یک بار استعفای استاندار در این سال رقم خورد. استاندار قم که به گفته خودش استعفایش یک ساعت بیشتر طول نکشید، با توصیه وزیر کشور از این استعفا صرفنظر کرد و به کار خود در قم ادامه داد.

اسفندماه هم با شور و شوق سفر رئیس جمهور به قم برای قمی‌ها آغاز شد. دکتر روحانی ششم و هفتم به قم آمد تا با رکوردشکنی دیدار رئیس‌جمهورها با مراجع و علما، پیوند دولت دهم با روحانیت را به رخ بکشد. همچنین در سفر وی ۳۷۹ میلیارد تومان برای انجام طرح‌های مختلف در قم تصویب شد.

هفدهم اسفند اما محمد دلبری، شهردار قم که یک ماه پیش از آن به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری شده بود، استعفای خود را به شورای شهر تقدیم کرد. این استعفا تصویب و مجید متین فر به عنوان سرپرست انتخاب شد تا پرونده تغییرات مدیریتی در سال ۹۳ بسته شود.

مردم قم این روزها در انتظار بهار نشسته و آخرین ساعات زمستان ۹۳ را به این امید سر می‌کنند که سال آینده بیاید با حداقل اتفاقات تلخ و وفور شیرینی‌ها .

زینب آخوندی

کد خبر 2518350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha