۲۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۵۸

معاون نعمت زاده اعلام کرد:

جزئیات آخرین وضعیت گشایش فاینانس چین/ یک یوآن هم گشایش اعتبار نشد

جزئیات آخرین وضعیت گشایش فاینانس چین/ یک یوآن هم گشایش اعتبار نشد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از ارسال نمایندگان ویژه دولت به چین برای مذاکره با مقامات چینی در گشایس فاینانس طرح‌های فولادی خبر داد و گفت: حتی یک یوآن هم برای طرح‌های فولادی در یک سال اخیر گشایش نشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی کرباسیان در جمع خبرنگاران از اعزام نمایندگان ویژه دولت برای مذاکره با دولت چین در گشایش فاینانس طرح‌های فولادی خبر داد و گفت: مدیرعامل شرکت ملی فولاد، معاون این شرکت و مدیر سرمایه گذاری ایمیدرو برای مذاکره نهایی به چین سفر خواهند کرد و بر این اساس، سفیر ایران در چین نیز برای پیگیری این پروژه ها فعال شده، ضمن اینکه هفته گذشته ملاقاتی با سفیر چین صورت گفته است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بروکراسی حاکم بر چین منجر به این شده است که ظرف یک سال اخیر حتی یک یوآن هم برای طرح‌های فولادی گشایش اعتبار نشود.

وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به رابطه سیاسی مناسب میان ایران و چین بتوان سه میلیارد یورو ال سی برای طرح‌های فولادی را هرچه زودتر عملیاتی کرد.

کرباسیان در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر استراتژیک ایمیدرو در سال ۹۴ نیز گفت: مشارکت بخش خصوصی در پروژه ها واگذاری آنها و استفاده از توان مردم و جذب سرمایه گذاران خارجی در دستور کار قرار دارد.

وی اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با توجه به فضای مثبت مذاکرات هسته ای، سرمایه گذاران خارجی زیادی جذب کرده و پروژه های معطل مانده را در کشور آغاز و یا برخی را توسعه دهیم.

به گفته مدیرعامل ایمیدرو، اتمام پروژه های نیمه تمام در حوزه معدن و صنایع معدنی و اتمام عملیاتی اکتشاف و استفاده از ظرفیت های معدن کاری نیز در دستور کار قرار گرفته است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از جمله دلایل افت صادرات مواد معدنی را کاهش ۵۰ درصدی قیمت سنگ آهن و نیز افت قیمت مس کاتد مس و کنسانتره مس دانست و خاطرنشان کرد: چین خریدهای خود در بازارهای جهانی را کاهش داد و از سوی دیگر، رکود در بازارهای جهانی منجر به کاهش صادرات این مواد معدنی گردید.

وی ادامه داد: مقررات جدیدی وضع نشد اما شایعات مبنی بر وضع عوارض صادراتی بر روی برخی مواد معدنی تنش زا بود. اگرچه اشکالی در این نیست که خام فروشی صورت گیرد و در مقابل سرمایه گذاری ها در کشور رونق گیرد، همان طور که نفت را می فروشیم و از منابع مالی آن بهره می گیریم.

به گفته کرباسیان، استرالیا و برزیل رقبای اصلی ایران هستند و با توجه به افزایش صادرات آنها بخشی از بازار ایران تصاحب شده است.

وی ادامه داد: دولت با توجه به دامپینگ و تعرفه حمایت صادراتی چین از محصولات خود منجر به وضع تعرفه ۱۰ تا ۲۰ درصدی برای محصولات فولادی شده است تا بتوان بازار را از هجوم کالاهای چینی حفظ کرد.

کد خبر 2518544

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha