۷ فروردین ۱۳۹۴، ۱۲:۲۸

کاووسی خبر داد:

دو اثر منقول قم در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

دو اثر منقول قم در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

قم - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، ‌ صنایع دستی و گردشگری استان قم از ثبت دو اثر منقول فرهنگی و تاریخی این استان در فهرست آثار ملی ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد اجرایی خدمات سفر استان قم، عمار کاووسی گفت: قرآن کوفی آستان حضرت معصومه (س) و ریتون هزاره پنجم قبل از میلاد تپه قمرود دو اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی است.

وی افزود: با قرار گرفتن در فهرست آثار ملی، این دو اثر تحت حمایت قانونی و نظارت سازمان میراث فرهنگی، ‌ صنایع دستی و گردشگری کشور قرار گرفت و هر گونه دخل و تصرف و یا اقدامی که منجر به آسیب و خدشه به آن شود طبق فصل نهم از کتاب پنجم قانون مجازات‌های اسلامی جرم محسوب شده و مشمول مجازات‌های قانونی خواهد شد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، ‌ صنایع دستی و گردشگری استان قم ادامه داد: تکوک یا مرغان صراحی، (به یونانی: ῥυτόν) با تلفظ ریتون ظرف‌هایی بودند که در دوران کهن به شکل جانوران ساخته می‌شدند و معمولاً آوندی زرین یا آهنین به صورت گاو یا ماهی یا مرغ بود و با آن بیشتر نوشیدنی می‌خوردند.

وی اضافه کرد: با آنکه اوج هنر ریتون سازی در ایران متعلق به دوره ماد و هخامنشی است اما پس از آنان نیز این هنر به حیات خود ادامه داد و حتی استفاده از ریتون تا قرن‌ها پس از حمله اعراب به ایران دوام یافت.

کاووسی قرآن کوفی آستان حضرت معصومه (س) متعلق به قرن سوم هجری را از دیگر آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی عنوان کرد و گفت: این قرآن اکنون در موزه آستان حضرت معصومه (س) نگهداری می‌شود.

وی بیان کرد: این قرآن به خط کوفی در ۳۲۵ برگ و قطع وزیری و منسوب به امام حسن عسگری (ع) است و توسط خلیفه شاه قلی وقف آستان حضرت معصومه (س) شده است.

کد خبر 2523630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha