۱۷ فروردین ۱۳۹۴، ۲۲:۲۰

ابتکار خبر داد:

پرداخت اعتبارات برای مقابله با ریزگردها در کرمانشاه

پرداخت اعتبارات برای مقابله با ریزگردها در کرمانشاه

کرمانشاه- رئیس سازمان محیط زیست کشور از پرداخت اعتبارات از صندوق محیط زیست برای مقابله و کاهش اثرات ریزگردها در کشور و استان کرمانشاه خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار شامگاه دوشنبه در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه، با اشاره به بیانیه مطبوعاتی لوزان سوئیس از آن به عنوان یک موفقیت برای دولت یازدهم یاد کرد.

وی گفت: این اتفاق خوشایند با زحمت و تلاش دولت و به خصوص شخص رئیس جمهور برای حل و فصل مذاکرات و حمایت‌های مقام معظم رهبری و تلاش های تخصصی و حرفه‌ای تیم مذاکره کننده ایران و در راس آن دکتر ظریف اتفاق افتاد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست مذاکرات لوزان را دستاوردی بزرگ برای کشور برشمرد و گفت: در نتیجه آن امید زیادی به کشور وارد شد و ایران در جایگاه ویژه ای از منطقه و معادلات منطقه ای قرار گرفت.

ابتکار با اشاره به پیشنهاد رئیس جمهور با عنوان «جهان علیه خشونت و افراطی گری» پیش از انجام مذاکرات لوزان، آن را یکی از موارد زمینه ساز اعلام بیانیه لوزان برشمرد.

معاون رئیس جمهور این پیشنهاد را یادآور پیشنهاد گفتگوی تمدن‌های خاتمی رئیس جمهور دولت هشتم دانست.

وی بار دیگر از نتایج مذاکرات لوزان سوئیس ابراز خرسندی کرد و گفت: خوشحالیم این موضوع به نتیجه رسیده است و فضا به گونه‌ای فراهم شده که کشور به سمت توسعه پایدار پیش رود.

توجه به مسائل محیط زیستی از مهمترین اولویت‌های دولت یازدهم

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در ادامه سخنان خود گفت: دولت یازدهم برخلاف دولت قبل که شورای عالی محیط زیست را منحل کرد این شورا را که عالی ترین نهاد اجرایی و مربوط به محیط زیست است احیا کرده و جان تازه ای به آن بخشید.

ابتکار توجه به مسائل محیط زیستی را یکی از مهمترین اولویت‌های دولت یازدهم برشمرد و گفت:  توجه به محیط زیست طی دو سال گذشته بیشتر از گذشته شده است.

وی یادآور شد: نگاه دولت به مسائل و بخش های مختلف محیط زیست یک نگاه متفاوت نسبت به گذشته است و به طور قطع دولت در بحث تخصص گرایی خود به این بخش نیز نگاه تخصصی دارد.

رئیس سازمان محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید به مسائل زیست محیطی توجه ویژه ای دارد و باید از این فرصت فراهم شده در خصوص حفظ و پایش محیط زیست بهره کافی برد و توجه و اهتمام رئیس جمهوری نیز نسبت به مسائل زیست محیطی نشان از اهمیت بسیار بالای این مهم است.

دولت سعی دارد محیط زیست از حاشیه به اصل تبدیل شود

ابتکار افزود: دولت تدبیر و امید سعی داشته مسئله محیط زیست از یک مسئله حاشیه ای و فرعی به یک مسئله مهم و اصلی در کشور تبدیل کند.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین رویکردهای دولت توجه به سازمان های مردم نهاد و قشر دانشگاهی است که در این زمینه نیز محیط زیست این مهم را در دستور کار قرار داده و از نقطه نظرات همه متخصصین به طور قطع استفاده خواهد کرد.

رئیس سازمان محیط زیست کشور محیط زیست را یک موضوع فرابخشی دانست که در همه بخش های جامعه اعم از صنعت، کشاورزی و... قابل توجه بوده و در تمام فعالیت‌های مذکور باید به آن توجه شود.

کاهش آلودگی هوا در هشت شهر بزرگ کشور

وی با بیان اینکه با سیاست‌های دولت یازدهم توانستیم تا حدی آلودگی هوا در هشت شهر بزرگ کشور را کاهش دهیم گفت: حذف بنزین پتروشیمی، بهبود کیفیت سوخت، ارتقاء استاندارد خودرو ها، و رونمایی از خودروها و موتورسیکلت های هیبریدی و برقی از اتفاقات شیرین سال گذشته بود که در نتیجه کیفیت هوای پایتخت و دیگر کلانشهرها بهبود یافت.

ابتکار افزود: در سال ۹۳ تعداد روزهای سالم در تهران نسبت به سال گذشته ۴۴ روز افزایش یافت که این یکی از ارزشمند ترین دستاوردهای زیست محیطی در سال گذشته بوده و  امیدواریم به سایر نقاط کشور نیز تسری یابد.

رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: البته در سال ۹۳ کیفیت هوا در تمام شهرهای کشور نسبت به گذشته روند رو به بهبودی داشته ولی امیدواریم این روند تا رسیدن به شرایط مطلوب ادامه داشته باشد.

ظرفیت‌های زیستی هر منطقه باید محاسبه و سپس بهره وری شود

وی یادآور شد: هر از نقطه از سرزمین ما یک ظرفیت زیستی دارد که باید به درستی ارزیابی شود و این یک بحث بسیار مهم است که دنیا به آن رسیده و کشور ما نیز باید به آن توجه کند.

معاون رئیس جمهور یکی از برنامه‌های دولت یازدهم را اقتصاد سبز عنوان کرد و گفت: دوران درگیری محیط زیست و دیگر دستگاه های اجرایی به پایان رسیده است و باید به سمت توسعه پایدار حرکت کنیم که ضمن توجه به مسائل اشتغال و عمرانی به مسائل محیط زیست نیز توجه کرد.

ابتکار یادآور شد: دنیا در حال تغییر رویکرد در این زمینه است و باید ایران نیز این تغییر رویکرد را داشته باشد.

وی افزود: بر اساس آخرین آمار هواشناسی کشور در ۲۳ سال گذشته به طور مستمر با کاهش بارندگی و افزایش دما مواجه بوده ایم پس باید در همه زمینه ها مواجهه علمی و واقع بینانه داشته و برنامه ریزی های ملی خود را بر اساس این ظرفیت ها تنظیم کنیم تا شاهد خسارات ناشی از آن نباشیم.

رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: در توسعه پایدار باید محیط زیست در شاخص های مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد و ضمن اجرای طرحهای عمرانی، محیط زیست نیز توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان محیط زیست کشور عنوان کرد: استان کرمانشاه در بخش محیط زیست ظرفیت های منحصربه فردی دارد که در تلاش هستیم برنامه های مختلفی در این استان اجرا کنیم که البته نیازمند مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد و دانشگاهیان استان است.

دنیا نیم سال برای جبران بهره کشی از محیط زیست عقب است

وی تصریح کرد: توان زیست محیطی برای هر کشور قابل محاسبه است و این محاسبات نشان می‌دهد که دنیا نیم سال عقب است، یعنی دنیا در طول یکسال، یک و نیم سال نیاز دارد که بهره کشی از محیط زیست را جبران کند.

ابتکار گفت: در کشور ما سه و نیم برابر ظرفیت محیط زیستی کشور بهره برداری می‌کنیم که این روند قابل ادامه نیست و در فاجعه هایی مانند دریاچه ارومیه خودش را نشان داد و هم‌اکنون با افت شدید آب های زیر زمینی و خشک شدن تالاب ها روبرو هستیم.

ضرورت پرداخت حق آبه طبیعت

وی افزود: برای جلوگیری از اتفاقاتی چون خشک شدن آب های سطحی و زیرزمینی در نتیجه بهره برداری بی رویه و هم‌چنین احداث سدها باید حق آبه طبیعت پرداخت شود تا مانع از خشکسالی شود.

رئیس سازمان محیط زیست گفت: کرمانشاه با منابع آبی و طبیعی مناسب قابلیت کشاورزی خوب مبتنی بر اصلاح الگوی مصرف را دارد و چنانچه مکان‌یابی مناسب برای فعالیت‌های صنعتی صورت گیرد می تواند توسعه فعالیت‌های صنعتی بدون خسارت زدن به محیط زیست را داشته باشد.

وی همچنین استان کرمانشاه را برای ایجاد گردشگری طبیعی بسیار مناسب ارزیابی کرد و گفت: این اقدام با رعایت ضوابط و ملاحظات محیط زیستی می تواند به اشتغال و رونق اقتصادی استان هم کمک کند.

ابتکار با بیان اینکه شهر کرمانشاه کلانشهر است بر مدیریت و برنامه ریزی پسماندها توسط مدیریت شهری تاکید کرد و گفت: البته استان کرمانشاه در این زمینه جزو استان‌های پیشرو بوده و باید الگوی سایر استان‌ها باشد.

وی درباره مدیریت پسماند در کشور نیز گفت: در این زمینه اقدامات خوبی در کشور صورت گرفته به طوری که طبق یک طرح در دولت همه شهرداری و شورای شهر و روستا مکلف به طرح مدیریت پسماند شده اند.

حل معضل ریزگردها در گرو مشارکت کشورهای منطقه

رئیس سازمان محیط زیست کشور در خصوص راهکارهای این سازمان برای حل معضل ریزگردها در منطقه گفت: حل این مشکل در گرو مشارکت کشورهای منطقه و همسایه غربی ایران است.

وی تصریح کرد: منشاء اصلی کانون ریزگردها در کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس بوده  که متاسفانه هم‌اکنون در شرایط مناسبی از نظر امنیتی قرار ندارند و زمینه اعزام هیئت‌های مذاکره کننده برای رفع این معضل را دارا نیستند.

ابتکار نیز چون سایر مسئولان کشوری مردم را به صبر در مقابل ریزگردها دعوت کرد و گفت: امیدواریم به زودی شاهد ثبات و امنیت در این کشورها بوده تا زمینه مذاکره درباره این موضوع فراهم شود.

وی خشکسالی کشورهای منطقه را عامل این معضل دانست و گفت: برای رفع این معضل مشارکت و همکاری این کشورها ضرورت دارد.

اختصاص اعتبارات برای مقابله با ریزگردها

ابتکار گفت: درصدد هستیم با کمک صندوق های بین المللی و صندوق ملی محیط زیست برای رفع این معضل تلاش کنیم که هم اکنون نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: مقداری از گرد و غبار نیز منشا داخلی دارد که در این رابطه نیز محیط زیست موظف به شناسایی کانون های بحران برای مقابله توسط سازمان جنگلها و مراتع است.

ابتکار افزود: یکی از دیگر برنامه های محیط زیست در کشور بحث تجهیز و توسعه امکانات هواشناسی برای مقابله با گرد و غبار است که این مهم در کلیه استانهای دارای گرد و غبار در حال انجام است.

رئیس سازمان محیط زیست کشور افزود: البته در بحث گرد و غبار مسائل زیاد و پیچده ای وجود دارد که نیازمند زمان است و دولت به همه استان هایی که با این معضل برخوردار هستند توجه یکسان دارد.

طرح های داخلی مقابله با گرد و غبار اجرایی می شود

وی گفت: مقرر شده در سال ۹۴ طرح های داخلی مقابله با گرد و غبار در نقاط کانون گرد و غبار داخلی اجرایی شود.

ابتکار افزود: برای مقابله با ریزگردها دولت طرح ها و مصوبات ویژه ای در نظر گرفته است.

معاون رئیس جمهور یادآور شد: با انجام مذاکرات بین المللی و دو جانبه با کشورهای منشا گرد و غبار از جمله عراق و عربستان سعی در کاهش ورود این پدیده به داخل داریم چراکه بخشی از این پدیده منشا خارجی دارد و از سمت غرب وارد کشورمان می شود.

برنامه ریزی برای جلوگیری از افزایش خشکیدگی و تخریب درختان بلوط

وی تصریح کرد: در شورای عالی محیط زیست طرح های ملی و استانی مختلفی برای جلوگیری از افزایش خشکیدگی و تخریب درختان بلوط در دولت نهایی و اعتبارات لازم برای آن در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: برنامه های بلندمدتی نیز در دست طراحی و اجراست تا با همکاری وزارتخانه های کشور و بهداشت و درمان و همچنین سازمان جنگلها و مراتع اقدامات لازم صورت گیرد.

وی از اجرای برنامه‌هایی برای حفاظت از جنگلها در مقابل معضلات محیط زیستی و هم‌چنین پرداخت حق آبه به مناطقی که منابع آبی آنها مورد بهره برداری قرار می‌گیرد خبر داد تا از این طریق تا حدی از بروز پدیده گرد و غبار در نتیجه کانون‌های داخلی جلوگیری شود.

ابتکار ابراز امیدواری کرد: برای مقابله با پدیده گرد و غبار در استان کرمانشاه و بنابر سیاست‌های استان بتوانیم اعتباراتی را به این امر اختصاص داده وپرداخت کنیم.

رئیس سازمان محیط زیست در پایان گفت: در فرمایشات ۱۷ اسفند مقام معظم رهبری نیز توصیه های بسیار خوبی صورت گرفت که بسیار راهگشا بوده و حتی این توصیه ها مورد توجه محافل بین المللی قرار گرفته است و ایشان در این دیدار مباحث راهبردی و کلیدی را با نگاهی فراگیر و جامع مطرح کردند و محیط زیست را میراثی برای آیندگان دانستند که ما باید حافظ آن باشیم.

بنابراین گزارش در پایان جلسه شورای اداری استان کرمانشاه، تفاهم‌نامه‌ همکاری بین سازمان محیط زیست کشور و استانداری کرمانشاه امضا و لباس محیط بان توسط ابتکار به استاندار کرمانشاه اهدا شد.

کد خبر 2528005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha