به گزارش خبرگزاری مهر، کیومرث قورچیان با تاکید بر اینکه لازم است این جمله را باور داشته باشیم که هنر برتر از گوهر آمد پدید، گفت: در ادبیات کلاسیک ما، فردوسی و شعرای دیگر به صراحت عنوان هنر را به کار بردهاند. اگرچه ممکن است شعاعهای مختلفی از کلمه هنر را در بر بگیرد اما مهم این است که هنر شمولیتی دارد که میتواند مفاهیم مختلف از جمله انقلاب را در خودش جا بدهد.
وی اظهار کرد: اگر تعبیر ما از هنر، زیبایی باشد که فکر نمیکنم کسی در جایی از دنیا بتواند به این تعبیر اعتراضی داشته باشد چون میتوانیم مفاهیم مختلف را در قالب هنر دربیاوریم نه این که هنر را به قالب آنها ببریم. با این توصیف، اینکه هنر انقلابی ما کجای این مبحث زیبایی شناسی قرار دارد و چقدر میتواند باعث رشد و تغییر شود باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
این هنرمند نقاش ادامه داد: اخیرا خاطراتی را درباره انقلاب سال ۵۷ میخواندم، مقاطعی را که به آنها اشاره شده بود به یاد میآوردم و در بعضی از آنها حضور داشتم. با خواندن این خاطرات احساس میکردم تک بعدی به این خاطرات نگاه شده و صرفا مسائل مادی و زمینی مطرح شده اند مانند سایر انقلابهایی که در نقاط دیگر جهان رخ داده است، در حالی که انقلاب اسلامی ایران فراتر از این مسائل بود. انقلاب اسلامی ایران یک ویژگی مهم داشت که آن را از سایر انقلابها متمایز میکرد و آن هم ویژگی الوهیت آن بود. انقلاب اسلامی ما بر معنا، زیبایی و الوهیت استوار است پس باید این مفاهیم را در هنر انقلابی متجلی کنیم.
قورچیان با اشاره به اینکه تمام صحنههای انقلاب ما خاص و به یاد ماندنی بود، گفت: بعضی از صحنههایی که در این انقلاب خلق شد، هر کدام یک تابلوی بی نظیر است. در جریان انقلاب ما یک رود خروشان از شمال تا جنوب شهر جاری شد و میتواند بیانگر همان طی مسیری باشد که در سیمرغ آن را شاهدیم.
وی تاکید کرد: یکی از المانهای نقاشیهای من سیمرغ است. در داستان عطار که همه میدانیم پرندهها قرار است بروند به قله برسند، در این مسیر دچار تغییر و تحولاتی میشوند که این مسیر میتواند بیانگر جریان یک انقلاب باشد.
نظر شما