۱۹ فروردین ۱۳۹۴، ۱۱:۱۸

قاسمی:

اثرات مخرب معدنکاری بر زیست بوم ارسباران جبران ناپذیر است

اثرات مخرب معدنکاری بر زیست بوم ارسباران جبران ناپذیر است

تبریز - مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نسبت به تاثیرات منفی و برگشت ناپذیر فعالیت های معدنی در منطقه ارسباران هشدار داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید قاسمی چهارشنبه در جمع خبرنگاران معدنکاری بدون توجه به ارزیابی های زیست محیطی را بزرگترین تهدید اکوسیستم ارسبارانی برشمرد و افزود: جنگلهای ارسباران تنها با سهم ۳.۶ درصدی از عرصه استان آذربایجان شرقی و با تنوع جانوری بیش از ۳۲۰ گونه منحصر به فرد و بش از یکهزار گونه گیاهی به عنوان فسیل زنده از نمونه جنگلهای باستانی دارای جایگاه بین المللی ذخیره گاه زیست کره بوده و با وجود وسعت کم، نقش مهمی در توازن اکولوژیکی منطقه دارد.

وی با اشاره به بی توجهی به هشدارهایی که پیش از آغاز بحران دریاچه ارومیه داده شد، تصریح کرد: محیط انسانی و حیات اقتصادی و اجتماعی آذربایجان شرقی وابستگی شدیدی به حوضه آبریز ارس و پایداری اکوسیستم ارسبارانی دارد تا جایی که می توان آن را با اهمیت دریاچه ارومیه مقایسه کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اظهار داشت: با توجه به تبعات خشک شدن این دریاچه و هزینه های گزاف احیای بسیار دشوار آن، توسعه معدنکاری در زیست بوم ارسباران موجب از میان رفتن ویژگی های کم نظیر زیست محیطی حوضه آبریز ارس و ایجاد چالش جدی برای جوامع انسانی و سلامت مردم ساکن در آن خواهد شد.

قاسمی در پایان با مقایسه اهمیت زیست بوم ارسبارانی برای حیات منطقه اظهار داشت: گونه های مانند خروس سیاه گونه هایی هستند که در صورت از میان رفتن اکوسیستم ارسباران باید در موزه به دنبال آنها بود در حالیکه با توجه به مشکلات زیست محیطی ناشی از کم توجهی های گذشته، آشکار بودن چنین پیامدهایی نیازی به تحلیل ندارد.

کد خبر 2528979

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha