به گزارش خبرگزاری مهر، محمد احسانی مدیر شبکه اول سیما که در دومین روز از نمایش فیلم های جشنواره «سما» به عنوان مهمان ویژه در سینما فلسطین حضور یافته بود درباره بالا بردن سطح کیفی آثار با موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی گفت: یکی از بزرگترین مشکلات جشنواره های موضوعی به ویژه در حوزه فیلم کوتاه، محتوای آثار است. در بسیاری از موارد دیده شده که آثار از جهت پرداخت و فرم خوب هستند اما از جهت محتوا در درجه پایین تری قرار دارند.
وی برای رفع این مشکل پیشنهاد داد: از همین رو معتقدم مراکز پژوهشی و فرهنگی باید در جهت ساخت و پرداخت موضوعاتی از این دست به فیلمسازان جوان کمک کنند و اطلاعات و ایده های ناب تری در اختیار آنها بگذارند. اگر چنین شود پس از گذشت چند دوره از برگزاری جشنواره های موضوعی شاهد کیفیت بالا در محتوای آثار خواهیم بود.
مدیر شبکه یک سیما تاکید کرد: پرداختن به موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی مهمترین دغدغه نظام فرهنگی ما است و برگزاری جشنواره «سما» که با نام شهید سید مرتضی آوینی همراه است اهمیت این موضوع را دوچندان می کند. همچنین جریان فیلمسازی جوان، یک جریان زلال، پاک و دغدغه مند است که به صورت خودجوش هم به مسائل فرهنگی و بومی می پردازد و حال وظیفه مسئولان است که به این موضوع اهمیت دوچندان بدهند.
احسانی ادامه داد: در کنار این دغدغه مندی آنچه مغفول مانده است اکران و چگونگی در دسترسی مخاطب به آثار فیلم کوتاه است که به اعتقاد من علاوه بر جشنواره های فیلم کوتاه باید بسترهای دیگری چون تلویزیون هم کنار جریان فیلم کوتاه بیاستد.
مدیر شبکه اول سیما گفت: حدود ده سال پیش روزهای جمعه یک باکس ویژه با عنوان فیلم کوتاه در شبکه اول سیما وجود داشت که به مدت نسبتا طولانی نیز پخش می شد. در حال حاضر هم در حال برنامه ریزی در شبکه اول سیما هستیم تا پخش فیلم کوتاه از رسانه ملی را در دستور کار خود قرار دهیم.
این مدیر رسانه ملی در پایان با اشاره به حضور جدی فیلمسازان جوان شهرستانی در عرصه فیلم کوتاه گفت: خوشبختانه فیلمسازان جوان در شهرستان ها در حوزه فیلم کوتاه بسیار فعال هستند و منحصر به پایتخت و شهرهای بزرگ نیست و همین حضور باعث تنوع در سلایق و ژانر شده است.
به کارگاه رسول صدرعاملی بیایید
۴۵ فیلم کوتاه در سه بخش داستانی، مستند و پویانمایی به همراه یک فیلم بلند داستانی امروز سه شنبه ۲۵ فروردین ماه در جشنواره فیلم کوتاه «سما» روی پرده سالن های سه گانه سینما فلسطین می رود.
فیلم های بخش رقابتی نخستین جشنواره فیلم کوتاه «سما» در چهار سانس از ساعت ۱۴ تا ۲۲ در قالب های داستانی، مستند و پویانمایی در سه سالن در سینما فلسطین نمایش داده می شوند که برنامه امروز سه شنبه ۲۵ فروردین ماه جشنواره بدین شرح است:
نخستین سانس از نمایش آثار در سالن اصلی به فیلم های «عروسکم نگاه کن» ساخته مریم ترشیزی، «تلظی» به کارگردانی محمدرضا دهستانی، «مهمان خوانده» ساخته امیر حسین پیش آهنگ، «پاهایم قلقلک دوست دارند» به کارگردانی سید محمد میرکیانی، «سینک» ساخته مهدی یوسفعلی و «دگرعضوها را نماند قرار» به کارگردانی ابوطالب مطلبی اختصاص دارد.
همزمان با نمایش آثار در سالن اصلی سینما فلسطین، فیلم هایی چون «رهایی» ساخته مرتضی احمدی، «پس لرزه» به کارگردانی محمود یزدانی، «فاصله لیلی تا لی لی» به کارگردانی حمیده نادری ،«چی بپوشم» ساخته مسعود زارعیان، «آک آپ آس» به کارگردانی محمدعلی هاشم زهی و «گنجینه» ساخته حسین ربیعی در سالن شماره ۲ سینما فلسطین روی پرده می رود.
همچنین سالن شماره ۳ سینما فلسطین در سانس ساعت ۱۴ میزبان فیلم های چون «نقص ۵۹۸» به کارگردانی سعید نائینی پور،«این جا تمام ثانیه ها خسته می شوند» ساخته امیر ابوالحسنی، «مترسک ها هم می میرند» ساخته پرویز رستمی، «رقص قاصدک ها» به کارگردانی وحید شاکری، «انشای دیوانه» ساخته سعیدزارع سهیلی، «به رنگ زندگی» به کارگردانی داود جلیلی و «جا حکایتی» ساخته فائزه سپهر صادقیان خواهد بود.
طبق جدول زمان بندی نمایش آثار در نخستین جشنواره فیلم کوتاه «سما»، دومین سانس از نمایش آثار ساعت ۱۶ به فیلم بلند داستانی «ماهی سیاه کوچولو» به کارگردانی مجید اسماعیلی اختصاص دارد. ان فیلم سال گذشته در سی و سومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و هنوز اکران عمومی نشده است.
ساعت ۱۸ کارگاه آموزشی در حوزه فیلمنامه نویسی با حضور رسول صدرعاملی برگزار می شود.
همچنین سالن شماره ۳ سینما فلسطین در سانس ساعت ۱۸ میزبان فیلم هایی چون «به رنگ چادر مادرم» به کارگردانی زهرا کاظمی، «نگارستان» ساخته سید حسین نواب، «درس» به کارگردانی مهدی بوستانی، «پاسخ به پیغام» ساخته محمدرضا دهستانی، «درد عشقی کشیده ام که مپرس» به کارگردانی علی معصومی کوهستانی، «سوختن در آب، غرق شدن در آتش» ساخته زانیار طهماسبی و «درخت اژدها» به کارگردانی عرفان ملک خواهد بود.
سانس پایانی نمایش آثار جشنواره فیلم کوتاه «سما» در سالن اصلی سینما فلسطین ساعت ۲۰ آغاز می شود و تا ۲۲ ادامه دارد و قرار است فیلم های کوتاه با عناوینی چون «کودکان ابری» ساخته رضا فهیمی، «نیایش» به کارگردانی باقر صمدی، «قول مردونه» ساخته فاطمه کهربایی، «سعید» به کارگردانی مهدیه جلالی، «چه کسی ما را کشت؟» ساخته محمد حسین جعفری و«یک روز معمولی » به کارگردانی اعظم ذوقی روی پرده روند.
همزمان با نمایش آثار در سالن اصلی سینما فلسطین، در همین سانس فیلم هایی چون «زندگی زیر پوست» ساخته بهزاد نوارنی پور، «حریر» به کارگردانی زهرا عزیزی، «شنبه دوست داشتنی» ساخته الهام آقالری، «هیچکس نبود» به کارگردانی سولماز همت زاده، «رنگان ۹۹» ساخته تیام یابنده و «بی بی» به کارگردانی سعید نجاتی ارژنگ در سالن شماره ۲ سینما فلسطین روی پرده می رود.
نمایش فیلم ها در سالن شماره ۳ در سانس ساعت ۲۰ تا ۲۲ به آثاری چون «اتحاد» ساخته محمد باقر ایمان زاده، «ناگهان تو گم شدی» به کارگردانی مهدی باقری، «ایثار» ساخته احسان محمدی، «مذبذب» به کارگردانی علی اصغر هاشمی نیا، «بی آسمان» ساخته محمد حمزه ای، «امیر پسر کاغذی» به کارگردانی مسعود حمزه ای و «همگام» ساخته ندا وطن خواه اختصاص دارد.
سمینار ایده و الهام در آثار مستند در جشنوار فیلم «سما» برگزار شد
دومین سمینار آموزشی جشنواره فیلم کوتاه «سما» با موضوع فیلمسازی مستند توسط مهرداد اسکویی در سینما فلسطین برگزار شد.
مهرداد اسکویی مستندساز در دومین سمینار آموزشی این جشنواره که با موضوع فیلمسازی مستند برگزار شد اولین گام در ساخت مستند یعنی ایده و الهام را مورد بررسی قرار داد.
در ابتدای جلسه که عصر دیروز ۲۴ فروردین به صورت کاملا کارگاهی برگزار شد، اسکویی سه فیلمساز جوان را به صحنه دعوت کرد و از آنها خواست طرح و موضوع فیلم های مستند خود را تعریف کنند و در حین تعریف افراد و نظرخواهی از حاضران تفاوت های بین الهام، ایده و موضوع را بیان کرد.
این مستندساز در بخشی از صحبت های خود به تفاوت ایده و موضوع اشاره کرد و گفت: «موضوع» معنای گسترده ای دارد و در روایت موضوع جهت گیری خاصی وجود ندارد و از ترکیب حس، فکر و تجربه بروز می کند تا جاییکه فیلسماز بعد از مدتی با تجربه یک اتفاق حرکت می کند.
اسکویی ادامه داد: موضوع در درون یک روایت کلی لحاظ می شود اما الهام رابطه مسقیمی با تسلط به خود و رابطه معکوس با درون و بیرون فیلمساز دارد و نکته مهم این است که فیلمساز باید از درون خود حرکت کند. واقعیت این است که تعداد بی شماری فیلمساز داریم اما از این تعداد، کمتر فیلمساز متخصصی وجود دارد که بداند چگونه با دنیای بیرون، استدلال و روشمندی خود و دیگران مواجه شود.
کارگردان مستند «جزیره هنگام» در بخش دیگر از صحبت های خود به راه های رسیدن به الهام درونی اشاره کرد و گفت: یکی از راه های رسیدن به الهام درونی بهره بردن از خاطرات و انگیزه های فردی است ولی باید برای تفکر خود محدوده و جغرافیای معین تعریف کنیم.
سمینار آموزشی با موضوع فیلمسازی مستند که در جشنواره فیلم «سما برگزار شد مورد استقبال حاضران قرار گرفت و اسکویی تمام مدت با ذکر تجربه های خود در عرصه سینمای مستند با هنرجویان سخن گفت و به سئوالاتشان پاسخ داد.
سومین کارگاه آموزشی جشنواره «سما» عصر امروز ۲۵ فروردین ماه ساعت ۱۸ با حضور رسول صدرعاملی در سینما فلسطین برگزار می شود.
نخستین جشنواره فیلم کوتاه «سما» با موضوع «سبک زندگی اسلامی و ایرانی » تا تاریخ ۲۷ فروردین ماه به دبیری مجتبی امینی در سینما فلسطین برگزار است.
نظر شما