۲۵ فروردین ۱۳۹۴، ۱۵:۲۰

باقرزاده:

گلستان ۱۴۰۰ بیسواد زیر ۲۰ سال دارد

گلستان ۱۴۰۰ بیسواد زیر ۲۰ سال دارد

گرگان- رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور تعداد بی سوادان بین ۱۰ تا ۲۰ سال را ۷۴ هزار نفر اعلام کرد و گفت: سهم گلستان یک هزارو ۴۰۰ نفراز بی سوادان در این رده سنی است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی باقرزاده ظهر سه شنبه در نشست خبری با رسانه های گلستانی، افزود: توجه به این گروه سنی با توجه به آسیب های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی یکی از ضروریات به شمار می رود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان این نکته که تعدادی از افراد بی سواد در گروه سنی بین ۱۰ تا ۲۰ سال از بهره هوشی پایینی برخوردار هستند، اظهار کرد: توجه به این قشر و باسواد کردن آنها نیز در برنامه کاری سازمان قرار دارد.

این مسئول کشوری ضمن اشاره به مصوبه دولت برای افراد بی سواد بین ۱۰ تا ۴۹ سال، اذعان کرد: در این مصوبه آمده که « دیسته از بی سوادانی که در دوره های آموزشی سواد آموزش شرکت کنند، مبلغ ۱۲۰ هزار تومان به عنوان جایزه از سوی دولت به آنها ارائه می شود.

وی از اجرای طرح تشویقی برای بی سوادانی که از طریق خانواده و نزدیکان با سواد می شوند خبر داد و تصریح کرد: در صورت آموزش فرد بی سواد و اخذ امتحان و کسب حدالنصاب نمره، مبلغ ۶۲۰ هزار تومان به خانواده بی سواده داده خواهد شد.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور با بیان این نکته که  تنها سال ۹۴ فرصتی برای تشویق بی سوادان و شرکت در دوره های آموزش سواد آموزی است، اذعان کرد: از سال آینده شرایط محدود کننده ای برای بی سوادان بین ۱۰ تا ۲۰ در نظر گرفته شده است.

ایجاد محدودیت برای تمدید و صدور گواهینامه رانندگی افراد زیر ۵۰ سال بی سواد

وی در توضیح شرایط محدود کننده برای بی سوادان، تصریح کرد: محدودیت در تمدید و صدور گواهینامه رانندگی  برای افراد زیر ۵۰ سال، محدودیت در اخذ یا تمدید پروانه کسب و محدودیت در واریز مستمری برای افراد تحت پوشش کمیبه امداد و بهزیستی از سیاست های دولت برای روی آوردن افراد بی سواد به دوره های آموزشی سواد آموزی به شمار می رود.

معاون وزیر آموزش و پرورش تاسیس مراکز یادگیری محلی را راهی دیگر برای ترغیب بی سوادان به سواد آموزی داسنت و اذعان کرد: در این مراکز یادگیری به جز خواندن و نوشتن آموزش مهارت های اولیه که یک نیاز به شمار می رود نیز، آموزش داده خواهد شد.

وی مهارت زندگی، مهارت اجتماعی و مهارت شغلی را که مربوط به حقوق شهروندی است را از جمله مهارت های آموزش داده شده در مراز یادگیری اعلام کرد و گفت: در کنار این مباحث دولت از کودکان در معرض آسیب نیز حمایت خواهد کرد.

باقرزاده خاطر نشان کرد: در هر جامعه ای کودکان کار و خیابانی، فرزندان طلاق، کودکان بد سرپرست وجود دارند از این رو آموزش مهارت ها باعث می شود که نکات اولیه زندگی را در کتار آموزش سواد بیاموزند.

تلاشمان بر این بوده که سوادآموزی را مخاطب محور، مدرسه محور و مردم محور کنیم

معاون وزیر آموزش و پرورش با اعلام این نکته که تلاشمان بر این بوده که سوادآموزی را مخاطب محور، مدرسه محور و مردم محور کنیم، افزود: ورود بخش خصوصی در بخش آموزش بی سوادان نیز جز سیاست سازمان نهضت سوادآموزی است.

این مسئول کشوری با تاکید بر این نکته که بی سوادی در یک نقطه تمام نمی شود، اظهار کرد: باید به صورت مستمر برنامه آموزش بی سوادان را پیگیری کنیم به محض رها کردن این موضوع حتی در مدت کوتاهی شاهد رشد قابل ملاحظه بی سوادی خواهیم بود.

وی ضمن یادآوری این نکته سازمان نهضت سوادآموزی از توانایی و ظرفیت بالایی برخوردار است، اظهارکرد: متاسفانه علی رقم ظرفیت در سازمان، انگیزه لازم از سوی بی سوادان برای حضور در دوره های آموزشی نیست.

 رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور خاطر نشان کرد: استقبال و انتخاب آگاهانه افراد بی سواد برای حضور در کلاس های نهضت سواد آموزی از دغدغه های اصلی ماست.

علی باقرزاده با بیان این نکته که ۶۰۰ هزار نفر از اولیای دانش‌آموز کشور بیسواد هستند، اذعان کرد: امروز پدر، مادر، خواهر و برادر ۹۴۱ هزار دانش‌آموز را شامل میشوند.

گلستان ۱۹ هزار و ۸۵۹ والدین بیسواد دارد

وی با بیان اینکه گلستان دارای ۱۹ هزار و ۸۵۹ والدین بیسواد است، تصریح کرد: از این تعداد براساس چهار شاخص زنده بودن، مدرک تحصیلی، آموزش پذیر بودن و دسترس بودن هماکنون ۱۲ هزار و ۶۱۱ نفر تایید شده و ۳ هزار و ۶۰۴ نفر مبادرت به ثبتنام در مراکز نهضت سوادآموزی کرده اند.

معاون وزیر آموزش و پرورش تعداد بی سوادان فاقد مهارت را سه میلیون و ۴۵۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۴۰۰ هزار نفر از بی سوادان را اتباع غیر ایرانی تشکیل می دهند.

وی با بیان این نکته که بیش از نیمه از این جمعیت بی سواد را بانوان تشکیل می دهند، افزود: استان های مازندران، سمنان، البرز، اصفهان بالاترین درصد باسوادی و سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و کرمان بیشترین آمار بی سوادی را در خود جای داده است.

به گفته رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور، گلستان جز ۱۰ استان پایئن جدول قرار دارد که بخشی از این شرایط به دلیل تنوع قومیتی، پراکندگی روستاها و حاشیه نشینی شهرهای بزرگ استان است.

کد خبر 2534265

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha