به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکری چی زاده در دومین کنفرانس ملی زلزله که پیش از ظهر پنج شنبه در آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد، بیان کرد: زلزله مخاطره طبیعی است که در طول تاریخ بسیار به کشور ما آسیب زده است و اگر این روندی که فعلا اتخاذ کرده ایم را تغییر ندهیم، یقینا این آسیب ها بیشتر از این خواهد بود.
این مسئول اظهار داشت: از دهه ۵۰ شمسی به بعد هر ۱۰ سال شاهد وقوع زلزله های ۷ ریشتر و بالاتر در کشور هستیم که زلزله های طبس، بوئین زهرا، منجیل، اهر و ورزقان نمونه های آن هستند.
وی ادامه داد: از حد فاصل ۲۷ ژانویه تا ۵ آوریل در حد فاصل ۶۵ روز بیش از ۳۰ زلزله بالاتر از ۴ ریشتری در کشور ما روی داده است و این به این معناست که هر دو روز یکبار در این کشور زلزله بالای ۴ ریشتر روی می دهد که همین مسئله نشان می دهد که شرایط ما از این نظر اصلا مساعد نیست.
رئیس مرکز تحقیقات وزارت مسکن، راه و شهرسازی گفت: بر همین اساس ۳۰ درصد از کل زلزله های مهیب دنیا یعنی زلزله هایی که بالای ۱۰ هزار نفر تلفات داشته در در دهه های اخیر در ایران روی داده در حالی که ایران تنها یک درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه تهران افزود: این مسئله از یک نظر متوجه موقعیت جغرافیایی ایران و قرار گرفتن آن در محل تلاقی صفحه عربستان و فشارهایی است که به این ناحیه وارد می شود است همچنین گستره وسیعی از خاک ایران بر روی گسل های متعدد قرار دارد.
به جای محیط زیست و زمین، ساخت و سازهای غیر اصولی را مورد خطاب قرار دهیم
شکرچی زاده افزود: نکته مهم دیگر در این میان این است که ما با محیط سازگاری نداریم و به بحث ساخت و ساز توجه جدی نداریم حال آنکه باید به ساخت و ساز توجه جدی و علمی شود تا با زلزله کنار برآییم.
وی بیان کرد: باید توجه کنیم که اگر کودکی در زلزله والدین و خانه خود را از دست می دهد این کار توسط زمین و محیط زیست صورت نگرفته است و نباید زمین را مورد خطاب و عتاب خود قرار دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات وزارت مسکن، راه و شهرسازی ادامه داد: محیط زیست برای حفظ تعادل طبیعت کار خود را انجام می دهد و ما باید به نظم محیط زیست و سلامت آن احترام بگذاریم و با ساخت و سازهای ضد طبیعی و اقداماتی از این دست محیط زیست خود را تخریب نکنیم اما ما باید به هنگام بروز زلزله و سایر مخاطرات طبیعی به جای اینکه زمین و محیط زیست را خطاب قرار دهیم و اینکه چرا محیط زیست خانه ها و الدین کودکان را از آنها می گیرد باید مهندسان را مورد خطاب خود قرار دهیم که چرا خانه ما را امن و ایمن نساخته اند.
این مسئول افزود: می توان با برخورداری از تکنولوژی های سالم و فنی، دانش و تخصص مهندسان پرتلاش و ساختن درست باورهای اجتماعی مردم در رابطه با زلزله و طبیعت، محیط زیست سالمی را برای خود و آیندگانمان بسازیم محیط زیستی که در آن انسان به جای ترس از طبیعت و تخریب آن، دوست طبیعت و سازگار با آن است.
نظر شما