۳۰ فروردین ۱۳۹۴، ۱۰:۱۱

محمدی اعلام کرد:

هدر رفت ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب در شبکه آبی مغان

هدر رفت ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب در شبکه آبی مغان

اردبیل- مدیر عامل کشت و صنعت مغان از هدر رفت ۱۰۰ میلیون متر مکعبی آب در شبکه آبی مغان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، اروجعلی محمدی شامگاه شنبه در همایش مقابله با بحران آب در اردبیل گفت: علاوه بر این ۳۰۰ میلیون متر مکعب از آب نیز به ارس می ریزد و در مجموع ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب بدون استفاده از شبکه آبی خارج می شود.

مدیر عامل کشت و صنعت مغان با اذعان به اینکه حق آبه این مجموعه ۲۴۰ میلیون متر مکعب است، اضافه کرد: برای ایجاد آبیاری بارانی سه هزار میلیارد ریال باید در این ناحیه هزینه شود.

محمدی با تاکید به ضرورت مدیریت بهینه منابع آبی موجود اضافه کرد: جهاد کشاورزی و آب منطقه ای نمی توانند برای آبیاری تحت فشار اقدام کنند مگر اینکه سیستم یکپارچه تعریف شود.

وی با بیان اینکه آب داریم اما زیر ساخت نداریم، ادامه داد: دولت باید برای استفاده بهینه از منابع برنامه ریزی کند.

مدیر عامل کشت و صنعت مغان با ابراز تاسف از بی توجهی به کشاورز، خواستار افزایش حجم سرمایه گذاری ها در این بخش شد و گفت: در سرمایه گذاری بخش کشاورزی زیر حد نرمال هستیم.

دام مازاد گوسفند مهار شود

محمدی اختصاص اعتبار سدهای مرزی را فرصت احیای مغان دانست و اضافه کرد: در حال حاضر در این منطقه مشکل تهدید مراتع جدی است.

وی با بیان اینکه مازاد دام موجب شده است مرتع از بین برود، تصریح کرد: در ادامه سرعت روان آب افزایش می یابد چراکه مرتع باید زنده باشد تا آب تولید شود.

مدیر عامل کشت و صنعت مغان تقویت لاشه بزرگ را راهکار اساسی خواند و اضافه کرد: این تعداد دام قابل قبول نیست.

وی تاکید دارد با وجود اینکه آب زیاد است اما ماده خشک تولیدی کم است و باید در نوع بذرهای استان بازنگری شده و بذر مقاوم برای کاشت انتخاب شود.

دخالت نمایندگان در طرح های توسعه کشاورزی

مدیر عامل کشت و صنعت مغان در ادامه به ضرورت انجام کار کارشناسی تاکید کرد و افزود: بیش از برگزاری جلسات،  خروجی جلسات اهمیت دارد.

محمدی با طرح این پیشنهاد که جلساتی از این دست به کمیته های کارشناسی واگذار شود، اضافه کرد: مناسفانه در منطقه مغان اجرای پروژه ها با دخالت نمایندگان و نه در نظر گرفتن نظرات کمیته های کارشناسی انجام می شود.

وی انتقال آب قزل اوزن، ارائه راهکار استفاده از آب های مرزی مشترک با جمهوری آذربایجان و استفاده از آب سد شهریار را ضرورت دانست و خواستار برنامه ریزی برای هر سه مورد شد.

کد خبر 2537000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha