به گزارش خبرنگار مهر، محمود شیخ زین الدین بعد از ظهر پنج شنبه در بازدید معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و برخی از مدیران استان از پارک علم و فناوری قم با بیان اینکه وظیفه معاونت علمی ایجاد بازار برای شرکتهای دانش بنیان است، گفت: پارکهای علم و فناوری باید به عنوان یک نهاد میانجی ایدههای دانشگاهی را به بازار وارد کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون مهندسان برای جامعه تصمیم گیری میکردند، گفت: خوشبختانه علوم انسانی به جایگاهی رسیده است که میتواند در تصمیمهای مهم کشور ورود کند و صاحب کرسی باشد.
قم باید محور توسعه علوم انسانی کشور باشد
معاون نوآوری و تجاری سازی فناری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه قم باید محور توسعه علوم انسانی کشور باشد، اظهار داشت: بزرگترین رسالتی که پارک علم و فناوری قم برعهده دارد حمایت از نخبگان و فناوران حوزه علوم انسانی است.
وی با اشاره به اینکه یکی از ضعفهای کنونی کشور عدم ارتباط مفید و مداوم علم و صنعت است، اظهار داشت: متاسفانه استان قم با وجود اینکه صنعتگران و تجار بسیار مجرب و خوبی دارد اما از نظرات و سرمایه این صنف در مجامع علمی و فناوری استفاده نمیشود.
احیا و شکل گیری صندوق نوآوری و شکوفایی در دولت یازدهم
شیخ زین الدین با طرح این مطلب که پارک باید در خدمت توسعه استان باشد، گفت: پارکهای علم و فناوری قرار نیست که به جای شرکتهای فناور فعالیت کنند بلکه نقش آنها سرعت بخشی و ایجاد تسهیلات رشد و توسعه آنهاست.
وی با بیان اینکه محصولات فناورانه نقش بسیار تأثیرگذاری در اقتصاد کشور دارند، گفت: با اینکه واردات کشور در زمینه محصولات با تکنولوژی بالا تنها 14درصد است اما اگر همین مقدار هم نباشد چرخ فعالیت کشور مختل خواهد شد.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به این مسئله که منابع زیرزمینی و خام محدود و تمام شدنی است، گفت: دیگر نمیتوان کشور را با منابع نفتی اداره کرد و اکنون تنها با ایدهها و محصولات دانش بنیان میتوان در عرصههای مختلف اقتصادی و سیاسی قدرت نمایی کرد.
نمیتوانیم همه خواستههای فناوران و نخبگان را تأمین کنیم
وی با طرح این موضوع که شرکتها و واحدهای فناور باید شرایط فعلی کشور را درک کنند، گفت: منابع مالی کشور محدود است و ما نمیتوانیم همه خواستههای فناوران و نخبگان را تأمین کنیم.
شیخ زین الدین با تأکید بر اینکه یکی از کارهای بسیار مهم در دولت یازدهم احیا و شکل گیری صندوق نوآوری و شکوفایی کشور است، گفت: درست است که یکی از کارهای معاونت علمی و فناوری تجاری سازی و پرداخت تسهیلات است اما این معاونت در زمینه ایجاد معافیتهای مالیاتی و ایجاد بازار برای شرکتهای دانش بنیان فعال بوده است.
وی با عنوان این نکته که مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری باید ایدههای بزرگ را در خود پرورش دهند، گفت: ما همه قبول داریم که واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان در مسیر خود
دچار کمبودها و مشکلاتی هستند اما این عزیزان باید با صبر و استقامت و با توجه به واقعیات اقتصادی جامعه مشکلات خود را برطرف کنند.
شایان ذکر است معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و هیئت همراه از دستاوردها و محصولات دانش بنیان پارک علم و فناوری قم بازدید کرده و در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفتند.
نظر شما