مجله مهر: حجتالاسلام حسن روحانی روز گذشته در همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران ناجا گفت: اساس حکومت اسلامی، یعنی حکومت قانون و امام راحل در سخنرانی هایش نه یک بار که ده ها بار تذکر داده و فرموده است. حکومت اسلامی یعنی حکومت قانون و همه در برابر قانون مساوی هستند.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه در نظام اسلامی، شرع و قانون در کنار هم قرار گرفتهاند، گفت: پلیس موظف به اجرای اسلام نیست. هیچ پلیسی نمیتواند بگوید این کار را برای آنکه خداوند و یا پیامبر (ص) در فلان روایت گفته است، انجام میدهم؛ این موضوع ربطی به پلیس ندارد. پلیس تنها یک وظیفه دارد و آن، اجرای قانون است.
امام خمینی: وظیفه قوای نظامی و انتظامی حفظ اسلام است
مردادماه سال ۶۰ حضرت امام خمینی در دیدار با برخی فرماندهان نیروهای مسلح تذکراتی را در رابطه با دفاع از اسلام بیان کردند. تذکراتی که نشان می دهد بنیانگذار انقلاب اسلامی وظیفه قوای نظامی و انتظامی را حفظ اسلام دانسته و تاکید فراوانی بر آن داشته اند. در بخش هایی از این سخنرانی که در جلد ۱۵ صحیفیه امام خمینی منتشر شده، آمده است: «شماها توجه داشته باشید، چه پاسداران و چه سایر قوای انتظامی و نظامی و غیر انتظامی و چه سایر ملت، همه توجه داشته باشند که ما وظیفه داریم که این اسلامی که الآن به ما رسیده حفظش کنیم تا آن فرد آخری هم که ـ خدای نخواسته ـ کشته میشود، موظف برای حفظ اسلام، برای دفاع از ملت، دفاع از کیان اسلامی، دفاع از کشور اسلامی تا آن آخر زن و مرد، بچه و بزرگ مکلفاند که دفاع کنند. مسئله دفاع یک امر عمومی است برای همه؛ هر کس قدرت دارد دفاع کند. به هر مقدار که قدرت دارد دفاع کند از کشور اسلام، باید دفاع کند. اسلام و احکام اسلام آنقدر اهمیت دارد که پیغمبرها برای احکام خدا و برای خدا خودشان را فدا کردند و در اسلام، از صدر اسلام به بعد، بزرگان اسلام خودشان را فدا کردند برای اسلام. وقتی یک همچه مطلبی است و یک همچه امانتی از جانب خدای تبارک و تعالی، به ما سپرده شده است، ما موظفیم همهمان برای حفظش و نباید بترسیم از اینکه چند نفر کشته شدند، چند نفر را با بمب کشتند، چند نفر را انفجار حاصل شد؛ هیچ ابداً این حرفها نیست. اسلام نه وابسته به من است و نه وابسته به تو. اسلام از خداست و همۀ ما مکلف برای حفظ او هستیم و با قدرت و قوّت حفظ میکنیم او را.» (منبع)
رهبر معظم انقلاب: پاسداری از ارزشهای اسلامی وانقلابی بزرگترین وظیفه نیروی انتظامی است.
تیر ماه سال ۷۴ نیز رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان و جمعی از پرسنل نیروی انتظامی از اقتدار، عزت، رحمت و رأفت، به عنوان سه خصوصیت ضروری برای نیروی انتظامی کارامد و مورد قبول جامعه اسلامی نام بردند و پاسداری از ارزشهای اسلامی و انقلابی را بزرگترین وظیفه نیروی انتظامی دانسته و افزودند: «مجموعهای که با قدرت و عزّت در میان مردم ظاهر میشود، همه باید بدانند که بنا دارد از ارزشهای اسلامی دفاع کند. در درون خود نیروی انتظامی هم، ارزشهای اسلامی، باید ارزشهای طراز اوّل و معیار و میزان باشند. در همهی دستگاهها باید همینطور باشد. اگر فرض کنیم در مجموعهای، مثلاً نیروی انتظامی یا یک مجموعهی غیرنظامی، عدّهای که مؤمن، پرهیزکار، مقیّد به امانت، پاکدامن و معتقد به انقلابند، و خود را سرباز و مدافع ارزشهای انقلابی و معنوی میدانند، احساس کردند که در این مجموعه، غریب و تنها هستند، باید کشف کنید که بر فضایِ داخلیِ این مجموعه، ارزشهای اسلامی حاکم نیست. اما به عکس، اگر کسانی که در این مجموعه، ضدّ ارزشهای انقلابی و اسلامی هستند و اعتنایی به امانت، پاکدامنی، تقوا، حفاظت از احکام و مقررات اسلامی، دین، عبادت، نماز، حضور و سایر نمادها و شاخصهای معنوی نمیکنند، احساس کردند که در این مجموعه تنها و بیپشتیبان هستند، این حاکی از آن است که بر فضای درونی این مجموعه، ارزشهای الهی و اسلامی حاکم است. این، یک معیار است و در تمام دستگاههای دولتی و تمام صحنِ محیطِ اجتماع، باید اینگونه باشد.
اگر مؤمنین، پرهیزکاران، باتقواها، آشنایان به معارف، معتقدین و پایبندان به ارزشهای الهی و اسلامی، احساس کردند که محیط اجتماعی برای آنها محیط راحت و مطلوب و قابل تنفّسی است، معلوم میشود که در این جامعه، ارزشهای الهی حاکم است. نظام اسلامی باید تضمین کند که ارزشهای الهی حاکم باشد. آیهی مبارکهی «الّذین ان مکّنّاهم فی الارض اقاموا الصّلاة و اَتُوا الزّکوة و اَمَروا بالمعروف و نَهوا عن المنکر»، ناظر به همین معناست؛ چون اگر در محیطی، حکّام، فرمانروایان و زمامداران، مردم را به نیکی امر کردند و از بدی باز داشتند و نماز را اقامه کردند، در آن محیط ارزشها رشد میکند.» (منبع)
نظر شما