مجید جعفریان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نگاهی که هم اکنون به دین می شود یک نگاه درون گرا به باورهای دینی است.
وی با اشاره به اینکه نگاه جامعه شناسی به دین نگاهی نیست که در ایران جایگاهی داشته باشد، افزود: با این وجود اقدامات پراکنده ای در حوزه نگاه جامعه شناسی به دین در قالب چاپ مقالات، تحقیق، پژوهش، پایان نامه ها و ترجمه ها شده است.
رئیس اداره امور پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان خاطرنشان کرد: نگاه جامعه شناسی به دین آنهم از یک روحانی پذیرفته شده نیست چراکه هنوز یک نگاه سنتی به دین وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه دو رویکرد و نگاه به دین تعریف شده است، اعلام کرد: نگاه درونی و بیرونی به دین دو رویکرد به دین است که آنچه در سطح کشور وجود دارد آن نگاه درونی به دین است و هنوز در نگاه بیرونی به دین بسیار ضعیف عمل کرده ایم.
جعفریان با اظهار اینکه هم اکنون رشته ای به نام رشته جامعه شناسی به دین در ایران وجود ندارد، اظهار داشت: رشته های بین رشته ای و تلفیقی از دین با جامعه شناسی، روانشناسی و غیره در زمان حاضر یک الزام اجتماعی است وچه بسا بسیاری از مشکلات و مسائل دینی را بتوانیم با گره زدن دین با دیگر رشته ها و نگاه به دین از این ابعاد حل و فصل کرد.
وی به انتشار ترجمه كتاب درآمدی بر جامعهشناسی دین در اصفهان در همین راستا اشاره کرد و گفت: این کتاب در ۱۲ فصل تهیه و تنظیم شده است و به مباحث مهم اجتماعی مرتبط با دین از جمله چشماندازهای جامعهشناختی به دین، دین به مثابه یک پدیده، تعاریف و ابعاد، جامعه شناسان کلاسیک و نظریههای آنها درباره دین، دین در جامعه شناسی معاصر و تحلیل فرهنگی می پردازد.
رئیس اداره امور پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان بیان داشت: مدرنیته، پسامدرنیته، جهانیشدن و سکولاریزاسیون، دین در حوزه عمومی، دینداری فردی، سازمان ها و جنبش های دینی، دین، وحدت اجتماعی و تضاد اجتماعی، نژاد، قومیت و دین، دین و جنسیت و در نهایت جامعه شناسی، الهیات و ایمان دینی از مهمترین سرفصل های مطرح در این کتاب است.
نظر شما