۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۹:۲۷

در قم؛

کرسی نظریه‌پردازی «وحدت رویه درتقویم اسلامی ورؤیت هلال» برگزار شد

کرسی نظریه‌پردازی «وحدت رویه درتقویم اسلامی ورؤیت هلال» برگزار شد

قم - کرسی نظریه‌پردازی «وحدت رویه در تقویم اسلامی و رؤیت هلال» در حاشیه ششمین همایش رؤیت هلال و تقویم و نشست مقدماتی همایش بین‌المللی فقهی نجومی رؤیت هلال برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید مرتضی موسوی شاهرودی ارائه دهنده این نظریه، عصر پنجشنبه در ششمین همایش رویت هلال و تقویم که در مجتمع فرهنگی یاوران ولی عصر(عج) برگزار شد اظهار کرد: احساس درد از اینکه هنوز به اتفاق نظر در مسئله نجوم نرسیده‌ایم مشخص است، بنابراین تقاضای جامعه علمی و اجتماع این است که به یک راه حل مشترک در این زمینه برسیم.

وی بر لزوم کنکاش جدی در زمینه رویت هلال تأکید کرد و با اشاره به اهمیت رؤیت هلال ماه، تأکید کرد: سه تقویم شمسی، میلادی و قمری وجود دارد که تقویم شمسی قبل از اسلام بوده و تا به حال ادامه دارد. کشورهای مهم اسلامی هم از تاریخ میلادی استفاده می‌کنند.

این پژوهشگر گفت: این جای درد است که در تقویم جهان اسلام هیچ نشانی از مسئله هلال ماه نیست به دلیل اینکه هنوز به اتفاق نظر نرسیده‌ایم.

حجت‌الاسلام موسوی شاهرودی تفاوت در اعلام اعیاد اسلامی را یکی از مشکلات کشورهای اسلامی ذکر کرد و گفت: در روزی که می‌توانیم اجتماع واحد داشته باشیم و همه مسلمانان یک روز را عید بگیرند ولی متأسفانه چنین روزی را از ما گرفتند، فقط به خاطر اینکه اختلاف در نظر وجود دارد.

با اختلاف‌نظرهای رویت هلال، جهان اسلام اتهام به جهالت پیدا می‌کند

وی با تشریح آفت‌های این اختلاف نظر، گفت: با این اختلاف‌نظرها، جهان اسلام اتهام به جهالت پیدا می‌کند. در جهان امروز که آنقدر پیشرفت کردیم که حتی حرکت ابر را تشخیص می‌دهند یا علم، خسوف و کسوف را برای چند سال آینده و محل رؤیت و زمان رؤیت را برای ما مشخص می‌کند ولی در یک زمان محدودی همه جامعه اسلامی دنبال رؤیت هلال می‌گردند.

وی تأکید کرد: متأسفانه این اختلاف نظر را در یک روستا می‌بینیم که متأسفانه برخی‌ها روزه را می‌خورند و برخی روزه می‌گیرند.

به گفته حجت‌الاسلام موسوی شاهرودی، وقت اسلامی مورد عنایت آیات و روایات اسلامی است ولی آنچه که در کشورهای اسلامی بر روی آن تأکید می‌شود عید فطر و عید غدیر است.

وی با طرح این سئوال که رؤیت هلال موضوع است یا طریق؟ اظهار کرد: در موضوع بودن رویت، حکم صرفا منوط به دیدن است و به هیچ وجه دیگر قابل اثبات نیست. در زمینه طریق بودن رؤیت هم به هر صورتی علم حاصل شود کافی است.

کد خبر 2572061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha