به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله عباسعلی سلیمانی امروز در نشست شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر برگزار شد، اظهار داشت: آمار بی سوادی در این استان به سبب وسعت زیاد و پراکنده بودن جمعیت علی رغم زحمات و تلاش های صورت گرفته بالا است و باید در این زمینه چاره اندیشی کرد.
وی افزود: باید برای ریشه کنی در استان با جدیت گام برداشت تا با یاری خداوند در آینده ای نزدیک، بتوان این چهره ناخوشایند را از سیستان و بلوچستان پاک کرد و جشن پایان بی سوادی در استان گرفت.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: به برکت جمهوری اسلامی، اکنون در مقایسه آمارها نسبت به دوران رژیم گذشته آمار سواد در کشور و استان بسیار افزایش داشته، اما با این حال، باز هم آمار بی سوادی بالا است که باید نهایت تلاش خود را برای حل این چالش بزرگ بکار برد.
آیت الله سلیمانی به ساخت اردوگاه های تفریحی برای فرهنگیان در مشهد اشاره کرد و گفت: فرهنگیان نیاز به مراکز رفاهی دارند و توسعه این امکانات در خارج از جغرافیای استان امری ضروری است.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان تاکید کرد: باید ایجاد پردیس فرهنگیان در جنوب استان با توجه به شرایط ویژه و تکرار نشدنی چابهار، به طور جدی پیگیری شود چرا که نیاز واقعی جامعه فرهنگیان استان است.
وی تاکید کرد: از سویی برای توسعه علم آموزی، جذب بیشتر جاماندگان از تحصیل و تسهیل در فراگیری علم، باید با شناسایی نقاط راهبردی، مدارس شبانه روزی را توسعه دهیم.
۸۲ درصد مردم سیستان و بلوچستان با سواد هستند
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهار داشت: ۸۲ درصد مردم این خطه، با سواد هستند اما همچنان برای تکمیل با سوادی در استان نیازمند همدلی، همراهی و حمایت وزارت آموزش و پرورش و اجرای برنامه های محوری هستیم.
علی اوسط هاشمی افزود: برای توسعه علم در استان باید چالش های پیش روی این نهاد در سیستان و بلوچستان را به صورت جامعه شناسانه رصد کرد، برنامه ریزی ها باید بگونه ای باشد که ممانعتی برای ادامه تحصیل دانش آموزان ایجاد نکند.
وی افزود: با تحقق عدالت آموزشی، وضعیت مدارس مناطق مختلف سیستان و بلوچستان که رشته علوم پایه ندارند، بهبود خواهد یافت، نباید شرایط بگونه ای باشد که دانش آموزی به خاطر نبود معلم متخصص در یک رشته، از علاقه خود صرف نظر کند و به رشته تحصیلی دیگر روی بیاورد.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان بیان کرد: از سوئی باید دلایل ماندگار نبودن معلمان در استان شناسایی و برای حل این معضل چاره جویی کرد یکی از این راهکار های جذب نیروی بومی است.
وی یاد آور شد: برنامه ریزی ها بگونه ای است که طی چهار سال پیش رو، این استان ضمن حل بی سوادی، به شاخص های ملی آموزش دست یابد و برای رسیدن به این امر نیازمند کاری جهادی و همدل بودن هستیم.
نظر شما