مسلمانان آمريكا
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اقليت مسلمان ايالات متحده پس از حملات تروريستي يازدهم سپتامبر در راستاي ايجاد پلهاي دوستي، درك و تفاهم دو جانبه اقدامات حائز اهميت صورت داده اند كه در ميان آنها مي توان به برگزاري نمايشگاهها، همايشها و ديگر فعاليتهاي فرهنگي با هدف تببين چهره حقيقي اسلام اشاره كرد.
200 اثر از دست نوشته هاي اسلامي دانشگاه پرينستون در اينترنت قرار مي گيرد
دانشگاه پرينستون 200 اثر از مجموعه دست نوشته هاي اسلامي خود را طي يك پروژه 4 ساله ديجيتالي كرده و براي علماي اسلام و مسلمانان در اينترنت قرار مي دهد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، قرآن مزين به خط كوفي در كاغذي ظريف بخشي از بزرگترين مجموعه دست نوشته هاي اسلامي در آمريكاي شمالي به شمار مي رود كه اكثر آنه توسط فارغ التحصيلان دانشگاه پرينستون در اواخر دهه 1800 صورت گرفته و در سال 1942 به اين دانشگاه ارائه شد.
اين مجموعه داراي بيش از 10 هزار متن بوده و به عنوان يك منبع فوق العاده گرانبها در زمينه زندگي اسلامي طي قرون به شمار مي رود كه در برگيرنده تفاسير دست نويس از قرآن و قوانين اسلامي، گنجينه هايي درباره فلسفه، علم، هنر، پزشكي و همچنين ادبيات، شعر و تاريخ است.
اين دانشگاه اكنون يك پروژه 4 ساله را براي طبقه بندي تمام اين مجموعه و ديجيتالي كردن آن در دست دارد تا 200 اثر بسيار مهم آن را در اينترنت قرار دهد و علماي سراسر جهان بتوانند به مطالعه آن بپردازند.
"دون سي اسكيمر" متصدي دست نويسهاي دانشگاه پرينستون گفت: مجموعه اي كه ما در اختيار داريم يكي از منابع جهان به شمار مي رود. نمي توان ارزش اين مجموعه را تخمين زد، حداقل 100 سال گردآوري اين مجموعه به طول انجاميده است.
"ياسر المنشاوي"، رئيس مجلس عاشوراي نيوجرسي، كه به مثابه شوراي مساجد اين منطقه عمل مي كند گفت: آثار اين مجموعه براي علماي مسلمان و مسلمانان عادي سراسر جهان مي تواند سودمند واقع شود.
وي گفت: با قرار گيري اين مجموعه ارزشمند در اينترنت دسترسي به اطلاعات آن براي مسلمانان تسهيل مي شود؛ هرچه سطح علما بالاتر مي رود، دسترسي به اطلاعات اهميت بيشتري مي يابد.
براساس گزارش آسوشيتدپرس، از متوني كه براي قرار دادن در اينترنت انتخاب شده اند تصويري به وسيله دوربينهاي ويژه تهيه مي شود تا كاغذها و جوهرهاي ظريف آن دچار آسيب نشود، برخي آثار ديگر نيز به صورت فايلهاي گرافيكي بزرگ اسكن مي شوند.
تصاويري كه به واسطه دوربينهاي ديجيتالي از اين آثار تهيه مي شود به حدي بزرگ بوده كه زمان عكاسي از آنها به 5 صفحه در ساعت محدود شده است.
اسكيمر گفت: اين فرآيند بسيار دقيق و حساس است، با توجه به حجم آثار بايد به دقت نيز افزوده شود تا ديجيتالي كردن هر اثر بدون اشتباه و يكبار صورت گيرد.
طي دو سال آينده حدود 200 اثر از مجموعه آثار اسلامي دانشگاه پرينستون اسكن شده و يك سال نيز قرار دادن آنها در اينترنت زمان مي برد.
متصدي دست نوشته هاي دانشگاه پرينستون يادآور شد: متون ديگر اين مجموعه ممكن است پس از اتمام اين پروژه به مجموعه اينترنتي اضافه شود.
اين دست نوشته ها به زبان عربي، فارسي، تركي و ديگر زبان بوده در اطاقهايي كه از لحاظ آب و هوايي در شرايط ويژه اي قرار دارد حفاظت شده و توسط يك سيستم امنيتي پيچيده حفاظت مي شود.
اسكيمر تصريح كرد: اين متون از قانون كپي رايت برخوردار نخواهد شد و استفاده از آن براي همه آزاد است؛ چرا كه اين مجموعه اسلامي يك ميراث مشترك محسوب مي شود و در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.
بررسي رابطه ميان اسلام و علوم مدرن در دانشگاه اورگان
دانشگاه اورگان آمريكا در نشستي آزاد با حضور يك دكتر مسلمان دوشنبه ( 30 آبان) به بررسي رابطه ميان اسلام و علوم مدرن پرداخت.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اين نشست تحت عنوان « اسلام و علم» عصر روز دوشنبه دردانشگاه اورگان به عنوان بخشي از مجموعه سخنرانيهاي ديدگاههاي اسلامي برگزار شد.
براساس گزارش سايت رسمي دانشگاه اورگان، دكتر "محمد اس محمد" تحصيلات دكتراي خود را در مصر به پايان رساند و پس از آن به آمريكا نقل مكان كرد. وي در اين نشست چگونگي ترويج مطالعه و پيشرفت در دانش را بواسطه سنت اسلامي و چگونگي انتطباق دين و تحقيق با يكديگر را مورد بحث و بررسي قرار داد.
اين نشست آزاد با حضور دانشجويان اين دانشگاه از سوي انجمن دانشجويان مسلمان آمريكا برگزار شد. دانشگاه اورگان داري 19 هزار دانشجو از سراسر 50 ايالت آمريكا و 80 كشور جهان است. دانشگاه اورگان مسائل حائز اهميت ملي و جهاني را به دقت مورد بررسي قرار مي دهد.
پروژه ساخت مسجد جامع و مركز اسلامي بوستون با مانع مواجه شد
پروژه ساخت يك مسجد جامع و يك مركز اسلامي در بوستون، آمريكا پس از آنكه قاضي ايالتي دادخواستي را عليه ساخت آن مورد بررسي قرار داد در خطر تعويق قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اين دادخواست توسط يكي از شهروندان ماساچوست در ماه اكتبر سال گذشته با هدف باطل كرن فروش زمين به مركز اسلامي ارائه شده است .
در نظر گرفتن تخفيف چشمگير توسط سازمان ذيصلاح براي انجمن اسلامي بوستون و اعطاي مجوز ساخت آن، موجب شده تا اين شهروند دادخواستي داشته باشد .
زميني كه قرار است براي ساخت مركز اسلامي مورد استفاده قرار گيرد با قيمت 175 هزار دلار به انجمن اسلامي فروخته شده در حالي كه قيمت واقعي اين زمين 401 هزار و 187 دلار است.
منافع اين تحفيف دربرگيرنده ارائه درسهايي درباره اسلام و توسعه كتابخانه اسلامي در كالج رابردي است.
جيمز پوليكاسترو در دادخواست خود استدلال كرده است كه اين فروش قيود مختص ساختمانهاي ايالات متحده و ماساچوست را كه از سوي دولت اعمال شده نقض كرده و باعث مساعدتهاي غير منصفانه به مؤسسات ديني مي شود.
انجمن اسلامي بوستون اعتراض كرده است كه اين دادخواست از پروژه ديويد كه متعلق به گروه محلي اسرائيلي است ، سرچشمه گرفته و علت آن را مي توان چنين برآورد كرد كه زمانيكه پروژه مسلمانان به پايان برسد به بزرگترين مسجد و مركز اسلامي فرهنگي شمال شرق آمريكا تبديل مي شود، از اين روي سازمان فروشنده زمين و انجمن اسلامي بوستون از دادگاه خواسته اند تا دادخواست "پوليكاسترو" را مختومه اعلام كند.
اين در شرايطي است كه "نانسي استافير"، قاضي ارشد اين منطقه اظهار داشته است از آنجا كه اين مسئله به جدايي دين و دولت منتهي مي شود بايد دادخواست را مورد بررسي قرار داد.
اگر دادگاه به نفع "پوليكاسترو" رأي دهد، انجمن اسلامي بوستون بايد صدهاي هزار دلار براي زمين بپردازد و اين امر در سرعت كارهاي ساختماني اختلال ايجاد مي كند.
اتحاد قابل توجه مسلمانان شيعه و سني هانتسويل
مسلمانان شيعه و سني شهر هانتسويل آمريكا كه به صورت متحد با باورهاي نادرست عليه خود و دين آسماني اسلام مبارزه مي كنند، در تلاش هستند تا پيام خداوند متعال كه به واسطه آن مسلمان به رحم نسبت به دشمن و احترام به زنان امر شده را اشاعه دهند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، الاعدين بشير، مهندس ناسا و يكي از اعضاي مركز اسلامي هانتسويل گفت: رويدادهاي اردن عليه تمام بشريت و عليه روح اسلام است.
مسلمانان سراسر جهان چون كاتوليكها و پروتستانها كه با اندوه نظاره گرجدال قبايل قديمي ايرلند و انگلستان بودند، خشونت متقابل را در خاورميانه نظاره گر هستند و به واسطه اين جرايم كه تعاليم و آموزه هاي قرآن را نفي مي كند محزون هستند.
بشير كه يك مسلمان سني است تأكيد كرد: درست مانند نزاع كاتوليك و پروتستان در انگلستان، نزاع در عراق برسر دين نيست، بلكه برسر قدرت و سياست است.
براساس گزارش ماهنامه مسلم نيور، بشير با امام جماعت، محمد رضوي، رهبر ديني شيعيان كه در لندن زندگي مي كند و عضو مركز آموزش اسلامي فاطمه زهرا ديدار كرد تا درباره آداب سني و شيعه با يكديگر گفتگو كنند.
رضوي كه ماه رمضان را در هانتسويل گذرانده است در برگزاري مراسم عيد فطر نقش مهمي ايفا كرد.
مسلمانان سني در مركز اسلامي شهر، شيعيان در مركز اسلامي الزهرا و مسلمانان آمريكاي در مسجد توشيد در اولين روز ماه نوامبر در كنار يكديگر جمع شدند تا مهمترين مناسبت اسلامي را جشن بگيرند.
رضوي گفت: همه ما به يك خداوند ايمان داريم و حضرت محمد(ص) را پيامبر خود مي دانيم، از اين روي اختلافها را نبايد مورد تأكيد قرار داد.
مسلمانان اروپا
اقليت مسلمان اروپا به ويژه جامعه يك و سه ميليوني مسلمانان انگلستان به دنبال انفجارهاي لندن برتلاشهاي خود در راستاي تقبيح و تكذيب نسبت ميان اسلام و تروريسم افزوده و اقدامات چشمگيري از جمله برگزاري همايشها و تورهاي تبيين اسلام صورت داده اند. اقليت مسلمان انگلستان در هفته گذشته دوازدهمين هفته آگاهي درباره اسلام را با تأكيد بر تاريخ اسلام در بريتانيا برگزار كردند؛ اين در شرايطي است كه سازمان ناظر نژاد پرستي اتحاديه اروپا در گزارش سالانه خود اعلام كرد تبعيض و حملات نژاد پرستانه عليه مسلمانان افزايش يافته است.
هفته آگاهي درباره اسلام
هفته آگاهي درباره اسلام در انگلستان از 30 آبان با موضوع "گذشته و حال: هزار سال اسلام و انگلستان" آغاز شد و تا 7 آذر ماه ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار گروه دين انديشه "مهر"، برگزار كنندگان اين همايش با چالش خطير آموزش درباره تاريخ اسلام و انگلستان رو به رو هستند تا نشان دهند مسلمان و بريتانيا مفهوم تازه اي نيست.
وقايع هفتم ژوئيه، جامعه مسلمان انگلستان و مسلمانان را مورد توجه قرار دادند. از آنجا كه تحت اين شرايط پرسشهايي درباره نقش مسلمانان در انگلستان مطرح شدند، برگزار كنندگان هفته آگاهي درباره اسلام در پي يادآوري اين امر هستند كه اسلام يك فرهنگ بيگانه نبوده و چند قرن است كه مسلمانان با انگلستان تعامل داشته و دراين كشور اروپايي زندگي كرده اند.
موضوع هفته جاري كه از دوشنبه 30 آبان آغاز و يكشنبه 6 آذر به پايان رسيد هزار سال اسلام در انگلستان است و موضوعات سال گذشته را چون " برادر مسلمان شما" و "ميراث مسلمانان" پي گرفت.
موضوع امسال بر تاريخ انگليسيهايي كه به دين اسلام روي آورده و سهم آنها در فرهنگ انگلستان تمركز بود.
"جولي صديقي" معاون يكي از هماهنگ كنندگان هفته آگاهي درباره اسلام پيرامون اهميت اين هفته گفت: هفته آگاهي درباره اسلام تا جايي كه ممكن است در راستاي از بين بردن باورهاي نادرست و ايجاد پلي ميان جوامع انگلستان فعاليت مي كند.
وي افزود: در طول سال تأكيد خاصي بر موضوعات مد نظر ما صورت نمي گيرد؛ بنابراين هفته آگاهي درباره اسلام فرصت مناسبي براي نيل به چنين اهدافي تلقي مي شود. برگزاري اين رويداد اسلامي پس از حملات انفجاري لندن به دليل اصلاح درك مردم از اسلام اهميت خاصي يافته است.
مراسم هفته آگاهي درباره اسلام در سال جاري در ساختمان شهرداري لندن با حضور "كن ليوينگستون"، شهردار لندن برگزار شد.
هفته آگاهي درباره اسلام فرصت مناسبي براي ترويج آگاهي اسلامي سراسر انگلستان است تا تعصبي كه به اسلام هراسي دامن مي زند از بين برود. مراسم اين هفته فرصتي منحصر به فرد به مردم انگلستان بدون توجه به دين، مكتب فكري و تعلقات گروهي آنها اعطا مي كند.
انجمن اسلامي انگلستان اين رويداد را در سال 1994 با هدف افزايش آگاهي و از بين بردن باورهاي نادرستي كه درباره دومين دين بزرگ انگلستان وجود داشت آغاز كرد. در سال 1997، كميسيون مسلمانان انگليسي ، اسلام هراسي و وجود تعصب و تبعيض عليه مسلمانان درانگلستان را تصديق كرد.
اين كميسيون در گزارشي با عنوان « اسلام هراسي: چالشي براي همه ما» (1997) شش توصيه را به مسلمانان ارائه كرده بود كه يكي از اين توصيه ها نياز مبرم به ارائه آگاهي و افزايش درك مردم از ماهيت حقيقي دين اسلام بود. اين امر در گزارش سال 2004 كميسيون مسلمانان انگليسي مورد تأكيد قرار گرفت.
كارگردان تأثر از توهين به مسلمانان احتراز كرد
تهيه كنندگان تئاتر انگلستان تصميم گرفتند بخشهايي را از يك نمايشنامه قرن شانزدهم بازنويسي كنند تا از توهين به مسلمانان جلوگيري شود.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، نمايشنامه « تيمورلنگ كبير» اثر "كريستوفر مارلو" اشاراتي توهين آميز به پيامبر اسلام و قرآن كريم دارد.
اين نمايش كه قرار است در مركز بابريكن لندن روي صحنه برود دچار تغييراتي شده تا از توهين به مسلمانان و يكي از بزرگترين اديان جهان جلوگيري كند.
"ديويد فار"، كارگردان اين تئاثر در بيانيه اي اظهار داشت: تغييراتي من در اين تئاتر كه از نمايشنامه مارلو اقتباس شده است مربوط به كاراكتر شخصيت اصلي است و هيچ ارتباطي با سياست مدرن ندارد.
در شرايطي كه جامعه 3/1 ميليون نفري مسلمانان انگلستان از اين تصميم استقبال كرده اند، كارشناسان چنين اقدامي را مورد انتقاد قرار دادند.
"پارك هونان"، نويسنده كتاب « كريستوفر مارلو: شعر و جاسوس» و استاد تدريس ادبيات انگليسي در گفتگو با تايمز لندن تحريف نمايشنامه، كوتاه كردن و جا انداختن برخي از قسمتهاي آنرا نادرست اعلام كرد.
براساس گزارش بي بي سي، "سيمون ريد"، كارگردان هنري تئاتر بريستون در اين مورد گفت: اگر تغيير در متن اصلي ايجاد نشود يكي از بزرگترين اديان جهان مورد اهانت قرار خواهد كرد.
تئاتر تيمور لنگ اولين اثري نيست كه به علت حساسيتهاي ديني تغيير داده مي شود؛ سال گذشته اثر « بهزتي» به كارگرداني "گوربريت كاور باتي"، كارگردان انگليسي سيك به دنبال تظاهرات شديد مبني بر توهين به سيكها توسط تئاتر بيرمنگام لغو شد.
فعاليت نخستين ايستگاه شبانه روزي راديو اسلامي انگلستان
نخستين ايستگاه شبانه روزي راديوي اسلامي به دنبال درخواستهاي رو به رشد جامعه محلي، عصر روز پنج شنبه در بردفورد انگلستان آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اين راديو اسلامي از ساعت 2 بعد از ظهر روز پنجشنبه آغاز به كار كرد و برنامه هاي خود را به صورت 24 ساعته در اختيار شنوندگان قرار داده است.
اين ايستگاه راديويي ارائه كننده برنامه هاي گفتگو و مناظره، برنامه هاي مربوط به زنان و كودكان و حتي گزارشهايي درباره مساجد مقدس مكه، مدينه و بيت المقدس است.
تأسيس راديو اسلامي بردفورد ايده اوليه "محمد ساجد" بود كه در پاسخ به درخواستهاي رو به افزايش جامعه محلي بردفورد در راستاي برخورداري از حق داشتن يك راديو كاملا اسلامي شكل گرفت.
"ساجد" در اين رابطه اظهار داشت: جامعه محلي مسلمانان بردفورد بيش از 10 سال انتظار كشيده اند تا يك راديو اسلامي نيازهاي آنها را پاسخ دهد.
براساس گزارش ماهنامه انگليسي مسلم نيوز، وي افزود: نياز به اين نوع از خدمات رسانه اي در اين منطقه حس مي شود. ما مي خواستيم اين راه ارتباطي براي تمام اعضاي يك خانواده سودمند تلقي شود و صميمانه اميدوار هستيم اين اقدام ميان جوامع مختلف ديني بردفورد نيز ارتباط برقرار كند.
اين ايستگاه راديويي پنج مرتبه در روز اوقات شرعي را اعلام كرده و داستانهايي را از زندگي پيامبران به همراه موسيقي اسلامي ارائه مي دهد.
طي آخر هفته راديو اسلامي بردفورد برنامه هاي خود را به صورت ارائه آموزش هاي بهداشتي و سياسي تنظيم مي كند و از رهبران ديني ادياني كه در بردفرود زندگي مي كنند براي گفتگو و مناظره با يكديگر دعوت مي كنند .
اين ايستگاه راديويي در آينده نزديك و بواسطه برقراري ارتباط با ماهواره ها مي تواند مصاحبه هايي را با افرادي در سراسر دنيا ترتيب دهد.
طي هفته هاي آتي اين راديو اسلامي در اختيار تمام جوامع اسلامي انگلستان قرار خواهد گرفت، اما اكنون تنها مسلمانان بردفورد مي توانند از اين راديو بهرمند شوند.
تقدير از نقش رهبران مسلمان در خاتمه ناآراميهاي فرانسه
پس از آنكه آرامش به حومه هاي پاريس بازگشت، رهبران مسلمان در منطقه سنت دنيس كه اولين جرقه ناآراميها در آنجا آغاز شد با مقامات دولت، روحانيون، رهبران احزاب سياسي گفتگو كردند تا از تكرار اين ناآرامي جلوگيري شود؛ در اين ميان نقش رهبران مسلمان نيز مورد تقدير قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "حسن فرسادو"، رئيس انجمنهاي اسلامي سنت دنيس در گفتگو با اسلام آن لاين اظهار داشت: ما تصميم گرفتيم جلسه اي برگزار كنيم تا پس از سه هفته خشونت به تبادل افكار بپردازند.
وي گفت: شركت كنندگان در اين ديدار از دولت خواستند استانداردهاي زندگي مهاجران را بهبود بخشد و آنها را به ديده شهروندان فرعي در نظر نگيرد.
فرسادو گفت: ما از نمايندگان احزاب مخالف، دولت، رهبران گروههاي دين فرانسه دعوت كرديم تا درباره رنج اجتماعي مهاجران در حومه هاي فقير نشين پاريس گفتگو كنيم.
نمايندگان اتحاديه جنبش مردمي و حزب مخالف آن چون حزب سبز و كمونيست و همچنين نمايندگان مسيحيان و يهوديان در اين ديدار يك روزه شركت كردند.
آبان ماه ( 27 اكتبر) دو نوجوان در شهرك "كليشي -سو- بوآ" (Clichy-sous-Bois) در حومه پايتخت فرانسه براي فرار از دست پليس قصد داشتند از ديوارهاي حفاظ يك نيروگاه برق عبور كنند، كه هدف گلوله پليس قرار گرفتند. اين درحالي است كه پليس پاريس ادعا مي كند اين دو نوجوان بر اثر برق گرفتگي جان سپرده اند!
در اين ديدار نمايندگان دولت از نقش رهبران اقليت مسلمان در سنت دنيس در راستاي آرام كردن اين نسل خشمگين، تقديركردند.
برنارد بسينگر، رئيس شهرداري سنت دنيس گفت: ما از تلاشها و اقدامات رهبران مسلمان در راستاي پايان دادن به شورشها قدر داني مي كنيم.
وي گفت: در سال 2006 كار ساخت يك مسجد جامع در محدوده شهرداري سنت دنيس واقع در حومه پاريس را آغاز خواهد كرد.
رهبران مسلمان فرانسه 15 آبان ماه فتوايي را صادر كردند و به موجب آن مسلمانان از پيوستن به اين شورشها در سراسر كشور منع شدند. اقليت مسلمان فرانسه 6 ميليون نفر از جمعيت 60 ميليوني فرانسه را تشكيل داده اند كه اين تعداد بزرگترين جمعه اقليت مسلمان در اروپا محسوب مي شود.
اقليت مسلمانان اروپا و افزايش تبعيض و حملات نژاد پرستانه
سازمان ناظر نژاد پرستي اتحاديه اروپا با اعلام اين امر كه اقليت مسلمانان اروپا در معرض افزايش تبعيض و حملات نژاد پرستانه است از كشورهاي اروپايي خواست تلاش بيشتري در رابطه با نژادپرستي و بيگانه هراسي صورت دهند.
به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه "مهر"، در گزارش سالانه مركز نظارتي اروپا بر نژاد پرستي و بيگانه هراسي مستقر در وين آمده است: گروههاي مسلمانان با چالشهاي خاصي در هر كدام از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا رو به رو هستند.
اين گزارش اضافه كرده است كه مسلمانان در اروپاي غربي پس از انفجارهاي مادريد و قتل كارگردان هلندي در معرض موجي از رويدادهاي خشونت آميز قرار گرفته اند.
در اين گزارش 104 صفحه آمده است كه مسلمانان و مساجد هلند پس از قتل "تئو ون گوگ"، كارگردان هلند به علت ساخت يك فيلم موهن، افزايش نژاد پرستي و اسلام هراسي را شاهد بوده اند.
بيش از 6 هزار از هلنديها در شهريور امسال طي تظاهراتي از گروههاي جناح راستي خواستار توقف نژادپرستي و تبعيض عليه اقليت مسلمان شدند.
اين گزارش همچنين به حملاتي عليه اقليت مسلمان فرانسه در پرتو انفجارهاي قطار مادريد اشاره كرده است.
همچنين در گزارشي كه اخيراً از سوي فدراسيون بين المللي حقوق بشر هلسينكي منتشر شده آمده است كه اقليت مسلمان سراسر اروپا پس از يازدهم سپتامبر در وضعيت افزايش بي اعتمادي، خصومت و تبعيض به سر مي برند.
اين گروه ناظر در ادامه گزارش خود درباره تبعيض نژادي و بيگانه هراسي اشاره كرده است كه خارجياني كه در كشورهاي اتحاديه اروپا به سرمي برند به علت سوابق قومي از هيچ فرصتي براي يافتن شغل برخوردار نيستند.
"بيت وينكلر" مدير مركز نظارت بر نژاد پرستي اتحاديه اروپادر يك كنفرانس مطبوعاتي پس از ارائه گزارش به پارلمان اروپا در بروكسل گفت: مهاجراني كه داراي اسامي عربي هستند از مصاحبه براي پذيرش استخدام مستثني مي شوند.
اين گزارش همچنين آورده است: اقليت كوچ نشين از زمان گسترش اتحاديه اروپا يكي از افراد آسيب پذير در بحث نژاد پرستي محسوب مي شوند.
وي افزود: كوچ نشينان چون كوليها با تبعيض در استخدام، اجاره مسكن و آموزش رو به رو بوده و به عنوان قربانيان معمول خشونت ناشي از نژاد پرستي توصيف مي شوند.
گزارش نژاد پرستي در اتحاديه اروپا افزوده است: ويژگيهاي جمعيت كشورهاي جديد و تاريخهاي خاص آنها به معناي آن است كه كوچ نشينها و مردم ساكن شوروي سابق اغلب هدف نژاد پرستي و اقدامات ناشايست قرار دارند. تفكيك نژادي براي كوچك نيشينها در كشورهايي چون جمهوري چك، اسپانيا و مجارستان مسئله اي بغرنج محسوب مي شود.
اين گزارش از كشورهاي اروپايي خواسته است تلاشهاي خود را در راستاي مبارزه با نژاد پرستي و بيگانه هراسي افزايش داده و به تبعيض عليه اقليتها خاتمه دهند.
اين گزارش همچنين خواستار اجراي كامل قوانين مبارزه با نژاد تبعيض و اتخاذ استراتژيهاي استخدام در مورد اقليتها شد.
افزايش بازرسيهاي بي دليل از مسلمانان نيوزيلند
رئيس فدراسيون انجمنهاي اسلامي نيوزيلند از دولت خواست درباره علت بازرسيهاي بي دليل مقامات گمرك از مسلمانان را توضيح دهد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، جوان خان، رئيس فدراسيون انجمنهاي اسلامي نيوزيلند گفت: تنها دليل اين امر اين است كه آنها داراي نامها و لباس اسلامي هستند. وضعيت مسلمانان در اين كشور روز به روز وخيمتر مي شود و مقامات امنيتي هر روز بيش از پيش به دنبال انواع اطلاعات هستند كه كاملاًً غير ضروري تلقي مي شوند.
تاكنون چندين شكايت از سوي مسلمانان در مورد انزجار به واسطه فرهنگ اسلامي مطرح شده اند. سطح بازرسيهاي بي دليل طي سال گذشته در نيوزيلند بي سابقه بوده است.
براساس گزارش پايگاه اينترنتي استاف نيوزيلند، خان گفت: مسلمانان سراسر كشور از اين بازرسيهاي بي دليل و توهين آميز در رنج و خشم به سر مي برند. جامعه اسلامي مسلمانان نيوزيلند بايد با دولت و مقامات فرودگاه وارد گفتگو شود.
وي افزود: شايد آنها چند نفر را تنها براي اينكه نشان دهند مسلمانان مورد هدف اين بازرسيهاي نيستند دستگير كنند، اما مي توان به جرأت اظهار داشت كه تنها هدف اين بازرسيهاي توهين آميز مسلمانان هستند.
رئيس انجمن مسلمانان كانتربري گفت: درحالي كه ممكن است بازرسيهاي فرودگاه در مورد هر فردي به صورت تصادفي صورت گيرد، در رابطه با مسلمانان دربرگيرنده همه آنها است.
"مري آن تامسون"، معاون دبير حزب كار نيوزيلند اين اتهامات را تكذيب كرد و گفت: بخش اندكي از مسافران به واسطه مأموران مهاجران دستگير مي شوند و اين دستگيري تنها زماني صورت مي گيرد كه برخي از ابعاد درخواست نامه آنها به علت امنيت ملي بايد با دقت بيشتر مورد بررسي قرار گيرد.
نظر شما