۲۵ آذر ۱۳۸۴، ۸:۵۶

همگام با هفته پژوهش و فناوري (83)

فرد گرايي علمي در آموزش و پژوهش به يك فرهنگ تبديل شده است

فرد گرايي علمي در آموزش و پژوهش به يك فرهنگ تبديل شده است

متاسفانه در فرهنگ دانشگاهي ما، آنچه كه جلب توجه مي كند فردگرايي علمي است كه اين موضوع نه تنها در امر پژوهش بلكه در امر آموزش نيز نمود خاصي يافته است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر "عريان" با بيان اين مطلب افزود: اگرچه موانع و مشكلات فراواني در ارتباط با توسعه پژوهش و تحقيقات وجود دارد، ولي اگر روحيه پژوهش و تحقيق در بين دانشجويان و اساتيد تقويت شود، توسعه تحقيقات امكان پذير است.

وي اضافه كرد: متاسفانه يكي از دلايل عقب ماندگي مسائل پژوهشي در ايران، اجراي پژوهش ها به صورت فردي و نه به صورت جمعي است. در جوامع پيشرفته پژوهشي، تمام امور پژوهشي و طرح ها به صورت تيمي انجام مي شود و افراد با توجه به تخصص هاي خود بخشي از كار پژوهشي را انجام مي دهند. وقوع اين امر در مملكت ما هنوز محقق نشده است.

اين پژوهشگر برگزيده سال تصريح كرد: علاوه بر ايجاد روحيه پژوهش و انگيزش اجراي امور پژوهشي، بايد اين روحيه نيز تقويت شود كه انجام يك طرح پژوهشي مناسب و در خور چاپ در مجلات معتبر داخلي و بين المللي، حتما نياز به استفاده از چندين فرد متخصص و كارآمد دارد. در اين گونه موارد نقش مجري اصلي طرح بسيار ظريف و حساس بوده كه بتواند يك تيم تحقيقاتي را به صورت منسجم و كارآمد، آماده انجام كار پژوهشي كند.

دكتر عريان استاد دانشگاه تربيت معلم است كه در رشته فيزيولوژي غدد آندوكربن در مقاطع كارشناسي ارشد و دكترا تدريس مي كند. وي چندين بار به دريافت لوح تقدير، لوح استاد نمونه، پژوهشگر نمونه و استاد پيشكسوت، استاد زن نمونه و لوح تقدير عفاف از دانشگاه آزاد اسلامي نائل شده است.

کد خبر 263657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha