به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، علي يوسف پور كه در يك نشست مطبوعاتي صميمانه با خبرنگاران پارلماني رسانه ها سخن مي گفت، در آغاز سخنان خود شهادت جمعي از اصحاب رسانه را تسليت گفت و تصريح كرد: وقتي خبر شهادت صياد شيرازي را شنيدم، اولين مطلبي كه ذهنم رسيد اين بود كه اگر صيادشيرازي شهيد نميشد، حقي از ايشان ضايع ميشد.
وي در پاسخ به سئوالي درباره استيضاح وزير نيرو توسط نمايندگان خوزستان گفت: مجلس طبق قانون حق استيضاح و سوال دارد و وزارت نيرو نيز از سوال و حتي استيضاح استقبال مي كند.
معاون پارلماني وزير نيرو در عين حال گفت كه استيضاح بايد در چارچوب وظيفه قانوني وزارت نيرو باشد.
وي با اشاره به تاكيد رييس جمهور براي حل مشكلات خوزستان، تصريح كرد: حل مشكلات خوزستان از اولويت هاي وزارت نيرو است.
معاون وزير نيرو اظهار داشت: بر اساس سياست رييس جمهور وزارت نيرو موظف است كه ابتدا آب استان ها و شهرهايي را كه در سرچشمه رودها واقع شده اند و يا آب از منطقه آنها مي گذرد تامين كند و اضافه آن را به مناطقي كه نيازمند هستند منتقل كند.
وي با اشاره به وظيفه وزارت نيرو در تامين آب آشاميدني و كشاورزي مناطق مختلف كشورافزود: تامين آب مناطقي كه نيازمند هستند، همچون كرمان و سيستان و بلوچستان، يك امر طبيعي است.
يوسف پور در خصوص انتقال آب ايران به كويت نيز گفت: در اين زمينه موافقتنامه اي امضا شده ولي راكد مانده و به مجلس نرفته است.
وي همچنين گفت كه بر اساس سياست دولت نهم و وزارت نيرو، اقشار ضعيف و كم درآمد پول كمتري براي مصرف آب و برق پرداخت خواهند كرد.
وي افزود: سياست وزارت نيرو در بخش اقشار ضعيف اين است كه كمترين هزينه را براي آنها در نظر بگيرد و در مقابل تعرفه مصرفكنندگان پر مصرف را افزايش دهد.
معاون پارلماني وزير نيرو "فرهنگسازي در مصرف انرژي" ، "واگذاري توليد انرژي به بخش خصوصي " و "رسيدگي به شكايتهاي مردم نسبت به ارگانهاي خدماتي وزارت نيرو" را از جمله برنامههاي در دست اقدام اين وزارتخانه برشمرد و تاكيد كرد كه وزارت نيرو در پي رضايتمندي مردم است.
يوسف پور در اين نشست همچنين با اشاره به سوابق وزارت نيرو گفت كه اين وزارتخانه در دوره هاي رياست جمهوري اكبرهاشمي رفسنجاني و سيد محمد خاتمي موفق بوده است.
معاون پارلماني وزير نيرو در پاسخ به سئوالي تاكيد كرد: سد "سيوند" كه در كنار "مجموعه پاسارگاد" قرار دارد، در نهايت آبگيري خواهد شد.
به گزارش "مهر"، يوسف پور كه روز دوشنبه در جمع خبرنگاران پارلماني سخن مي گفت، تصريح كرد: بر اساس توافق صورت گرفته، آبگيري اين سد فعلا تا اسفند ماه به تاخير افتاده و قرار بر اين شده تا كارشناسان ميراث فرهنگي بررسي هاي لازم را در اين زمينه انجام داده و نظر خود را اعلام كنند.
معاون پارلماني وزير نيرو افزود: اگر اين بررسي ها به وقت بيشتري نياز داشته باشد، وزارت نير آمادگي دارد كه آبگيري را به عقب بيندازد.
يوسف پور در عين حال تاكيد كرد كه در نهايت سد سيوند آبگيري ميشود و اگر سازه هايي قابل انتقال باشد ، به موزه ساخته شده در كنار سد منتقل مي شوند.
وي افزود: وزرات نيرو تعهد كرده كه 600 ميليون تومان براي انتقال اين مجموعه باستاني به موزه ، پرداخت كند.
معاون پارلماني وزير نيرو همچنين توضيح داد كه سد سيوند 9 كيلومتر با پاسارگاد فاصله دارد و بين سد و مجموعه پاسارگاد درهاي واقع شده است.
وي با اشاره به واقع شدن پاسارگاد در كنار يك رودخانه ، گفت كه جهت وزرش باد نيز در اين منطقه از سمت پاسارگاد به سمت سد ميباشد.
يوسف پور خاطرنشان كرد كه تمام تمهيدات لازم براي صدمه نديدن اين مجموعه باستاني ايجاد خواهد شد.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت نيرو در پاسخ به پرسش خبرنگاري در خصوص سياست وزارت نيرو براي تعرفه هاي آب و برق در سال آينده، گفت: وزارت نيرو، كميته اي تشكيل داده كه اين كميته تعرفه ها را بررسي مي كند، ولي تعرفهها بايد به گونه اي باشد كه از درآمدهاي شركت توانير و سازمان آب كم نكند.
به هر حال سياست كلي وزارت نيرو اين است از اقشاري كه مصرف كمتري دارند كمترين تعرفه و از اقشاري كه اقتصادي هستند و مصرف بالايي دارند، تعرفه بالايي گرفته شود.
وي در پاسخ به خبرنگاري مبني بر برنامه وزارت نيرو براي بهينه سازي مصرف آب و برق، اظهار داشت: فرهنگسازي براي مصرف بهينه، از برنامه هاي اساسي وزارت نيرو است كه اجرا مي شود. البته اين كم و بيش وجود داشته، ولي با قدرت ادامه مي يابد، مثلا وزارت نيرو بايد كاري كند تا استفاده از لامپ هاي كم مصرف تسري پيدا كند. حتي اگر پنج درصد در مصرف برق صرفهجويي شود، اين صرفهجويي به اندازه ساخت نيروگاه دو هزار مگاواتي است.
ممعاون حقوقي و امور مجلس وزارت نيرو، در خصوص نقش رسانهها براي بهينه سازي مصرف برق و آب، گفت: رسانه هاي مكتوب شايد نسبت به رسانه صدا و سيما مخاطب كمتري داشته باشند، ولي اثرگذاري بيشتري دارند و مي توانند از شعارهاي صرفه جويي در مصرف استفاده كنند و شيوههايي كه كشورهاي ديگر به كار برده اند را ميتوانند گوشزد كنند.
وي در خصوص كسري بودجه وزارت نيرو هم گفت: قسمت اعظم كسري بودجه امسال كه بالاي 1000 ميليارد تومان بود، توسط نمايندگان تامين شد. همچين نمايندگان مجلس در نامه اي به رييس جمهور تقاضاي افزايش 11 هزار ميليارد توماني بودجه وزارت نيرو را داشتند. لذا اميدواريم بودجه جهشي براي وزارت نيرو در نظر گرفته شود، در غير اين صورت مشكل پروژه هاي آب و فاضلاب به سرعت قابل حل نيست.
يوسف پور يادآور شد: وزارت نيرو هر ساله توان انجام پانزده هزار ميليارد كار در بخش آب و برق و انرژي نو را دارد.
وي تصريح كرد: بايد اهميت رسانه ها را بين مسوولان جا اندازيم و مسوولين به رسانه ها اهميت دهند. چرا كه با رسانه ها، آگاهي مردم افزايش مي يابد، مطالبات مردم منعكس مي شود، همچنين ميتوانيم در بعد بين المللي از خود دفاع كنيم.
معاون وزير نيرو در پاسخ به پرسشي در خصوص چگونگي رسيدگي به شكايات مردم و مشكلاتي كه مردم با آن مواجه ميشوند، تصريح كرد: در حال حاضر هر كس مشكل دارد به ادارات مراجعه ميكند، ولي قرار است در استانها و تهران تلفنهاي مركزي داير شود كه شبيه كار پليس 110 است كه مردم و شاكيان به جاي مراجعه مستقيم به ادارات با اين تلفن تماس ميگيرند كه اين مراكز به واحد خدماتي دستور ميدهند تا كار شاكي را انجام دهند، سپس بازرسي ميشود كه آيا كار انجام شده يا نه؟
يوسفپور گفت: طراحي اين كار انجام شده و اميدواريم در آينده اجرا شود.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت نيرو، در پاسخ به اينكه نمايندگان از اينكه وزارت نيرو جواب نامههاي آنها را با تاخير مي دهد گلايه دارند؟ افزود: ما تاخير را قبول داريم، ولي طراحي ما اين است كه با انتقال ساختمان وزارت نيرو به جاي ديگر، با سيستم هاي الكترونيكي اين كار انجام مي شود و كار سريع تر انجام مي گيرد.
نظر شما