به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از سايت خبري سيفي (Sify) كه از هند به روز مي شود، اين گروه اعلام كرد: از زماني كه اين قانون در فرانسه به اجرا گذاشته شده است، بسياري از گروههاي مذهبي به علت پوشيدن لباس مخصوص خود از مدارس اخراج شده اند.
گروه مذكور استدلال كرد كه حتي قوانين رفع تبعيض نژادي كه از سوي اتحاديه اروپا تعيين شده است، نيز اين قانون فرانسه در اين زمينه را نقض كند.
قانون منع نشانه هاي مذهبي از سپتامبر2004 در فرانسه به كار گرفته شده است و از آن زمان به مسلمانان و يهوديان و ديگر گروههاي مذهبي اجازه داده نشده است، درمدارس عمومي اين كشور از لباس ها و نشانه هاي مخصوص به دين خود استفاده كنند.
اين در حالي است كه دادگاه حقوق بشر اروپا نيز اخيرا فعاليت كشورهايي را كه حقوق مذهبي افراد را نقض مي كنند، رد كرده است.
اخيرا "واحد هماهنگي مبارزه با تروريسم در فرانسه" در گزارشي به عواقب قانون منع استفاده از پوشش اسلامي در مدارس و دانشگاه ها دراين كشور هشدار داده است.
رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه در پي ناآرامي ها واعتراضات گسترده عمومي در فرانسه ( كه اوايل آبان به مدت سه هفته بخشهايي ازاين كشور را فراگرفته بود) گفته بود كه علت بروز ناآرامي ها در فرانسه ممنوعيت حجاب است .
قانون ممنوعيت حجاب در مدارس دولتي فرانسه در ماه مارس سال 2004 تصويب و به موجب آن حجاب و تمام نمادهاي ديني در مدارس دولتي ممنوع اعلام شد؛اين در شرايطي است كه مسلمانان حجاب را به عنوان نوع پوشش واجب براي زنان در نظر گرفته و آن را مانند صليب مسيحيان نماد ديني نمي دانند.
بسياري از مسلمانان اظهار داشته اند قانون منع حجاب، تصميم دادگاه فرانسه مبني بر آزاد گذاشتن دانش آموزان درهمراه داشتن نماد ديني را مادامي كه تلاشي در راه تغيير دين ديگران صورت نمي دهند، نقض كرده است.
درشرايطي كه اطاعت مسلمانان فرانسه از اين قانون به نشانه موجه بودن آن در نظر مسلمانان نيست؛ بسياري از دختران مسلمان به علت اين ممنوعيت براي تحصيل به كشورهاي همسايه فرانسه سفر كرده يا در مدارس خصوصي حاضر مي شوند تا بتوانند حجاب و هويت ديني خود را حفظ كنند.
نظر شما