هدايت كليساي انگليكن توسط زنان
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، انتصاب زنان در سلسله مراتب كليسا انگليكن در سال گذشته ميلادي از موضوعات مورد بحث محسوب مي شود كه مخالفتهاي بسياري را هم در داخل اين كليسا و هم از كليساي كاتوليك رقم زد. اين در شرايطي است كه كليساي انگليكن كه از سال 1994 انتصاب زنان به عنوان كشيش را پذيرفته در زمينه انتصاب اسقفهاي زن نيز انعطاف نشان داده است.
اسقف اعظم كانتربري در اين زمينه اظهار داشت: اگر كليسا تصميم خود را مبتني بر انتصاب زنان به عنوان اسقف تصويب كند، محدود كردن يك زن از رسيدن به درجه اسقف اعظمي بسيار دشوار است.
اين تصديق شگرف از سوي اسقف اعظم كانتربري با استقبال حاميان اسقف شدن زنان رو به رو شد، اما "ويليامز" اشاره كرد كه در راه اسقف شدن زنان و تصويب اين تصميم موانع بسياري وجود دارد كه بايد برآنها فائق آمد.70 ميليون نفر در سراسر جهان از رسيدن زنان كليسياي انگليكن به مقام اسقفي حمايت مي كنند.
چهارده كليسا از 38 كليساي انگليكن جهان تصميم گرفته اند به زنان اجازه اسقف شدن داده اند. در سال 1994 زماني كه زنان كليساي انگليكن به سمت كشيشي رسيدند، در حدود 400 روحاني به كليساي كاتوليك روم پيوستند.
در نظر سنتگرايان اين تصيميم از سوي حضرت مسيح (ع) اتخاذ شده كه تنها مردان حواري وي باشند، و اين زنجير 2000 ساله از اسقفهاي مرد كه به روزهاي اوليه تاريخ كليسا باز مي گردند چنين نقشي را از زنان دريغ داشته است.
هشدار كاتوليكها به انگليكنها
اسقفهاي كاتوليك به كليساي انگليكن در رابطه با طرحهاي مستمر مبني بر مجاز شمردن انتصاب زنان به عنوان اسقف هشدار داده و تصريح كردند كه اين اقدام اساساً به رابطه ميان اين دو كليساي بزرگ صدمه وارد مي كند.
به گزارش "مهر"، به دنبال درخواست مشتاقانه زنان در راستاي انتصاب اسقفهاي زنان، كليساي انگليكن در ماه ژوئيه اين فرآيند را آغاز كرد. اين پيشنهاد براي پاسخ به درخواست دو سوم اكثريت مجلس عوام صورت گرفت و زماني كه به مرحله تصويب رسيد بايد هفت سال را پشت سربگذارد.
اسقفهاي كاتوليك طي يك نامه رسمي خطاب به روحانيون انگليكن اظهار داشتند: انتصاب اسقفهاي زن خطري دشوار و تحمل ناپذير است كه همانند هشدارهاي ديگر منتقدان مي تواند آسيب جبران ناپذيري به خارج و داخل جامعه انگليكن وارد كند. انتصاب اسقفهاي زن مي تواند تلاشهاي اخير را در راه اتحاد ميان كليساهاي انگليكن و كاتوليك از بين ببرد، چرا كه اين امر كاملاً با توافقنامه هاي پيشين اين دو كليسا منافات دارد.
مخالفت كليساي انگليكن با اتانازي
رهبران انگليكن و كاتوليك انگلستان به صراحت عليه اتانازي اختياري صحبت و مخالفت خود را با اين اقدام اعلام كردند.
اسقف اعظم كانتربري و رهبر كليساي كاتوليك روم در انگلستان و ولز خواستار حمايت از زندگي شدند.
دكتر روان ويليامز، اسقف اعظم كانتربري، گفت: با وجود ديدن مادر خود در حال رنج كشيدن از بيماري زوال عقل كه هر لحظه او را بيشتر ضعيف مي كرد بازهم با اتانازي اختياري مخالف هستم.
به گزارش "مهر"، دكتر روان ويليامز طي يك مقاله در روزنامه "ميل" نوشت: زندگي موهبتي از جانب خداوند است كه ما نمي توانيم با آن به مثابه مايملك خود رفتار كنيم و هرزمان كه بخواهيم تصميم بگيريم آنرا نگاه داشت يا دور بياندازيم.
كاردينال كورماك موفي اوكانر رهبر كليساي كاتوليك روم درانگلستان و ولز گفت: كاملا با لايحه اتانازي مخالف است و اميدوار است كه اين لايحه در مجلس لردان با شكست مواجه شود. وي در اين رابطه اظهار داشت: مخالفت من از اين قانون به اين دليل نيست كه من نمي توانم با افرادي كه از يك بيماري مهلك رنج مي برند همدردي كنم، علت مخالفت من احترام به قانون حمايت از زندگي است .
ريچارد هريس، اسقف انگليكن اكسفورد نيز به صراحت عليه اين لايحه ابراز نظر كرده است. وي در مقاله اي كه روز گذشته در نشريه ابزرور منتشر كرد هشدار دارد ارجحيت دادن به انتخاب زمان مرگ بر ديگر ارزشهاي عملي بسيار نادرست است.
اسقف اعظم كانتربري، دكتر روان ويليامز طي مقاله اي ك در روزنامه تايمز نوشته بود، تصريح كرد : كليساي انگلستان هرگز موضع خود را در مورد اتانازي تعديل نمي كند. همكاري در مرگ انسانها و به نوعي همدستي در خودكشي آنها اين امر را القا مي كند كه به رسميت شناختن حق قانوني براي همكاري درمرگ مي تواند كشتن ديگران را نيز در پي داشته باشد.
وي با تصديق اينكه حق راحت كردن بيمار از دردهاي اجتناب ناپذير فراتر از بحث است اظهار داشت : زماني كه همكاري در مرگ ديگران به يك حق تبديل شود، كشتن ديگران را نيز دربرمي گيرد.
جنگ عليه عراق مورد انتقاد شديد اسقفهاي انگلستان قرار گرفت
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اسقفهاي انگلستان پس از اعلام نگراني بر سر مشروعيت تصميم دولت در حمله به عراق ، نظريه جنگ عادلانه را بررسي كردند.
مجلس اسقفها در ماركت بوسورث كه به رياست اسقف آكسفورد، "ريچارد هريس" برگزار شد در زمينه گزارشي با عنوان، قدرت، خشونت و برقراري دموكراسي پس از جنگ عراق" به بحث پرداختند. در اين جلسه اسقفها به بررسي اين امر پرداختند كه چگونه تغييرات بالقوه بر سياست كنوني مي تواند بر تصميمهاي آينده مبني بر شروع جنگ تأثير داشته باشد.
نظريه جنگ عادلانه در شكل مدرن خود دربرگيرنده تحقق يافتن پنج شرط است. اين امر نشان مي دهد كه جنگ پاسخي تدافعي به تهاجم ناعادلانه است كه در اين ميان بايد هزينه هاي پس از جنگ نيز مورد توجه قرار گيرد.
اندكي پيش از آنكه توني بلر، نخست وزير انگلستان، تصميم مشاركت در جنگ را اتخاذ كند، بيانيه مجلس اسقفها هشدار داده بود كه آغاز حمله اي بدون كسب اجازه از سازمان ملل غير عاقلانه محسوب مي شود.
انتصاب اولين اسقف اعظم سياهپوست كليساي انگليكن
جان سنتامو ، اسقف بيرمنگام به عنوان اولين اسقف اعظم سياهپوست كليساي انگليس منصوب شد.
اين روحاني اوگاندايي تبار از سوي دكتر "ديويد هوپ" كه در ماه فوريه استعفاء داد تا در منطقه سر اسقفي ايلكي، غرب يوركشاير به كليسا خدمت كند به سمت اسقف اعظم يورك منصوب شد.
اسقف سنتامو اظهار داشت كه انتصاب او به عنوان دومين سمت عالي كليساي انگلستان بسيار جالب بوده است. وي افزود كليساي انگلستان بايد بينش و اطمينان خود را دوباره بدست آورد و آماده خطر كردن باشد.
دكتر "روان ويليامز" از اين امر استقبال كرد و انتصاب اين اسقف سياهپوست را به عنوان تلاش براي مبارزه با نژاد پرستي مورد تجليل قرار داد.
اما چندي پيش اولين اسقف اعظم سياهپوست كليساي انگليكن از دريافت نامه هاي نژاد پرستانه خبرداد و اظهارداشت كه برايافرادي كه اين نامه هاي نژاد پرستانه را نوشته اند دعا كرده تا رحم و عشق الهي شامل حال آنها شود.
اسقف اعظم كانتر بري: اسلام نسبتي با تروريسم ندارد
به گزارش "مهر"، "روان ويليامز" رهبر معنوي كليساي انگليكن، حملاتي را كه به دنبال انفجارهاي هفتم ژوئيه لندن عليه مساجد انگلستان صورت گرفت را محكوم كرد و گفت مسلمانان نبايد به دليل انفجارهاي لندن مورد سرزنش قرار گيرند .
ويليامز اسقف اعظم كانتربري، در جلسه شوراي كليساها در يورك، شهر شمالي انگلستان اظهار داشت كه وي روز دوشنبه از چند موسسه اسلامي بازديد كرد تا رابطه ميان مسلمانان و مسيحيان سراسر انگلستان را دوباره مورد تأييد قرار دهد.
وي تأكيد كرد رابطه دوستانه و همكاري عادي و دائمي بهترين راه در اين شرايط محسوب مي شود. ويليامز افزود، ما بايد بر احساساتي كه برخي افراد جامعه ما را ترغيب مي كند همسايگان مسلمان خود را به دليل اين حوادث تراژيك سرزنش كنند غلبه كنيم.
روز يكشنبه 19 تيرماه اسقف اعظم كانتربري به ديگر رهبران مسيحي، علماي مسلمان و روحانيون يهودي پيوست تا اتحاد خود را نشان دهد .
"شيخ زكي بدوي"، رئيس شوراي مساجد و ائمه جمعه گفت، هدف از اين گردهمايي ابراز تعهد و التزام براي مقاومت و چيره شده بر تروريسم بود.
وي تأكيد كرد، هر فردي كه ادعا كند به نام دين مرتكب جرمي مي شود الزاماً نمي تواند وضعيت خود را به نام دين توجيه كند. عده اي اقداماتي را به نام اسلام انجام مي دهند كه كاملاً با اصول اين دين مغايرت دارند.
در اين گردهمايي علاوه بر "شيخ زكي بدوي" و "دكتر روان ويليامز"، اسقف اعظم وست مينستر "كاردينال كورماك مورفي اوكانر" از كليساي كاتوليك روم، "ديويد كافي" مدير كليساهاي آزاد و خاخام ارشد " دكتر جاناتان ساكس" حضور يافتند.
اسقف اعظم كانتربري و انتقاد از تجارت جهاني
دكتر روان ويليامز - اسقف كانتربري از رهبران مسيحي و مسلمان خواست است با همكاري يكديگر بر چالشهاي اقتصاد جهاني متعارف فائق آيند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اسقف اعظم كانتربري درسخنراني خود در همايشي كه با حضور علماي مسلمان و مسيحي در سارايوو، پايتخت بوسني و به رياست وي برگزار شده بود گفت: ميان مسلمانان و مسيحيان زمينه هاي مشترك بسياري وجود دارد كه در آن ميان مي توان به انديشه هايي براي زندگي خوب اشاره كرد.
دكتر روان ويليامز همچنين به اين ادعا اشاره كرد كه رويكردهاي ديني به بحث فقر و تجارت جهاني دچار فقدان سرسختي و دقت زياد شده است . تجارت جهاني با اتخاذ شيوه هايي كه در آن اقدامات خاصي صورت مي گيرد مانع از آن مي شود كه برخي از كشورها در اقتصاد نقش مهمي را برعهده گيرند.
اسقف اعظم كانتربري همچنين از رسوايي اقتصادي جهاني كه كودكان را به كام مرگ كشيده و ميليادرها نفر را در نياز شديد گذاشته است، انتقاد كرد .
دكتر روان ويليامز گفت يك عدم ايمان در تجارت آزاد ، قدرت هاي اقتصادي كشوها را از بين مي برد و تلاش هاي مبارزه با فقر را مختل مي كند.
اسقف اعظم كانتربري : آيا ما مي خواهيم در دنيايي زندگي كنيم كه اعتماد در آن دنيا طبيعي به نظر رسد؟ اين پرسشي است كه ما امروزه به عنوان مؤمنان به خداوند و همچنين شهروندان يك جامعه نياز داريم به آن پاسخ دهيم.
نظر شما