۱۸ دی ۱۳۸۴، ۱۱:۱۱

/ اختصاصي "مهر" /

ايدز هنوز رديف بودجه ندارد

ايدز هنوز رديف بودجه ندارد

كارشناسان معتقدند در زمينه پيشگيري و كنترل ايدز در ايران طي سالهاي گذشته كوتاهي شده ، به طوري كه تا امسال نيز هيچ رديف بودجه خاصي به آن اختصاص نيافته است.

دكتر مينو محرز عضو كميته كشوري مبارزه با بيماري ايدز با اشاره به روند سياستهاي اجرا شده در برخورد با ايدز در ايران ، به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر خاطر نشان كرد: گرچه تاكنون اقدامات مناسبي براي مقابله با ايدز انجام شده اما اين اقدامات به هيچ وجه كافي نيست.

متخصص بيماريهاي عفوني اظهار داشت : متاسفانه عدم " باور" خطرات ناشي از گسترش ايدز به خصوص در سالهاي اوليه شيوع اين بيماري در ايران ، باعث شد روند رو به رشد ايدز در كشور تسريع شود. در حالي كه چنانچه از همان ابتدا با نگاه  علمي به اين معضل دقيق مي شديم آمار مبتلايان به اين ويروس بسيار كمتر از امروز بود و شايد حتي تاحدودي مهار مي شد. اما متاسفانه به دليل شرايط خاص حاكم بر آن دوران ، بسياري از مديران يا ترجيح مي دادند وارد اين حوزه ها نشوند و يا بسياري ديگر پذيرفتن اين واقيت را لطمه اي براي نظام مي دانستند.

استاد دانشگاه تهران يادآور شد : به عنوان مثال 9 سال قبل پزشكان ايراني پيشنهاد دادند از " متادون " به عنوان جايگزيني براي مواد استفاده شود اما با آن به شدت مخالفت شد. امروز همان طرح با 9 سال وقفه در حال اجراست. در حالي كه اگر همان زمان اقدام مي شد امروز آمار مبتلايان به اين بيماري بسيار كمتر بود.     

وي ادامه داد : هم اكنون نيز بسياري از مديران ارگانها ترجيح مي دهند خود را درگير اين مسئله نكنند. به عبارتي وزارت بهداشت مجبور است يك تنه به مبارزه با اين بيماري برود در حالي كه " ايدز" يك بيماري فرا مليتي است.

محرز گفت : جالب اينجاست كه اين بيماري تا امسال هيچ رديف بودجه اي نداشته است. در صورتي كه مقابله جدي با آن بدون بودجه بسيار كند و مشكل است . حتي صدا و سيما نيز حاضر نيست به صورت رايگان قدمي در اين مورد و پخش پيامهاي بهداشتي آن بردارد.

وي تعويض پياپي مديران در سازمانهاي مرتبط را يكي ديگر از علل كندي در مواجه با ايدز در ايران دانست و گفت : تعويض پي در پي مديران باعث مي شد تصميم ها و اقدامات انجام شده عملا به فراموشي سپرده شده و تمام كارها از ابتدا آغاز مي شود.

محرز تصريح كرد: براي رسيدن به نتيجه مطلوب بايد تمام دستگاههاي مربوطه دست به دست هم دهند. چرا كه مقابله با ايدز بدون توجه به معضلات اجتماعي و شيوه هاي حل آن واقعا امكان پذيرنيست.

عضو كميته كشوري مبارزه با بيماري ايدز ، افزود: شما نمي توانيد به ايدز بپردازيد اما نسبت به اعتياد يا مسائل روحي ، رواني جامعه بي تفاوت باشيد. اين كار يك وزارتخانه نيست و تا موقعي كه ديدگاه مديران مختلف در قبال ايدز به يك " باور" نرسد ، نمي توان به كنترل آن اميدوار بود.      

 

        

کد خبر 275209

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha