به گزارش خبرنگار مهر، طاهر شهحامد صبح دوشنبه در گارکروه توسعه صادرات استان با بیان اینکه همدلی و همزبانی مد نظر رهبری به عینه در استان خراسان جنوبی وجود دارد، اظهارکرد: امیدواریم بتوانیم از این همدلی در راستای توسعه صادرات استان نیز بهره ببریم.
وی با اشاره به وظایف صندوق توسعه صادرات گفت: اساس فعالیت های بیمه اعتباری وقتی شکل می گیرد که فرد کالای صادراتی خود را به صورت نسیه یا مدت مدار به طرف مقابل بفروشد که این زمینه نگرانی از عدم دریافت پول وجود دارد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به اینکه این صندوق خطر ریسک پذیری برای صادر کنندگان را ضمانت می کند، گفت: این صندوق با آرامشی که در حوزه تجارت خارجی ایجاد می کند منجر به توسعه صادرات می شود.
وی تصریح کرد: در قبل از حمل با صدور انواع ضمانتنامههای ریالی و ارزی و پس از حمل نیز با صدور بیمهنامههای معتبر از صادرکنندگان حمایت می کینم.
شهحامد با اشاره به عدم آشنایی بسیاری از صادر کنندگان با کارکردهای صندوق ضمانت صادارات بیان داشت: این عدم آشنایی موجب شده تا صادرکنندگان در برخی استانها از جمله خراسان جنوبی از تسهیلات این صندوق بی بهره بمانند.
مشتریان صندوق ضمانت صادرات ایران در خراسان جنوبی یک نفر است
شهحامد با بیان اینکه در استان خراسان جنوبی فقط یک مشتری را تحت پوشش داریم، گفت: در سال های گذشته ۱۲ میلیون دلار را پوشش صادراتی در این استان داشته ایم.
وی اظهار امیدورای کرد: تعداد مشتریان صندوق ضمانت صادرات در استان خراسان جنوبی از یک نفر به تمامی صادرکنندگان افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به وجود ظرفیت های بالقوه و بالفعلی که در استان خراسان جنوبی وجود دارد، گفت: مرز مشترک با یکی از کشورهای هدف صادراتی کشور از جمله ظرفیت های این استان است.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره صادرات دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به کشور افغانستان طی سال گذشته گفت: تجار و بازرگانان این استان به دلیل همجواری با کشور افغانستان فرصت هایی دارند که سایر استان ها ندارند.
وی با بیان اینکه ظرفیت های تولید و تجاری خوبی در استان وجود دارد، ادامه داد: باید صادرکنندگان را برای استفاده از فرصت های صندوق توسعه صادرات ترغیب کرد تا استقبال کنند.
وی با ابراز گلایه از اینکه در جلسات اتاق بازرگانی در استانها صادرکنندگان و مخاطبان صندوق حضور ندارند، گفت:حضور صادرکنندگان در جلسات مرتبط با صندوق از فرصت هایی است که باید برای جذب صادر کنندگان از آن استفاده شود.
سرمایه صندوق ضمانت صادارت به ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسید
شهحامد با اشاره به اینکه صندوق صادر کننده را از ابتدا تا انتها امر صادارت همراهی می کند، بیان داشت: در قبل از حمل نیاز اساسی نقدینگی است که این نخستین مشکل صادرکنندگان است و ضامن آن ها در بانک ها می شویم.
وی بیان کرد: بعد از حمل نیز دغدغه اصلی آن ها نگرانی در عدم دریافت پرداخت ها از طرف خارجی به وجود می آید و ما حاضریم ریسک های ناشی از عدم بازپرداخت را به لحاظ سیاسی و تجاری پوشش دهیم.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به شرایط ویژه ضمانت های تولیدی صندوق عنوان کرد: در این ضمانت ها هیچ گونه رجویی به بانک ها وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه تنوع در بازارهای هدف صادراتی به شدت ریسک کالا ها را افزایش می دهد، افزود: در تولید و صادرات کالا نباید تنها تولید برای کشور خاص را مد نظر قرار داد بلکه باید و تنوع در بازراهای هدف مورد توجه قرار گیرد.
شهحامد بیان داشت: به دنبال آسیب شناسی برای عدم رغبت حضور صادر کنندگان در صندوق هستیم.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران از رشد بیش از ۱۶ درصدی فعالیت های این صندوق در سال گذشته خبر داد و بیان کرد: طی دو سال گذشته سرمایه صندوق از ۲۳۷ میلیارد تومان به بیش از هزار و ۳۰۰ میلیارد رسیده است.
نظر شما