به گزارش خبرنگار مهر، محمد اصلانی پیش از ظهر یکشنبه در جلسه ستاد بحران استان که به دنبال آتش سوزی روز جمعه جنگل های منطقه ویسیان اتفاق افتاد تشکیل شد، اظهار داشت: جنگل ها و مراتع از بزرگترین سرمایه های ملی هر کشوری محسوب می شوند.
وی افزود: همه ما از حیث حقیقی و حقوقی موظف هستیم از جنگل ها و مراتع حفاظت کنیم و از این منابع خدادادی که در اختیار داریم به بهترین نحو استفاده کنیم.
معاون امور عمرانی استانداری لرستان با بیان اینکه عوامل طبیعی از جمله خشکسالی هر ساله منابع زیادی از ما را می گیرد عنوان کرد: خطاهای انسانی نیز که هم بعد عمدی و هم بعد سهوی دارند باعث از بین رفتن مراتع و جنگل ها می شوند که اگر این موضوع مدیریت نشود روز به روز تخریب عرصه های طبیعی بیشتر خواهد شد.
اصلانی به هزینه های هنگفتی که برای کاشت بلوط باید صرف شود اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینکه برای کاشت بلوط باید هزینه های زیادی را سالیانه صرف کرد همچنین رشد و نمو این درخت زمان بر بوده و سال های زیادی طول می کشد عرصه های بلوط رشد کنند.
وی بر اعمال مدیریت بیش از پیش در خصوص حفاظت و صیانت از مراتع و جنگل های استان تاکید کرد و بیان داشت: اگر فرهنگ سازی لازم برای حفظ عرصه های طبیعی در بین مردم به وجود آید مشکلات موجود در این رابطه کمتر از مقدار موجود خواهد شد.
معاون امور عمرانی استانداری لرستان با بیان اینکه امروزه محیط زیست یکی از مهمترین شاخص های توسعه پایدار است اضافه کرد: لازم است در اعتبارات سال ۹۴ مبلغی برای تامین تجهیزات مورد نیاز برای اطفاء حریق در جنگل ها و مراتع استان در نظر گرفته شود.
اصلانی تاکید کرد: برای جلوگیری از وقوع خسارات در عرصه های طبیعی همه دستگاه های مرتبط به ویژه فرمانداران شهرستان های استان جلسات مقابله با پدیده خشکسالی را متناسب با اقلیم و جغرافیای منطقه خود هر ماه برگزار کرده و دستورالعملی با هماهنگی مدیریت بحران استان برای فرهنگسازی و حفاظت بیش از پبش در این رابطه و نحوه مقابله با آتش سوزی را تهیه کنند.
وی بر ضرورت برخورد با مسببین و متجاوزین به عرصه های طبیعی تاکید کرد و افزود: لازم است کسانی که به عرصه های طبیعی تجاوز می کنند شناسایی شده و برای آن ها ظرف ۴۸ ساعت از ارتکاب جرم پرونده قضایی تشکیل شود.
معاون امور عمرانی استانداری لرستان ضمن تاکید بر فرهنگسازی در رابطه با حفظ منابع طبیعی توسط صدا و سیمای مرکز لرستان یادآور شد: در مناظقی که احتمال وقوع حادثه در مراتع و جنگل های آن ها بالای ۴۰ درصد است لازم است که هر ماه حداقل یک جلسه ستاد بحران تشکیل دهند.
اصلانی افزود: بایستی تدابیر و راهکارهای مناسب به منظور پیشگیری از وقوع آتش سوزی در جنگل های استان اندیشیده شده و مشخص شود در هنگام وقوع آتش سوزی چه تمهیداتی اتخاذ شود که در این حوادث خداقل خسارات را داشته باشیم.
وی گفت: تمامی دستگاه های عضو ستاد حوادث بایستی در هنگام وقوع آتش سوزی در جنگل های استان و دیگر حوادث طبیعی برای داشتن حداقل خسارت همکاری لازم را داشته باشند.
نظر شما