به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، محسن شاطرزاده در نخستين جلسه هم انديشي صنعت و معدن و رسانه ها كه با موضوع " بررسي بازتاب سياستها و اهداف و مسايل صنعت و معدن كشور، تعيين راهكارهاي تاثيرگذاري مطلوب تر اين اقدامات برگزار شد، گفت: جهش صادراتي در بخش صنعت نياز به يك بسترسازي مناسب دارد و بايد تغيير و تحول اساسي در سازمان و مقررات آن صورت گيرد.
وي با اشاره به اينكه بسترمناسب براي صادرات بايد تسهيل شود، افزود: روان سازي مقررات به منظور صادرات براي مردم و صادركنندگان و تشويق صادراتي از برنامه هاي در دست اقدام وزارت صنايع و معادن خواهد بود.
معاون اقتصادي و بين الملل وزارت صنايع و معادن از جهش صادرات خدمات فني و مهندسي در سال آينده خبر داد و تصريح كرد: اين درحالي است كه صدور خدمات فني و مهندسي تا سال گذشته كمتر از يك ميليارد دلار بوده است.
وي خاطرنشان كرد: در اجلاس مشتركي كه در ماه گذشته با ونزئلا داشتيم بيش از 5/6 ميليارد دلار قرارداد، تفاهمنامه و قصد نامه براي صدور خدمات فني و مهندسي امضا كرديم كه اين به منزله يك تحول در كشورمي باشد.
شاطرزاده گفت: در اجلاس مشترك با سوريه نيزمبلغ قرارداد به مرز 800 ميليون دلار مي رسد كه 90 درصد از آن در زمينه صدور دانش فني و مهندسي است.
وي با اشاره به اينكه صادرات خدمات فني و مهندسي از ارزش افزوده بيشتري نسبت به صادرات كالابرخورداراست، افزود: بر اين اساس به اين سمت گام برخواهيم داشت.
به گفته وي، چشم انداز وزارت صنايع و معادن براي صدور خدمات فني و مهندسي به ونژوئلا 8 ميليارد دلار طي دو سال آينده مي باشد.
معاون اقتصادي و بين الملل وزارت صنايع و معادن همچنين از صدور يك ميليارد دلارخدمات فني و مهندسي به كوبا خبر داد وگفت: همين الگو را براي بوليوي هم دنبال خواهيم كرد.
وي از نهايي شدن خط مونتاژ سمند در سنگال به ارزش 75 ميليون دلارخبر داد و افزود: اميد است همزمان با كنفرانس سران كشورهاي اسلامي اين خط بطوررسمي افتتاح شود.
شاطرزاده همچنين از راه اندازي خط مونتاژ سمند در كشورهاي ديگر از جمله آذربايجان، تاجيكستان، چين نيزخبر داد وتصريح كرد: با اين اقدامات اين خودروي ملي به خودروي جهاني تبديل خواهد شد.
وي همچنين از صدور خط مونتاژ تراكتور ايران در كشورهاي ديگرخبر داد و خاطر نشان كرد: در تمام اين موارد ، خط توليد تراكتور صادر خواهد شد.
معاون اقتصادي و بين الملل وزارت صنايع و معادن با اشاره به نگاه اساسي به صادرات در بخش صنعت گفت: عملا اين تغيير نگاه ها را در حركتهاي مربوط به اجلاس هاي مشترك ميان كشورها ايراد كرديم.
وي در خصوص كل سرمايه گذاري خارجي افزود: در 9 ماهه سالجاري حدود 650 ميليون دلارسرمايه گذاري خارجي صورت گرفته كه از اين ميزان حدود 380 ميليون دلار آن به سرمايه گذاري خارجي در بخش صنعت اختصاص دارد.
شاطرزاده ميزان رشد سرمايه گذاري خارجي در مدت ياد شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته را 50 درصد در بخش صنعت و 20 درصد در تمام بخش ها ذكركرد.
معاون اقتصادي و بين الملل وزارت صنايع و معادت درخصوص اينكه داراي حوزه اي با فعاليت هاي وسيع اقتصادي و بين المللي هستيم ، تصريح كرد: بر اين اساس از افرادي كه در حوزه اقتصادي اهل انديشه و قلم هستند خواستار كمك و هم انديشي مي باشيم.
وي خاطر نشان كرد: بعنوان مثال در زمينه اكو، استراتژي توسعه صنعتي تدوين كرديم كه حضورتمام كساني كه در اين زمينه صاحب انديشه و قلم هستند ضروري مي باشد.
به گفته وي، براي تحقق اهداف مورد نظرو فرهنگ سازي در جامعه نياز به ركن چهارم كه مطبوعات هستند مي باشد.
شاطرزاده با اشاره به نتايج هدف توليد براي صادرات افزود: افزايش كيفيت ، افزايش اشتغال و بهبود روند مديريت از جمله اين نتايج مي باشد.
وي تصريح كرد: براي دستيابي به اين اهداف نياز به ايجاد كريدورارتباطات ملي و بين المللي در زمينه صنعت و تجارت داشته چراكه امروزه صنعت با تجارت عجين شده و مرزي ميان آنها وجود ندارد.
معاون اقتصادي و بين الملل وزارت صنايع و معادن خاطرنشان كرد: بايد بستر مناسب براي ارتباط ميان صنعتگران ايجاد شود كه اين امر جزء از طريق رسانه ها امكان پذيرنمي باشد.
به گفته وي، براي تحقق جهش صادراتي در مجموع به يك عزم ملي، ارداه ملي براي يك حركت ملي در جهت جهش صادراتي نياز است.
نظر شما