به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، صداي كش دار بلندگوي وانت بارهاي ميوه و سبزي ، نان خشكي و... همواره در گوشه و كنار شهر تهران شنيده مي شود.
شمال ، جنوب ، شرق، غرب و مركزشهر ، صبح زود ، ظهر ، بعدازظهر ، شب و نيمه شب هم براي ايجاد كنندگان اين صداها معنايي ندارد.
آنها دوره گرداني هستند كه نه بر هم خوردن آرامش بيماران براي شان مفهمومي دارد و نه وقت استراحت كودكان و والدين خسته از كار روزانه و شبانه را مي شناسند. چرا كه آنان بايد از يك صبح تا شب به خريد و فروش اقلام مورد نظرشان بپردازند و ديگر وقتي براي انديشيدن به اين موضوعات نمي ماند.
هرچند تاكنون تعداد زيادي از اين دوره گردها در كنار وانت بارها ، چرخ هاي دوره گرد يا چادرها و بساط هايشان بارها زير بار حرف هاي اهالي محله ها و خيابانهاي مختلف رفته اند و كار بسياري از آنان به دعوا و كتك كاري رسيده است اما اين پديده هرگز متوقف نشده و همچنان به چشم مي خورد.
نقش شهرداي در برخورد با دوره گردها...
به گزارش خبرنگار مهر ، همه شهروندان از گذشته هاي نه چندان دور تا امروزبارها شاهد صحنه هايي بوده اند كه طي آن ماموران شهرداري با هدف مبارزه با سد معبر به برخورد با دستفروشان و دوره گردان پرداخته اند. از سوي ديگر به گفته تعدادي از همان ماموران مبارزه با سد معابر شهرداي ، در چنين مواردي فروشندگان دوره گرد چنان دست و پاي خود را گم كرده اند كه در اثر بي توجهي به اطراف و سرعت زياد جان خود، اطرافيان يا ماموران شهرداري را به خطر انداخته اند.
يكي از اين نمونه ها مربوط به حادثه تلخي است كه حدود 2 سال پيش در اطراف پل ساوه رخ داد. شرح ماجرا به اين گونه بود كه فردي همراه فرزندش در كنار وانت باري كه مشغول فروش ميوه بود و با سر رسيدن ماموران شهرداري با عجله فرزندش را سوار سقف وانت كرد و براي از دست ندادن ترازو ، تنها فرزندش را هنگام رانندگي از دست داد.
حال با توجه اينكه بازار دلالان و خرده فروشان خياباني در روزهايي نظير پايان سال داغ تر از هميشه است ، اين سئوال پيش مي آيد كه نقش شهرداري در سامان دادن به اوضاع و احوال اين دوره گردان چيست.
يك كارشناس مسائل شهري آشنا به امور ساماندهي مشاغل شهرداري در اين باره به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر گفت: شهرداري تهران براي مبارزه با چنين مزاحمت هايي اقدام به راه انداختن بازراهاي ر وز كرده است تا ضمن تمركز اين فروشندگان از آلودگي صوتي در سطوح مختلف شهر جلوگيري شود.
محمد طيب نژاد افزود: از آنجايي كه اغلب اين فروشندگان از سر نيازمندي و بيكاري به دوره گردي پناه مي آورند تنها جمع آوري آنها نمي تواند كارساز باشد.
وي نظارت شوراي شهر اسلامي شهر تهران، وزارت كار و ايجاد مراكز آموزشي از سوي وزارت آموزش و پرورش، سازمان بهزيستي ، كميته امداد و... را در برخورد و ارائه راهكارهاي جايگزين براي دوره گردي ضروري دانست.
اين كارشناس مسائل شهري تصريح كرد: شهرداي تهران به تنهايي نمي تواند پاسخگو جمع آوري و يا ساماندهي اين افراد باشد چرا كه دوره گردي ريشه در فقرو بيكاري دارد.
طيب نژاد تلفن 137 شهرداري را نيز در گرفتن گزارش مزاحمت هاي صوتي اين افراد موثر عنوان كرد و گفت: پليس 110 نيز تا حدودي رسيدگي به اين امور را بر عهده گرفته است.
نظر شما