به گزارش خبرنگار مهر، محمدصالح جوکار، ظهر امروز در نشستی خبری با اشاره به توسعه نامتوازن و ناعادلانه صنایع و کارخانجات در استان یزد اظهار داشت: این اقدام سبب سلب آسایش از مردم شده زیرا این صنایع فقط برای مردم غیربومی شغل ایجاد کرده اند و تبعات آن دامنگیر بومیان استان است.
وی افزود: سیاست گذاریهای غلطی که در گذشته به سهو یا عمد توسط مسئولان انجام شده، باعث شده آلایندگی زیادی در کریدور یزد که محل اسکان و زندگی بیش از ۷۵ درصد جمعیت استان است، ایجاد شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرد: در محل سکونت مردم مجوز فعالیت کارخانجات شیشه و فولاد به نام توسعه داده شده و حق مردم را پایمال کردند و کسانی که صدایشان در حفاظت از محیط زیست گوش عالم را کر کرده، چنان برخلاف محیط زیست عمل کردند که فریاد مردم نزدیک کارخانجات نیز اکنون بلند شده است.
توسعه یزد به قیمت از بین رفتن سلامتی مردم تمام شده است/ افرادی با بیماری مردم سرمایه دار شده اند
جوکار افزود: مردم استان یزد هزینه توسعه مدنظر عده ای خاص را پرداخت می کنند و آنها با هزینه از بین رفتن سلامتی مردم، سرمایه دار می شوند حال اینکه این سئوال مطرح است که چرا باید توسعه ناعادلانه باعث شود این گونه زندگی مردم در گسترش غیر اصولی کارخانجات به خطر بیفتد.
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد ادامه داد: ایجاد اشتغال بهانه این مدل توسعه است اما باید بررسی شود که در این کارخانجات به ویژه در کارخانه فولادی که وابسته به یکی از معادن است، چند کارگر از استان یزد مشغول به فعالیت هستند و آنگاه خواهیم دید که اشتغال برای یزدیها، یک دروغ است و کارگران یزدی را با بهانه های مختلف اخراج کرده اند.
وی ادامه داد: در یکی از شهرستان های استان به ازای هر ۱۲۴ مرد، ۱۰۰ زن وجود دارد در حالی که در بقیه قسمت های استان نسبت زن و مردم ۱۰۴ به ۱۰۰ است و این نشان می دهد بافت جمعیتی نیز در این قسمت ها تغییر کرده است.
طرح مشکلات صنعت و معدن سیاسی نیست
جوکار خاطرنشان کرد: دود و آلایندگی کارخانجات و صنایع در کریدور یزد برای مردم است در حالی که سود آن به جیب عده ای خاص می رود و معتقدم که این موارد اصلا سیاسی نیست بلکه با سلامتی مردم در ارتباط است.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس ضمن گلایه از اینکه برخی رسانه ها رسالت روزنامه نگاری خود را انجام نمی دهند، گفت: ما با هیچکس مناقشه نداریم و این بد است که در برخی از نشریات دزد را ول کرده و به موارد حاشیه ای پرداخته اند.
جوکار افزود: رسانه ها باید از حق مردم دفاع کنند و اینکه گفته می شود بیان این موارد مربوط به انتخابات است، غلط است چرا که ما از سال ۹۲ پیگیر این موارد بودیم و متاسفانه هیچگونه همکاری و اقدامی صورت نگرفته است.
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد گفت: در سال ۹۲ پیگیری کردیم حق استان یزد را پرداخت کنند اما با وجود برگزاری جلسات مختلف، ریالی پرداخت نشد.
چشم بستن مجریان قانون بر تخلفات، فسادهای میلیاردی در یزد به وجود آورده است
وی ادامه داد: به دلیل چشم بستن عده ای از مجریان قانون، فسادهای میلیاردی به وجود می آید و در مسئله معادن نیز اغماض برخی مسئولان در موضوع عوارض بهره برداری و حق انتفاع معادن باعث بروز این دزدی و تخلف شده است.
جوکار افزود: دستگاه هایی که متولی بودند در این زمینه به خوبی عمل نکردند و در حق استان یزد ظلم کردند و حتی در حق دولت نیز ظلم شده است و آیا برای احقاق این حق باید به بهانه انتخابات سکوت کنم در حالی که مصوبه مجلس و قانون اجرا نشده است.
وی بیان کرد: بنده این موارد را ابتدا رسانه ای نکردم اما با وجود برگزاری جلسات مختلف و پیگیری های زیادی که صورت گرفت، حق استان یزد و دولت پرداخت نشده است.
يكي از معادن استان يزد بالغ بر هزار میلیارد تومان به مردم و دولت بدهی دارد
نماینده مردم یزد و اشکذر گفت: يكی از معادن استان یزد بابت قانون بند ۵۵ قانون بودجه کشور یک هزار و ۷۰ میلیارد تومان بدهی دارد و متاسفانه نه تنها با مدیران متخلف در استان که سکوت کردند، برخورد نشده بلکه اکنون به عنوان مدیر نمونه تشویق هم می شوند.
جوکار افزود: بنده بارها و بارها در حضور مسئولان این موارد را مطرح کردم و در نهایت نشستی برگزار شده و در ۲۰ خرداد ۹۴ جلسه ای تشکیل و مقرر شده بدهی سال ۹۲ اين معدن به صورت اقساط و ظرف یک سال پرداخت شود.
نماینده مردم یزد و اشکذر ادامه داد: بر اساس صورتجلسات این جلسه ها، بدهی سال ۹۲ از ابتدای سال ۹۵ پرداخت می شود آن هم به صورت اقساط که اگر تورم این سال ها را حساب کنیم، یعنی این مبلغ برای استان صفر خواهد شد.
جوکار افزود: در پایین این صورت جلسه امضای بانک سپه وجود دارد و می گویند اين معدن خصوصی است اما آیا این بانک خصوصی است یا دولتی و چه کسی سرمایه گذار است و این بانک چکاره است که صورت جلسه را امضا کند و بدهی ۱۴۸ میلیارد تومانی یکی از معادن به استان یزد باید دنبال شود اما اکنون مسئولان می گویند بیان این موارد سیاسی است.
برخی مدیران معادن بدهکار را خوش حساب معرفی کرده اند/متخلفانی که نمونه معرفی می شوند
وی ادامه داد: مسئولان استان چند بار پرداخت این بدهی را پیگیری کردند و در همان زمان که حق انتفاع معدن پرداخت نمی شد یکی از مدیران استان در مصاحبه با رسانه ها این معدن را خوش حساب ترین معدن معرفی کرده بود و این یعنی چشم بستن روی حق مردم و اکنون این مدیران باید توبیخ و برکنار شوند نه اینکه تشویق و به عنوان مدیر نمونه معرفی شوند.
نماینده مردم یزد و اشکذر گفت: ۱۴۸ میلیارد تومان، فقط بدهی یک معدن به استان یزد است که با سکوت و اغماض مسئولان پرداخت نشده و این میزان معادل دو برابر بودجه عمرانی استان است.
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اتباع خارجی به طور عمده در مشاغلی که دیگران حضور ندارند، فعال هستند اما کم کم در بقیه موارد اشتغال نیز حضور یافته اند و کارفرمایان به دلیل ارزانی دستمزد و نیاز نداشتن به بیمه، آنها را به کار می گیرند.
مسئولان یزد اراده قوی برای مقابله با اتباع بیگانه ندارند
جوکار افزود: بدون برنامه بودن استان در مورد اتباع خارجی به بهانه کمبود اعتبار است در حالی که اگر این کار یعنی ساماندهی اتباع خارجی به بخش خصوصی واگذار می شد، دولت فقط نظارت می کرد و نیازی به ورود دولت نبود و بیشتر مشکلات این حوزه به دلیل عدم اراده مسئولان برای برخورد با اتباع خارجی غیرمجاز است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند اجرایی شدن انتقال آب به استان یزد گفت: خط دوم انتقال آب سرعت ندارد و در حال پیگیری هستیم که از طریق وزارت نیرو تا دو هفته آینده تکلیف ما در نحوه انتقال آب مشخص شود.
جوکار افزود: توسط موسسه کوثر زمین های باغشهر برای تامین هزینه خط انتقال آب به فروش رسیده و در این بخش بحث سودآوری مطرح نیست و اینکه عده ای برای این بخش کیسه بدوزند و یا باغ برای عده ای ایجاد شود، نمی تواند مشکلات آب یزد را برطرف کند.
عملکرد ضعیف موسسه کوثر و باطل شدن امتیاز ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب
وی عنوان کرد: متاسفانه به دلیل عدم پیگیری این موسسه ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب که از وزارت نیرو دریافت شده بود، باطل شد در حالی که می شد با استفاده از بخش خصوصی اقدام شود و اقدامات انجام شده هیئت مدیره موسسه کوثر یزد برای ما هم راضی کننده نبوده است.
نماینده مردم یزد و اشکذر گفت: در رابطه با نارضایتی مردم شاهدیه زارچ و اشکذر از تصفیه خانه فاضلاب نیز علی رغم اقداماتی که آبفا انجام داده هنوز نارضایتی وجود دارد و متاسفانه برای پساب این بخش هیچ تصمیم گیری نشده و مدت یک ماه مهلت تعیین شد که به پایان رسید اما هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
نظر شما