به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد نزدیک به سه دهه قدمت دارد ولی به رغم گذشت ۳۰ سال همچنان از بسیاری از رشته های تحصیلی بی بهره است تا اخذ مجوز رشته پرستاری از سوی مسئولان این دانشگاه توفیقی بزرگ تلقی شود.
در تاریخچه دانشگاه آزاد خرم آباد که عنوان «بسیار بزرگ» را یدک می کشد آمده است که این واحد در مهرماه ۱۳۶۴ در شهر خرمآباد تأسیس و در نیمه اول ۱۳۶۵ با پذیرش ۲۵۰ دانشجو در سه رشته رسما فعالیتش را آغاز کرد.
با وجود این قدمت همچنان این دانشگاه از وجود رشته های پزشکی و پیراپزشکی محروم بوده و نزدیک به یک دهه است که شاهد وعده های مسئولان دانشگاه برای راه اندازی این رشته ها بوده در حالی که دانشگاه های با عمر کمتر سالهاست نه تنها مجوز این رشته را اخذ کرده که صاحب دانشکده پرستاری و علوم پزشکی هم شده اند.
در همین استان لرستان، دانشگاه آزاد بروجرد که به لحاظ سابقه دو سالی از دانشگاه آزاد خرم آباد قدیمی تر است سالهاست نه تنها صاحب دانشکده پیراپزشکی و دانشکده دندان پزشکی است که هم اکنون علاوه بر دکتری حرفه ای دندان پزشکی، رشته هایی مانند علوم آزمايشگاهی، پرستاری، بهداشت حرفه ای و مامايی نیز در آن تدریس می شود و دانشجویان زیادی نیز از در این رشته ها فارغ التحصیل و حتی مشغول به کار شده اند.
حتی اگر ملاک مقایسه را دانشگاه آزاد بروجرد قرار ندهیم؛ کمی آن طرف تر در شهرستان دورود در استان لرستان دانشگاه آزاد سالهاست نسبت به پذیرش دانشجوی رشته پرستاری اقدام می کند؛ آن هم دانشگاهی که در سال ۷۶ تاسیس شده و بیش از ۱۲ سال عمر آن کمتر از دانشگاه آزاد واحد خرم آباد است.
با این تفاسیر معلوم نیست که بزم «بنرها» در محوطه دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد برای چیست؛ دانشگاهی که به دلیل سالها غفلت میزبان بسیاری از رشته ها نشده و روند توسعه آن عقب مانده است به نظر می رسد برای اخذ مجوز یک رشته نیازمند این همه بنر تبریک نباشد.
جالب اینجاست که در هر کدام از بنرهای نصب شده در محوطه دانشگاه به نقل از یک قشر از «رئیس دانشگاه» تقدیر به عمل آمده است؛ زیر یک بنر نام کارکنان نوشته شده، در بنر دیگری از طرف اساتید تقدیر به عمل آمده و در بنر دیگر روابط عمومی دانشگاه به رئیس خود تبریک گفته است!
ماجرا آن جا جالب تر می شود که پیگیری خبرنگار مهر برای مصاحبه با رئیس دانشگاه آزاد خرم آباد با طرح این موضوع که ایشان علاقه ای به مصاحبه و تبلیغات ندارند تاکنون بی نتیجه مانده است.
دانشگاه آزاد خرم آباد به عنوان دانشگاهی که با بودجه و پول دانشجویان اداره می شود به رغم سه دهه فعالیت همچنان به جایگاه شایسته خود دست نیافته است و همین امر لزوم عمل گرایی به جای تبلیغات بنری در این واحد دانشگاهی را روشن تر می سازد.
در تایید این موضوع همین بس که به گفته خود یدالله ملکی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد پیگیری تاسیس رشته پرستاری در این واحد دانشگاهی از سال ۸۵ در جریان بوده و نزدیک به یک دهه این دانشگاه نتوانسته زیرساخت های راه اندازی این رشته را فراهم کند.
این در حالیست که دانشگاههای سطح پایین تر و با قدمت کمتر نیز سالهاست میزبان رشته پرستاری و دیگر رشته های پیراپزشکی هستند به طوریکه هم اکنون در ۱۸۰ واحد دانشگاهی کشور رشته پرستاری تدریس می شود.
عدم توفیق دانشگاه آزاد خرم آباد در ارتقای رشته های تحصیلی فقط به رشته های پزشکی و پیراپزشکی برنمی گردد بلکه این دانشگاه در توسعه تحصیلات تکمیلی به ویژه در مقطع دکتری نیز توفیقات جدی نداشته است.
از سوی دیگر تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد از «بسیار بزرگ» به «جامع» سالهاست در حال پیگیری بوده ولی همچنان از سرنوشت پیگیری ها در این زمینه خبری در دست نیست.
نظر شما