به گزارش خبرنگار مهر، محسن ناصری صبح امروز در همایش تغییرات آب و هوایی روند جهانی و ملی كه در بجنورد برگزار شد، افزود: تغیرات آب وهوایی در سطح بین المللی و ملی جنبه های متفاوتی دارد كه در سطح بین المللی افزایش گازهای گلخانه ای مهم ترین اثرات منفی را بر جای می گذارد.
وی اظهار داشت: ایران از جمله كشورهایی است كه به لیست جدید متعهدین كاهش انتشار گازهای گلخانه ای اضافه می شود این در حالی است كه هم اكنون ۱۰ كشور در حال توسعه، متعهد به كاهش تولید گازهای گلخانه ای شدند.
این مقام مسئول گفت: از این جهت باید اقدامات لازم از هم اكنون آغاز و به استان ها هشدار دهیم تا صنایعی كه گازهای آلاینده زیادی دارند طبق یك برنامه ریزی مناسب میزان آلایندگی آنها طی پنج سال به حد استاندارد برسد.
وی در خصوص تغییرات آب و هوایی در جنبه ملی نیز عنوان كرد: خشكسالی، كاهش تولیدات كشاورزی، مهاجرت، اثر گذاری در تنوع زیستی و ... جنبه های مختلف تغییرات آب و هوایی در كشور است.
ناصری تصریح كرد: خراسان شمالی پتانسیل تبدیل شدن به استان سبز را دارد تا كسب و كار در آن رونق بگیرد اما تحقق این مهم نیازمند اراده و تلاش جمعی است.
مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوا سازمان حفاظت محیط زیست كشور در خصوص ورود ریزگردها به داخل كشور نیز توضیحاتی داد و افزود: ورود ریزگرد به داخل كشور دلایل مختلفی دارد كه مهم ترین علت آن توسعه سطحی محدوده های خشك و بایر رها شده اراضی كشاورزی است.
وی با اشاره به اینكه تغییر آب و هوای اقلیم با بروز ریزگردها ارتباط مستقیم دارد، گفت: طی چهار سال گذشته ریزگردها در حاشیه غربی كشور تاثیر داشته اما اكنون وارد بخش های مركزی و میانی كشور نیز شده است.
ناصری اظهار داشت: موضوع ریزگردها در یك شب اتفاق نیفتاده بلكه طی فرآیند بلندمدتی به وجود آمده و برای رفع آن نیز طرح بلندمدت مقابله با گرد و غبار تدوین شده است.
به گفته وی این طرح مشمول همكاری تمام دستگاه های ذی ربط بوده و محل استقرار طرح نیز در سازمان حفاظت محیط زیست است.
ناصری تصریح كرد: طرح مقابله با گرد و غبار از سال آخر دولت دهم كلید خورد اما به دلایلی قابل احصا و اجرا نبود اما اجرای آن همزمان با فعالیت دولت یازدهم آغاز شده است.
مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوا سازمان حفاظت محیط زیست كشور گفت: ۲۰ ماه است كه با انتصاب مدیركل جدید این طرح با شدت در حال اجرا بوده و محدوده های زایش گرد و غبار نیز در حال بررسی است و امید می رود در سال های آتی شاهد اثرات مثبت اجرای این طرح باشیم.
نظر شما