۸ مرداد ۱۳۹۴، ۲۳:۰۲

استاد تاریخ و پژوهشگر کرمانشاهی؛

کرمانشاه با سابقه ۳۰۰۰ ساله شایسته برترین اماکن فرهنگی است

کرمانشاه با سابقه ۳۰۰۰ ساله شایسته برترین اماکن فرهنگی است

کرمانشاه- استاد تاریخ و پژوهشگر و نویسنده کرمانشاهی؛ کرمانشاه را استانی دارای سابقه فرهنگی سه هزار ساله دانست که شایسته بهترین اماکن فرهنگی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی سلطانی شامگاه پنج شنبه در مراسم گرامیداشت استاد بهزاد کرمانشاهی که در محل تالار انتظار شهر کرمانشاه برگزار شد ضمن تشکر از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه و دست اندرکاران برگزاری چنین برنامه های فرهنگی در استان، برگزاری این برنامه ها را گام بلندی در اعتلای فرهنگ این دیار دانست.

باید دانشگاه رازی گرامیداشت بهزاد را برگزار می کرد

وی تاکید کرد: باید برگزاری مراسم رونمایی و تالیف یادنامه استاد بهزاد کرمانشاهی توسط دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار می‌شد چرا که دانشگاه رازی کرمانشاه تنها حاصل زندگی استاد بهزاد را که پنج هزار جلد کتاب نایاب است برای استفاده دانشجویان و  اساتید در کتابخانه خود دارد.

استاد تاریخ و پژوهشگر کرمانشاهی، تصریح کرد: پیش از این قرار بود کنگره ای را به یادبود استاد بهزاد در دانشگاه رازی برگزار کنند که این کنگره نیز برگزار نشد و نیم روزی را به پاس این هدیه ارزشمند برای این استاد گرانقدر قرار ندادند.

دانشگاه رازی کرمانشاه حتی مانند یک قرنطینه فرهنگی هم عمل نکرده است

وی افزود: متاسفانه دانشگاه رازی کرمانشاه در علوم انسانی حتی به عنوان یک قرنطینه فرهنگی هم عمل نکرده است، نه مانند دانشگاه اصفهان، نه دانشگاه تبریز قدمی در این حوزه در پشت دیوارهای دانشگاه رازی برداشته نشده است.

سلطانی، با اشاره به شخصیت استاد بهزاد کرمانشاهی گفت: آنچه که در خصوص ویژگی ادبی و هنری استاد بهزاد کرمانشاهی و به صورت شایسته و بایسته در رساله ای تقدیم کرده ام و می دانم آنچه روح ایشان را در این محفل خشنود می کند سخن از سه کلمه ملی، فرهنگ و تمدن است.

وی افزود: متاسفانه در شهر ما سخنی از آن نیست و این سالنی که هم اکنون در آن مراسم برگزار شده سالن مناسب شهری نیست که سه هزار سال قدمت فرهنگی دارد و کرمانشاه شایسته بهترین اماکن فرهنگی است.

استاد تاریخ و پژوهشگر کرمانشاهی گفت: دانشگاه شهر من با نام محمدبن زکریای رازی آذین یافته است و من سر تعظیم به علم، ادب و دانش زکریای رازی فرود می آورم اما من در شهرم نه رشید یاسمی و نه بزرگانی چون ابوالقاسم یاهوتی را بر هیچ کوچه و خیابانی نمی بینم.

در هیچ کوچه و خیابان کرمانشاه نامی از سلسله علمای دینورنیست

وی تصریح کرد: متاسفانه در هیچ کوچه و خیابانی نام نیکی از سلسله علمای دینور که ستارگان علم و ادب این سرزمین هستند نیست.

سلطانی با اشاره به روز ملی کرمانشاه گفت: ما روز ملی را پشت سر گذاشتیم، آن روز تاریخی را، آن روزی که تمام جوانان این شهر برای دفاع از این سرزمین به پا خواستند که ملی را حفظ کنند.

وی تصریح کرد: ملیت بر۴ باور خودشناسی، دشمن شناسی، خودباوری و گذشته شناسی استوار است، و برای جوانان این شهر کدام یک از اینها را تحلیل کرده اند.

نگاه تک بعدی به فرهنگ درست نیست

استاد تاریخ و پژوهشگر کرمانشاهی با اشاره به چند بعدی بودن فرهنگ گفت: اگر به فرهنگ یک بعدی نگاه شود مانند انسانی خواهد بود که از یک دست دراز و از یک دست کوتاه است.

وی  با اشاره به استعداد جوانان کرمانشاهی تاکید کرد: چرا نباید رسانه های استان از جوان کرمانشاهی ای که قابلیت ملی دارند سخن بگویند و او را معرفی کنند؟ و چرا نباید خبر شهرکرمانشاه مانند ایلام، سنندج و ...نباید در قالب و زبان کردی کرمانشاهی باشد!؟

سلطانی  گفت: ما تنها به یک بعد توجه داریم و بعد ملی را از یاد برده ایم و توجه نداریم که این باعث ویرانگری می شود.

وی افزود: متاسفانه در استان ما براساس اخلاق قرون وسطایی حتی در مراکز فرهنگی کمیسیون ها را براساس ایلات تقسیم می کنند درحالی که اینگونه تقسیماتی در هیچ شهری از کشور مشاهده نمی شود.

تا آخرین دقیقه پای کرمانشاه هستم

استاد تاریخ و پژوهشگر کرمانشاهی با بیان اینکه زندگی ۴۰ ساله خود و خانواده ام برای کرمانشاه ذوب شده است گفت:تا آخرین دقیقه هم پای کرمانشاه خواهد بود و به این موضوع افتخار می کنم.

وی خطاب به مسئولین کرمانشاهی گفت: امیدوارم مسئولین استان و به خصوص مسئولین فرهنگی و سیاست گذاران فرهنگی نگاهی به کارنامه معلول خود در کرمانشاه بکنند و آن را مورد بازنگری قرار بدهند.

سلطانی، اگر مسئولین به وظایف خود به درستی عمل کنند ما بزرگترین دانشگاه ها و بزرگترین مراکز فرهنگی را در کرمانشاه تشکیل می دهیم.

بهزاد شعر از یادرفته و خرناس گونه کرمانشاه را به جایگاه والایی رساند

وی باردیگر به استاد بهزاد کرمانشاهی اشاره کرد و او را کسی دانست که شعر از یادرفته کرمانشاه را به جایگاهی رساند که استعدادهای گوناگون در تمام زمینه ها دارد.

استاد تاریخ و پژوهشگر کرمانشاهی، ابراز امیدواری کرد در برنامه آتی یک سالن ۱۰۰۰ نفری در کرمانشاه ساخته شود و استعدادهای میهن دوست کرمانشاه قدردانی شوند.

سلطانی تاکید کرد: جنگ هم اکنون به پایان رسیده و زمان جهاد دیگری است که توجه به جوانان است و نباید جوانان را از دست داد.

کد خبر 2871183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha