ناصر مقدسی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: طرح تنفس جنگل ها هنوز تصویب نشده و در حال گذراندن مراحل کارشناسی است.
به گفته وی، این طرح مورد تایید سازمان جنگل ها، سازمان محیط زیست و رئیس جمهوری است و حدود ۲۸ نفر از نمایندگان مجلس نیز با آن موافق هستند.
رئیس شورای عالی جنگل ها اظهار داشت: آنچه از نظر سازمان جنگل ها بسیار اهمیت دارد این است که در حال حاضر در جنگل های شمال کشور تعدادی شرکت بهره برداری و طرح های در حال اجرا وجود دارد که مجریان این طرح ها علاوه بر بهره برداری از جنگل ها تا حدودی موجب حفاظت از این بخش های جنگل می شوند.
مقدسی تصریح کرد: با متوقف شدن این طرح ها و خروج شرکت های بهره برداری از جنگل بایستی حتما ساز و کاری حفاظتی با شدت بسیار بیشتر از قبل در جنگل های کشور مهیا شود.
وی تاکید کرد: سازمان جنگل ها با توجه به یک قرن فشار بهره برداری بر روی جنگل ها و از سوی دیگر عوامل تهدید جنگل ها از جمله گسترش سکونتگاه ها در زون های جنگلی، حضور دام ها در این مناطق، استفاده حدود سه میلیون متر مکعب از چوب درختان جنگلی توسط روستانشینان و جوامع محلی و در برخی موارد قاچاق چوب، با اصل طرح تنفس جنگل ها کاملا موافق است اما معتقد است که همزمان با اجرای طرح تنفس بایستی طرح های حفاظتی در جنگل های کشور دوچندان شود.
مقدسی افزود: می توان طرح های بهره برداری از جنگل ها را در ساز و کار جدید با رویکرد حفاظتی و استراحت جنگل ها ادامه داد چرا که تجربه نشان داده است در مناطقی که طرح ها رها شده و متوقف شده اند تخلفات و تخریب بسیار بیشتر است.
قائم مقام سازمان جنگل ها و مراتع، افزود: در حال حاضر در دولت کارهای کارشناسی و پیش نیازهای این طرح در حال بررسی است و امیدواریم در خلال برنامه ششم و با تعبیه پیش نیازها این طرح اجرایی شود.
وی گفت: سازمان برنامه بایستی براساس پیشنهادات سازمان جنگل ها و مراتع و دستورات رئیس جمهور منابع مالی و نیروی انسانی مورد نیاز برای حفاظت از جنگل ها و مراتع در صورت اجرای طرح تنفس را فراهم کند.
نظر شما