۱۸ مرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۴۴

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم مطرح کرد:

تحقق ۳۷ درصدی بودجه شهرداری قم/ افزایش درآمد حذف پارکینگ

تحقق ۳۷ درصدی بودجه شهرداری قم/ افزایش درآمد حذف پارکینگ

قم - رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به تحقق ۳۷ درصدی بودجه شهرداری در ۴ ماه ابتدایی سال، از تخطی ۵۴ درصدی در حوزه پرداخت اضافه کار خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید محمد آتش‌زر قبل از ظهر یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم گزارشی از عملکرد بودجه‌ای چهار ماهه شهرداری قم ارائه داد.

وی با اشاره به اینکه کمیسیون برنامه و بودجه در حال رصد بودجه شهرداری قم و سازمان‌های آن است ابراز داشت: بودجه‌ای که شهرداری به شورا ارائه پیدا کرد ۸۰۰ میلیارد تومان بود و در شورا به هزار و صد میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که این بودجه به هیچ وجه محقق شدنی نیست و باید در آن تجدید نظر شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به آسیب‌های تصویب بودجه غیر عملیاتی برای شهرداری گفت: سال قبل وقتی انجمن کتابخانه‌ها نیم درصد بابت سهم کتابخانه‌ها از حساب ما برداشت، ما چند ضرر کردیم. اول اینکه ما این پول را داده بودیم و نباید برداشت می‌کردند و دوم اینکه بر اساس بودجه اعلام شده این نیم درصد برداشته شد در حالیکه بودجه محقق شده کمتر از این بود.   

آتش‌زر افزو: کل بودجه هزار و ۱۰۰ میلیارد بوده که باید در چهار ماه ۳۶۶ میلیارد تحقق می‌داشتیم که ۱۳۵ میلیارد تومان محقق شده که این رقم بسیار کم است.

تحقق ۱۲ درصد کل بودجه

وی با اشاره به اینکه وصولی مشابه سال قبل ۱۸۵ میلیارد بوده ادامه داد: ۳۷ درصد بودجه ما نسبت به چیزی که باید اتفاق می‌افتاد محقق شده و نسبت به کل بودجه ۱۲ درصد است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به عوارض ساختمانی و عوارض نوسازی که شهرداری از مردم می‌گیرد گفت: کل عوارض ساختمانی که امسال باید از مردم بگیریم ۱۴۰ میلیارد تومان است که باید ۴۶ میلیارد تومان تحقق پیدا می‌کرد در حالی که ۳۷ میلیارد تومان محقق شده و این درحالی است که در عید فطر ما تخفیفات پرداخت نقدی داشتیم.

وی با گلایه از بی‌نظمی‌های بودجه‌ای در شهرداری قم اضافه کرد: دوستان معاونت مالی و برنامه‌ریزی از ما می‌خواستند که عملکردشان را در سال گذشته بپذیریم و قول دادند که سال بعد کاملا بر اساس بودجه حرکت کنند.

آتش‌زر اضافه کرد: در حالی که در این ۴ ماه ابتدایی سال باز هم ۵۴ درصد در پرداخت اضافه کار تخطی انجام داده‌اند.

۶۰ درصد بودجه در امور جاری هزینه شد

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم گفت: بودجه نقدی که در این ۴ ماه محقق شده تنها ۶۰ درصد آن در امور جاری هزینه شده است.

وی افزود: معمولا در فضای مجازی و در میان کارمندان شهرداری می‌گویند فلانی با پرداخت اضافه کار مخالف است در حالی که اینطور نیست بلکه ما می‌گوییم وقتی بودجه‌ای آورده‌اید و از آن دفاع کرده‌اید باید بر اساس همان حرکت کنید.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به تردیدهایی که در زمینه آمار پرسنل شهرداری وجود دارد ابراز داشت: طبق آماری که ما گرفته‌اید ۶۵ نفر از کسانی که در ۴ ماه نخست به آنها پرداخت حقوق داشته‌اند نسبت به کسانی که در بودجه به شورا اعلام شده‌اند بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های جاری بودجه امسال ۲۳۷ میلیارد است و هزینه‌های عمرانی ۸۶۸ میلیارد تومان ادامه داد: باید در زمینه صرف بودجه جاری دقت بیشتری صورت بگیرد.

آتش‌زر با اشاره به افزایش درآمد شهرداری در ۴ ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته گفت: دلیل این موضوع افزایش قیمت منطقه‌ای و افزایش ضریب حذف پارکینگ بوده است اما درآمد ما از ارزش افزوده نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

افزایش درآمد حذف پارکینگ در شهر

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم اظهار داشت: عوارض نوسازی با اینکه به عنوان درآمد پایدار تلقی می‌شود چندان مورد توجه قرار نگرفته و در این زمینه هم با کاهش درآمد روبه‌رو بوده‌ایم.

وی گفت: عوارض حذف پارکینگ افزایش ۳۵ درصدی داشته اما ما چندان خوشحال نیستیم از این افزایش و دلمان می‌خواهد که در ساخت و سازها پارکینگ تامین شود.

آتش‌زر خاطرنشان کرد: معیار و ملاک صحیحی برای توزیع درآمدهای شهرداری در شهرداری‌های مناطق وجود ندارد و باید طوری برخورد شود که مناطق درآمدزا انگیزه افزایش درآمد خود را داشته باشند.

وی با اشاره به تحقق ۱۲ درصدی کل درآمد نقدی و غیر نقدی گفت: ۴۵ درصد از این درآمد صرف مسائل جاری و ۵۵ درصد صرف هزینه‌های عمرانی شده است.  هزینه‌های پرسنلی در حقوق ۲۱ درصد و اضافه کار ۱۴ درصد انحراف داشته است.

پیشرفت ۱۹ درصدی پروژه‌های عمرانی

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به پیشرفت ۱۹ درصدی پروژه‌های عمرانی ابراز داشت: یکی از مشکلات این است که برخی از طرح‌ها در شهرداری وجوددارد که مشخص نیست متولی آن چه کسی است.

وی گفت: در زمینه طرح تقاطع میثم قرار بود ۴ میلیارد تومان از راه آهن به این طرح اختصاص پیدا کند که محقق نشده است.

آتش‌زر اضافه کرد: مسئله دیگر بلوار مرجعیت است که در حال اجرا است که باید برای استفاده از ارزش افزوده بدنه این بلوار که حداقل ۵۰ درصد اختصاص به شهرداری دارد تعیین تکلیف شود.

وی با اشاره به اینکه تکلیف سازمان توسعه و عمران شهرداری قم با شورا و شهرداری مشخص نیست، ابراز داشت: این سازمان باید در سه ماهه نخست امسال ادغام می‌شد که هنوز این اتفاق نیفتاده است.

شورای اسلامی شهر قم

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم اظهار داشت: در ارتباط با آسفالت معابر مناطق با مشکل مواجه هستند و سازمان نتوانسته پاسخگوی نیازهای شهرداری در این زمینه باشد.

وی با اشاره به آسیب‌های موجود در زمینه عملکرد شهرداری گفت: بین نقطه نظرات مسئولان اجرایی مناطق و مرکز میان اولویت‌بندی‌ها و نحوه صرف بودجه‌ها اختلاف نظرهایی وجود دارد. باید بودجه طوری توزیع شود که شهردار منطقه هم راضی باشد و با دلگرمی پیگیری کند.

پیمانکاران قوی با شهرداری قم کار نمی‌کنند

آتش‌زر ادامه داد: مشکل دیگر شهرداری بدهی‌های قبلی به پیمانکاران است که موجب شده پیمانکاران قوی در منقاصات شهرداری شرکت نکنند و این موجب می‌شود پیمانکاران ناتوان وارد کار شوند.

در ادامه ارائه گزارش رئیس کمیسیون بودجه، عباس ذاکریان، رئیس کمیسیون خدمات شهری به مشکلات پیمانکاران خدمات شهری اشاره کرد و گفت: پیمان‌های جدید خدمات شهری با این رویکرد انجام شد که نظام پرداخت به پیمانکاران اصلاح شود.

وی با اشاره به نارضایتی این پیمانکاران ابراز داشت: با اینکه ۴ ماه از سال می‌گذرد و هیچ علامتی برای اصلاح مشاهده نکردیم.

ذاکریان اظهار داشت: مبلغ بودجه خدمات شهری کاملا مشابه مبلغی است که در سال گذشته دیده‌ایم و فاصله ناشی از تورم قرار بود با اصلاح ساختار پرداخت جبران شود که تا کنون این اصلاح صورت نگرفته است.

وی اضافه کرد: قرار بود این اطمینان را به پیمانکاران بدهیم که مبالغ آنها به موقع پرداخت می‌شود که این اتفاق صورت نگرفته است.

کاهش بودجه منطقی نیست

محمود ملکی دیگر عضو شورای شهر قم هم با اشاره به اینکه افزایش قیمت منطقه‌ای در شرایط رکود موجب کاهش درآمدهای شهرداری شده ابراز داشت: موافق کاهش بودجه شهرداری نیستم چرا که باید راهکارهای درآمدی جدید باشیم و اینکه بودجه را کم کنیم راه خوبی نیست.

وی افزود: حتی اگر بخواهیم بودجه عمرانی را کاهش دهیم راهی برای کاهش بودجه جاری نداریم به این ترتیب باید به دنبال افزایش درآمد شهرداری باشیم.

عباس محمدی، دیگر عضو شورای شهر قم هم با اشاره به اینکه اعتبارات فضای سبز به شدت مورد غفلت قرار گرفته گفت: هم در مناطق و شهرداری مرکز بسیار ضعیف عمل شده است. حتی در یکی از مناطق یک دویستم اعتبارات فضای سبز هزینه شده است که باید حتما این مسئله پیگیری شود.

وی ابراز داشت: مشکل دیگر مسئله قیر و مشکل آسفالت است که همه مناطق در آن دچار چالش هستند. این مسئله باید جدی تلقی شود چرا که تابستان رو به پایان است و باید در این فرصت آسفالت مورد نیاز مناطق تامین شود.

تلاش برای فروش اموال غیر منقول

وحید شایسته نیک، دیگر عضو شورای اسلامی شهر قم هم در ادامه این مباحث ابراز داشت: نکته‌ای که بودجه امسال دارد اتکا به فروش اموال غیر منقول است که باید یک انرژی خاص بگذاریم برای فروش تجاری‌های میدان بزرگ امام خمینی(ره).

وی ادامه داد: در طرح تفصیلی جدید ظرفیت‌های خوب اقتصادی وجود دارد که نگاهی جدید به این مقوله لازم است.

این عضو شورای شهر افزود: با توجه به توانمندی‌های مدیریت جدید نباید به دنبال کاهش بودجه باشیم بلکه باید در زمینه تامین منابع اقدامات خوبی انجام داد.

کد خبر 2878933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha