به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کلانتری عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان اظهارداشت: در سال جاری با همکاری مدیران کاروانها در هفته حج برنامه های مختلفی پیش بینی شده که اجرا خواهد شد.
وی افزود: از اول تا هفتم ذیقعده به عنوان هفته حج تعیین شده که که این ایام مصادف با ۲۶ تا ۳۱ مرداد ماه است که به همین مناسبت همایش یک هزار نفری حجاج و عوامل اجرایی در قزوین برگزار می شود.
کلانتری تصریح کرد: همایش امسال روز پنجشنبه ۲۲ مرداد ماه در مسجدالنبی قزوین برگزار خواهد شد و اعمال حج به صورت نمادین باپوشیدن احرام توسط زائران و ساخت ماکت کعبه اعمال طواف اجرا خواهد شد.
اعزام ۹۵۰ زائر از استان قزوین به حج تمتع
وی اضافه کرد: در سال جاری ۹۵۰ نفر در قالب هفت کاروان که چهار کاروان مدینه بعد و سه کاروان مدینه قبل است به حج عزیمت می کنند که پروازها از ۲۸ مرداد ماه آغاز می شود.
مدیر حج و زیارت استان قزوین یادآورشد: از ۲۸ تا ۳۰ مرداد ماه عوامل خدماتی برای تدارک سفر حجاج زودتر به عربستان عزیمت می کنند که اولین پرواز در تاریخ هشت شهریور ماه از مقصد فرودگاه امام خمینی آغاز می شود.
کلانتری اظهارداشت: پروازهای حجاج قزوین در تاریخ های هشتم، ۱۰، ۱۳، ۱۴، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ شهریور ماه صورت خواهد گرفت.
۵۱ درصد زائران قزوین بانوان هستند
وی در خصوص ترکیب جنسیتی حجاج اظهارداشت: در سال جاری ۵۱ درصد حجاج استان را بانوان و ۴۹ درصد را مردان تشکیل می دهند که امسال تعداد ۲۵ نفر به افراد اعزامی به مکه مکرمه اضافه شده است.
کلانتری یادآورشد: امسال از نظر خدمات اراده شده به حجاج چند ویژگی داریم که هزینه حجاج به دلیل برخی صرفه جویی های صورت گرفته حدود پنج درصد نسبت به سال قبل و ۱۵ درصد نسبت به دو سال قبل کاهش یافته و با توجه به افزایش زائران زن امسال پزشک زن را نیز اعزام می کنیم.
وی گفت: در سال جاری یک پزشک زن و سه مرد برای ارائه خدمات پزشکی به حجاج از استان قزوین به این سفر زیارتی اعزام می شوند.
مدیر حج وزیارت استان قزوین بیان کرد: همه هتل هایی که خدمت آنها با کیفیت پایین ارائه می شد امسال از گردونه خدمت رسانی خارج شده اند و میزان خدمات هم ۲۵ درصد اضافه شده تا رضایت زائران فراهم شود.
کلانتری تصریح کرد: امسال برای ۶۴ هزار زائری که از کشور عازم عربستان می شوند ۵۷ هتل پیش بینی شده که در مکه هستند و به طور متوسط در هر هتل ۱۰ کاروان مستقر می شود و با هماهنگی انجام شده با مدیریت مجموعه خدمات به صورت متمرکز ومنظم ارائه خواهد شد.
۷۰۰ کارگزار حج/ هفت مدیر کاروان
وی افزود: در حال حاضر در استان قزوین ۷۰۰ کارگزار حج داریم که ۳۰۰ کارگزار فعال است و ۲۷ دفتر خدمات مسافرتی برای حجاج هم دایر شده که برای راه اندازی سه دفتر دیگر در شهرستانها ظرفیت داریم.
کلانتری گفت: ۹۰ درصد اطلاعات زائران به سامانه داده شده و تاکنون ۱۰ هزار نفر گذرنامه و ویزای خود را دریافت کرده اند تا عازم مکه شوند.
اعزام ۱۶ هزار زائر به عتبات عالیات
مدیر حج و زیارت استان از اعزام ۱۶ هزار و ۸۶۰ نفر از استان به زیارت عتبات عالیات در سال گذشته هم خبرداد و گفت: امسال هم سه هزار نفر تاکنون به عراق اعزام شده اند و حدود ۸۳ کاروان به زیارت عتبات نائل شده اند.
وی گفت: پیش ثبت نام سفر به عتبات از ۲۴ شهریور ماه تا ۳۰ آبان ماه انجام می شود که ایام ومناسبت های خاصی چون عاشورا و ایام عرفه در آن دیده شده که استقبال مردم بیشتر است.
کلانتری اظهارداشت: با توجه به مشکلاتی که برای برخی زائران عازم عتبات عالیات از سوی افراد فاقد مجوز و صلاحیت ایجاد شده تاکید جدی داریم با کسانی که با نرخ ظاهرا ارزان برخی را وسوسه می کنند عازم عتبات نشوند زیرا هم امنیتی برای سفر نیست و هم بیمه و سایر خدمات دیده نشده و گاهی سفرها با هزینه های بسیار بیشتری از کاروانها تمام می شود که هیچ امنیت و تعهدی بر کسی متقبل نیست.
وی اضافه کرد: تعلق نگرفتن ارز دولتی، بیمه نشدن، ناامنی و هتل های ارزان قیمت با خدمات نامناسب در اعزامهای بدون مجوز و شناخته نشده دیده می شود لذا توصیه می کنیم شهروندان برای عزیمت به عتبات حتما به دفاتر خدماتی و کاروان های مجاز و قانونی مراجعه کنند و فریب سفرهای ارزان را نخورند.
مدیر حج و زیارت استان قزوین اظهارداشت: اخیرا سامانه سماح هم راه اندازی شده تا بتوانیم مرزهای زمینی را کنترل کنیم تا زائران ساعات کمتری در مرز توقف کنند و روزهای خروج ساماندهی شود.
کلانتری گفت: با تشکیل ستاد اربعین با حضور استاندار، فرمانده سپاه و مدیریت حج وزیارت تدابیری جدید اندیشیده شده و برای هر پنج هزار نفر یک سوله در مرز مهران تدارک دیده شده تا زائران مشکلات کمتری در زمان خروج از مرز داشته باشند.
وی افزود: از تغییرات دیگر انجام شده در اعزام امسال این است که دو واحد آشپزخانه را به یک واحد کاهش داده ایم که غذای چند هتل به صورت متمرکز انجام خواهد شد که هم تردد و هم هزینه ها کمتر می شود.
کلانتری اظهارداشت: در گذشته ۲۴۰۰ اتوبوس برای جابجایی زائران در مسیر عرفات تا منا استفاده می شد که این تعداد به ۴۰۰ دستگاه کاهش یافته و با تعیین جاده اختصاصی سرعت جابجایی زوار بالا رفته است.
وی گفت: با این روش اتوبوس ها سه بار تردد کرده و ترافیک بسیار کاهش می یابد و هزینه ها نیز کمتر می شود.
۲۱ هزار نفر در نوبت اعزام به حج تمتع
کلانتری بیان کرد: در حال حاضر ۲۱ هزار نفر برای اعزام به حج تمتع در نوبت هستند و ثبت نام کرده اند که از سال اینده ۲۰ درصد به سهم استان اضافه خواهد شد.
در این نشست مدیران کاروانها نیز در خصوص آشنایی با قوانین و مقررات کشور عربستان، همراه بردن داروهای مجاز و مجازات متخلفان دراین کشور نکاتی را یادآور شدند.
نظر شما