به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از شبكه خبري العالم ، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا تاكيد كرد كه شهروندان اروپايي احترام و فهم عميق خود را نسبت به اديان به ويژه دين اسلام بيان كرده اند.
خاويرسولانا در گفتگو با شبكه خبري العالم با اشاره به خشم گسترده مسلمانان عليه انتشار كاريكاتورهاي موهن از پيامبر اسلام (ص ) در برخي از روزنامه هاي اروپايي افزود: نبايد مسئوليت رفتار تعدادي محدود را متوجه دولتهاي اروپايي كرد.
از سوي ديگر، اتحاديه اروپا دربيانيه اي بر ضرورت انجام گفتگوي سازنده براي حل بحران ناشي از چاپ كاريكاتور توهين آميز به رسول اكرم تاكيد كرد.
براساس اين گزارش ، اتحاديه اروپا همچنين در بيانيه خود رفتار روزنامه نگار دانماركي را يك رفتار شخصي تلقي كرده كه مسئوليتي را متوجه دولت كشورهاي اروپايي نمي كند.
دراين بيانيه همچنين درمورد پيامدهاي خطرناك اوضاع جاري بر روابط بين اديان دراروپا وتشديد بحران ادغام مسلمانان درتركيب جوامع غرب هشدارداده شده است.
از سوي ديگر يكي از رهبران مسيحي اردن دست داشتن اسرائيل در توهين برخي رسانه هاي غربي به پيامبر اسلام را بعيد ندانست .
رهبر مذهبي ارتدوكسهاي مسيحي در اردن توهين روزنامه هاي دانماركي و اروپايي به ساحت مقدس پيامبر اكرم ( ص ) را توطئه اي عمدي و سازماندهي شده توصيف كرد و دست داشتن رژيم صهيونيستي در اين توهين را بعيد ندانست.
اسقف كنستانتين قرمش در گفتگو با شبكه خبري العالم تنها استفاده كننده از اين مسئله را خفاشهاي تاريكي دانست كه براي ايجاد تفرقه جهت پيشبرد برخي مسائل مشخص سياسي به ويژه در عراق و فلسطين فعاليت مي كنند.
وي افزود:ما مي دانيم كه دانمارك تماسهاي زيادي با سازمانهاي صهيونيستي و غير صهيونيستي دارد و به همين علت نمي توانيم دست داشتن صهيونيست ها در اين مساله را انكار كنيم.
وي گفت : هدف اين افراد پيشبرد فتنه و كشتار براي دستيابي به اهداف سياسي مشكوك در منطقه و در سايه ضعف كشورهاي عربي مي باشد.
اين رهبرمسيحي اظهارداشت : كساني كه كاريكاتورهاي توهين آميز را منتشر كرده اند به زبان مسيحي صحبت نمي كنند و هرگز نمي توانيم آنها را مسيحي بدانيم.
قرمش تاكيد كرد: بخشي از اين كاريكاتورها پيش از اين در روزنامه هاي دانماركي منتشر شدند و پس از درخواست سفراي كشورهاي عربي و سپس دبير كل اتحاديه عرب، نخست وزيردانمارك قول داد كه در آينده ديگر چنين كاريكاتورهايي منتشر نشود، اما همان طور كه ديديم اين كاريكاتورها نه تنها در دانمارك بلكه در چندين روزنامه اروپايي منتشر شدند؛ به همين علت، ما آن را توطئه اي عمدي و سازماندهي شده مي دانيم.
وي با اشاره به بيانيه هاي اسقف ها و رهبران كليساها در محكوميت اين اقدام توهين آميز به ساحت پيامبر اسلام ( ص ) خاطر نشان كرد: ما هر گونه تعرض به رهبران ديني اسلام را تعرض به رهبران ديني مسيحيت مي شماريم و هرگز نمي توانيم چنين توهيني را بپذيريم.
قرمش در پايان تاكيد كرد: با اين حال اميدواريم ابراز احساسات از حد خود خارج نشود و به حوادثي از قبيل حوادث لبنان و سوريه منجر نشود تا همدلي ملتها را از دست ندهيم؛ به همين علت همانطور كه انديشمندان مسلمان و مسيحي خواسته اند بهتر است به ابراز انزجار مسالمت آميز اكتفا كنيم و از ايجاد فتنه در اين روزها خودداري كنيم.
خبر ديگر اينكه، نمايندگان پارلمان اردن خواستار تجديد نظر دولت اين كشور در توافقات اقتصادي و تجاري خود با كشورهايي شدند كه رسانه هاي آنها اقدام به چاپ كاريكاتورهاي موهن از پيامبر اسلام(ص) كرده اند و از حكومت خواستند فورا به واردات كالا از اين كشورها پايان دهد.
اين نمايندگان در يادداشتي به رياست مجلس درخواست كردند كه "دولت با تجديد نظر در توافقنامه هاي اقتصادي و تجاري امضا شده با كشورهايي كه رسانه هاي آنها به پيامبر اسلام (ص) با چاپ كاريكاتورهاي موهن توهين كردند،فورا نسبت به توقف واردات كالا از اين كشورها اقدام كنند."
روزنامه هاي اردني امروز نوشتند كه 64 نماينده از 110 نماينده يادداشتي را در نشست ويژه امضا كردند كه در آن خشم و انزجار خود را از كاريكاتورهاي موهن درباره پيامبر اسلام(ص) در برخي رسانه هاي غربي ابراز كردند وآن را نشان دهنده كينه ديرينه بر ضد دين اسلام و رسول اكرم(ص) و امت هاي عربي و اسلامي تلقي كردند.
نمايندگان مجلس اردن از دولت خواستند زمينه برگزاري نشست سران عرب را براي بررسي اهانت رسانه هاي غربي به ساحت پيامبر اسلام(ص) فراهم كرده واز سازمان كنفرانس اسلامي نيز بخواهند تا نشست فوق العاده اي را براي بررسي اين بي احترامي برگزار كند.
نمايندگان مجلس اردن تاكيد كرده اند كه " در قبال اين اهانت بي شرمانه ، نبايد صرفا به محكوميت بسنده كرد."
زياد فريز كفيل نخست وزيري اردن درباره روابط اقتصادي و سياسي كشورش با آن دسته از كشورهاي اروپايي كه رسانه هايشان با چاپ كاريكاتورهاي موهن درباره رسول اكرم به مقدسات مسلمانان جهان توهين كردند، اظهار داشت :" تمام اين مسائل بر اساس منافع ملي بررسي خواهد شد و مجلس در جريان تمام تدابير و جزئياتي كه دولت در اين چارچوب اتخاذ خواهد كرد،قرار خواهد گرفت."
وي افزود:" دولت اردن در حال حاضر براي دست يافتن به موضع يكپارچه عربي در قبال اين مسئله تلاش مي كند."
كاريكاتورهاي موهن از پيامبر اسلام(ص) اولين بار در يك روزنامه دانماركي منتشر شد، و سپس در رسانه هاي كشورهاي ديگري به ويژه در اروپا مجددا چاپ شد، كه اين اقدام بي شرمانه موجي از خشم و نفرت در بسياري از كشورهاي اسلامي به وجود آورده است و همچنان در حال گسترش به ديگر كشورها است.
موج اعتراضات مسلمانان جهان به هتك حرمت ساحت پيامبر عظيم الشان اسلام(ص) در برخي رسانه هاي غربي همچنان ادامه دارد.
نظر شما