به گزارش خبرگزاری مهر، مفتی اعظم لبنان و اوگاندا در کنار علمای برجسته مسلمان و اساتید دانشگاهی از ۲۰ کشور اسلامی طی یک هم اندیشی که در استانبول برگزار شده بود، اعلامیه ای را تحت عنوان اعلامیه اسلامی علیه تغییرات جوی امضا کردند.
بیانیه جمعی آنها دارای چندین درخواست سیاسی با جزئیات خاص خود بود تا بتوانند صدای خود را در آستانه اجلاس زیست محیطی پاریس که قرار است دسامبر امسال ( ۹ تا ۲۰ آذر ماه) برگزار شود به گوش همه کشورهای اسلامی برسانند.
در این بیانیه آمده است: ما به طور خاص از کشورهای نفت خیز می خواهیم تا حتی المقدور تا پیش از رسیدن به میانه قرن حاضر انتشار گازهای گلخانه ای خود را به تدریج به صفر برسانند.
تاکنون مراکش تنها کشور اسلامی بوده است که طرح کاهش گازهای گلخانه ای خود را در آستانه اجلاس پاریس اعلام کرده است. اما وزیر محیط زیست این کشور اظهار داشت که این اعلامیه اسلامی علیه تغییرات جوی باید به تغییر رویکرد برخی کشورهای اسلامی در رابطه با تغییرات جوی منتهی شود.
وی با اشاره به مبارزه معنوی مسلمانان علیه تغییرات جوی اظهار داشت که عربستان سعودی و سایر کشورهای نفت خیز منطقه، توافق اقلیمی در پاریس را امضا می کنند اما حمایتهای بین المللی در ابتدا باید متوجه شکاف اقتصادی باشد که کشورها هنگام انتقال از سوختهای فسیلی به انرژیهای تجدید پذیر با آن رو به رو خواهند شد.
اعلامیه امضا شده توسط علمای دینی و رهبران مسلمان که در استانبول ترکیه امضا شده سران کشورها، شرکتها و تمام مردم مورد خطاب قرار داده است. در بخشی از آن آمده است: ما در خطر پایان حیات زمین قرار داریم. روند کنونی تغییرات جوی را نمی توان متوقف کرد، به زودی تعادل زیست محیطی زمین از بین می رود. نسل آینده درباره ما که سیاره زمین اینگونه به آنها تحویل داده ایم چه می گویند؟ چگونه قرار است در مقابل خداوند پاسخگو باشیم؟
این اعلامیه علیه تغییرات جوی از سوی کاردینال پیتر ترکسون رئیس شورای پاپی صلح و عدالت مورد استقبال قرار گرفت. وی همچنین متعهد شد که کلیسای کاتولیک با نویسندگان این اعلامیه همکاری را رقم بزند تا همه از خانه مشترک زمینی خود حفاظت کنند.
نظر شما