به گزارش خبرنگار مهر، محمد اخباری بعد از ظهر چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علمی و کاربردی استان کرمانشاه که در محل سالن اجتماعات کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به وظایف تعریف شده برای نظام آموزش عالی در کشور گفت: گسترش دانش، تربیت نیروی متخصص برای اداره کشور، رفع معضلات کشور در مسیر توسعه و گسترش و نهادینه کردن مسائل فرهنگی، اجتماعی و علمی برای توسعه زیرساخت ها از جمله وظایف تعریف شده برای نظام آموزشی عالی کشور است که دانشگاه علمی و کاربردی سه وظیفه از وظایف تعریف شده را عهده دار شده است.
وی تاکید کرد: دانشگاه علمی کاربردی وظیفه ای در راستای گسترش مرزهای دانش اما سه وظیفه تعریف شده دیگر برای نظام آموزش عالی کشور را ماموریت خود قرار داده و در جهت رسیدن به آن تلاش می کند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، به نیاز سنجی جامعه توسط دانشگاه علمی و کاربردی برای ایجاد رشته های جدید اشاره کرد و گفت: این دانشگاه برخلاف سایر دانشگاه های کشور که عرضه محور هستند، تقاضا محور عمل می کند و این موضوع در اساسنامه آن نیز قید شده است.
وی دانشگاه علمی و کاربردی کشور را یک دانشگاه پاسخگو و پویا دانست که ویژگی های دانشگاه های نسل سوم را داراست و هم چنین در راستای تجاری سازی ایده های و دانش بنیان کردن اقتصاد نیز حرکت می کند.
اخبازی افزود: متاسفانه در دولت قبلی طی یک بازی سیاسی، دانشگاه علمی کاربردی را نقطه مقابل بعضی از دانشگاه های کشور قلمداد کردند و همین اتفاق منجر به توسعه نامتوازن این دانشگاه شد.
وی اساس کار دانشگاه علمی و کاربردی را تحول آموزشی، نظارت بر مراکز و مدرسان آن دانست و از رتبه بندی دانشگاههای علمی و کاربردی خبرداد.
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی کشور تصریح کرد: در نظر داریم که تمام مراکز علمی کاربردی کشور را رتبه بندی کنیم که این اتفاق از خود مراکز آغاز خواهد شد و خود مراکز براساس شاخص های اعلام شده این رتبه بندی را انجام می دهند و ما رتبه بندی های صورت گرفته را مورد راستی آزمایی قرار می دهیم و آنها را دسته بندی می کنیم.
وی افزود: پس از انجام رتبه بندی ذکر شده، تمام اقدامات این مراکز از جمله توسعه، گسترش رشته ها، ظرفیت پذیرش دانشجو و... براساس این رتبه بندی صورت می گیرد.
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی کشور، وظیفه و اولویت اصلی این دانشگاه را مهارت آموزی و تربیت تکنسین دانست و گفت: براین اساس ۷۰ درصد ظرفیت دانشگاه جامع علمی و کاربردی کشور باید با ظرفیت کاردانی و ۳۰ درصد دیگر نیز با ظرفیت کارشناسی در رشته های مهارتی پر شود و ایجاد تحصیلات کارشناسی ارشد در این دانشگاه از دید ما بی معنی است.
اخبازی بر تربیت دانشجویان مهارت دیده و کارآفرین در مراکز علمی کاربردی تاکید کرد و یادآور شد: اساتید و مدرسان این دانشگاه باید دارای مهارت باشند و دانشجویان کارآفرین و ماهری تربیت کنند که متاسفانه هم اکنون اینگونه نیست و بسیاری از مدرسان افراد دارای مهارت نیستند.
نظر شما