به گزارش خبرنگار مهر، عیسی رضایی در نشستی خبری که قبل از ظهر دوشنبه به مناسبت هفته دولت در سالن جلسات اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم برگزار شد به افزایش ورود زائران به استان قم طی چند ماه اخیر و در پی توافق هستهای اشاره و بیان کرد: رشد سفر زائران خارجی بخصوص از کشورهای حوزه خلیجفارس به قم افزایش چشمگیری داشته بهگونهای که ظرفیتهای اقامتی استان کاملا تکمیل شده است.
وی بابیان اینکه نزدیک به نیمی از مسافرانی که به قصد زیارت وارد کشور میشوند حتماً به قم سفر میکنند، ادامه داد: به دلیل موقعیت خاص این استان سالانه ۲۰ میلیون زائر و مسافر به این شهر سفر میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم موضوع گردشگری را فرا بخشی عنوان و با تأکید بر اینکه نهادهای مربوطه نیز در این زمینه باید فعالیت خود را نشان دهند، ادامه داد: طبق بررسیهای صورت گرفته ۲۸ سازمان و اداره در بحث فراهم کردن زیرساختهای گردشگری دخیل هستند که در این زمینه باید همکاری داشته باشند.
افزایش ۱۰۰ درصدی اعتبارات در سال ۹۳
وی در ادامه به اعتبارات میراث فرهنگی طی سالهای ۹۲ و ۹۳ اشاره کرد و بیان داشت: اعتبارات عمرانی این نهاد در سال ۹۲ میزان ۲۳۵ میلیون تومان بود که این رقم در سال ۹۳ با افزایش ۱۰۰ درصدی به رقم ۵۶۵ میلیون تومان افزایش داشت.
رضایی، اعتبارات ابلاغی در سال ۹۲ را نیز مبلغ ۲ میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان عنوان کرد که این رقم در سال ۹۳ به ۲ میلیارد و ۸۸۸ میلیون تومان افزایش داشته است.
وی مرمت، احیا و بازسازی برخی از آثار میراث فرهنگی را در سال ۹۳ مورد اشاره قرارداد و بیان کرد: مرمت و احیای کاروانسرای تینوج، محوطه تاریخی قلی درویش، ساماندهی و مرمت برخی از خانههای تاریخی استان و همچنین بازسازی بازار بزرگ قم و گذرخان ازجمله اقدامات انجام شده است که در سال ۹۴ نیز پروژههایی ماند گازرسانی به منطقه گردشگری صبا، کاوشهای تپه قلی درویش و ... در سال ۹۴ انجامشده است.
آژانسهای مسافرتی قم در بحث تورهای گردشگری اماکن تاریخی استان فعالیت چندانی ندارند
رضایی در ادامه به بحث بازدید توریست از آثار تاریخی قم اشاره و به عدم همکاری آژانسهای مسافرتی در این زمینه اشاره کرد و ابراز داشت: ۵۶ آژانس مسافرتی در قم فعال است که این آژانسها در زمینه برگزاری تور برای گردش توریستها در استان فعالیت چندانی ندارند و همین امر موجب شده تا اماکن و آثار تاریخی استان قم مغفول بماند.
وی در ادامه به ثبت ۳۵۰ اثر تاریخی قم اشاره و ابراز کرد: هزار اثر نیز در استان شناسایی شده است که در بحث مرمت و بازسازی این آثار اولویت با بناهایی است که در معرض خطر ریزش بوده و نیازمند سرعت در بازسازی هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم همچنین بابیان اینکه ۱۲ منطقه در قم نیز به عنوان منطقه نمونه گردشگری انتخاب شده است، ادامه داد: سرمایهگذار برای برخی از این مناطق انتخاب شده و برای برخی دیگر نیز مانند دریاچه حوض سلطان، منطقه طایقان و کهک در سال جدید مناقصه برگزار خواهد شد.
وی در ادامه به حضور ۱۵ هزار هنرمند صنایعدستی در سطح استان اشاره و بیان کرد: استان قم در زمینه تولید و آموزش صنایعدستی جزو استانهای سرآمد در کشور است اما متأسفانه در زمینه بازاریابی نتوانسته فعالیت چشمگیری داشته باشد و در این زمینه استان با مشکل مواجه است.
رضایی احداث بازارچههای دائمی برای ارائه آثار صنایعدستی استان قم را مورد تأکید قرارداد و ابراز داشت: در این زمینه نیازمند همکاری سایر نهادها هستیم و مناطقی در شهر قم را نیز برای احداث بازارچههای صنایعدستی پیشنهاد دادهایم که امیدواریم با موافقت مواجه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم به فعالیتهای بخش گردشگری این استان نیز اشاره و بابیان اینکه اولویت استان قم گردشگری زیارتی است، گفت: در حال حاضر ۹ هزار تخت، ۱۰۴ هتل، هتل کاشانه و مسافرخانه، ۱۵۰ خانه مسافر مجوز دار و ۱۱۰ مجتمع گردشگری، تفریحی و توریستی و ۵۶ آژانس مسافرتی در استان قم فعالیت دارند.
استان قم نیازمند ۲۰ هزار تخت اقامتی است
وی با تأکید بر اینکه نیاز استان بیش از این مقدار است، گفت: باید تختهای استان به ۲۰ هزار تخت افزایش یابد و در حال حاضر ۳۹ هتل از یک الی پنج ستاره جمعاً به مبلغ ۴۵۷ میلیارد تومان در حال ساخت است که راهاندازی این مراکز حدود ۲۰ هزار شغل در استان ایجاد میکند و پنج هزار تخت بر تختهای اقامتی استان افزوده میشود.
رضایی به افتتاح پروژههای این اداره در هفته دولت اشاره و گفت: جمعاً ۱۵ پروژه با اعتبار سه میلیارد ۴۰۰ میلیون تومان در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد که یک مجتمع بینراهی و سه هتل ازجمله این پروژهها است.
نظر شما