به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مخبر دزفولی ظهر چهارشنبه در اختتامیه همایش گفتمان نخبگان علوم انسانی که در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه انسان قابلیت دارد که خودش را با شرایط گوناگون تطبیق دهد، اظهار کرد: راه ارتباط با تفکرات گوناگون و راه بروز خلاقیتهای جدید برگزاری چنین برنامههایی است و افرادی پرورش مییابند که تأثیرگذاری مؤثر تغییر دهنده در صحنه اجتماع دارند.
وی ادامه داد: تاریخ همیشه مدیون عناصر مصلح بوده است که توانستند شرایط جامعه را به سمت جریان سعادت بخش هدایت کنند؛ حتی افرادی که ظلم به بشریت میکنند در جریان نخبگی قرار دارند اما نبوغ خود را در شقاوت بشریت و آسیب انسانیت پیدا کردند.
نخبگی در جهت سعادت بشریت باشد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اگر نخبگی در جهت سعادت بشریت باشد انسان دوستانه و جهتگیری الهی میشود و نخبگان میتوانند اثرگذار در تحولات اجتماع باشند.
مخبر دزفولی گفت: در عرصههای مختلف علمی نخبه داریم که عنوان نخبگی را با خود حمل میکنند؛ نخبگی تک بعدی نیست بلکه مجموعهای است که دارای ابعادی از ظرفیتهای انسانی است.
وی با اشاره به اینکه ما تصور نکنیم که نخبگی در آزمون و کنکور است، بیان کرد: نخبگی واقعی این است همه ابعاد را با هم ببینیم و در خدمت اجتماع باشیم.
علوم انسانی متناسب با زیست بوم فرهنگی جامعه باشد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز کرد: ورود به عرصه علمی باید مطالعات پیش زمینهای را برای ما ایجاد کند و علوم انسانی که متناسب با زیست بوم فرهنگی ما باشد یک نقطه تفکری است که این زیست بوم فرهنگی و شناخت آن برای ما ضروری است.
مخبر دزفولی تصریح کرد: اگر بر اساس زیست بوم فرهنگی تدارک علم دیدیم میتوانیم تمدن اسلامی را بسازیم و نسبت میان هرکدام از مفردات گفتمان، نخبگان و علوم انسانی را درک کنیم.
از ظرفیتهای حوزه علمیه برای تولید اندیشه، فکر و نظریه استفاده شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه یک فرد نخبه باید با خود فکر کند که چه برنامهریزی برای ایران اسلامی دارد، گفت: باید توجه کنیم که صرفنظر از گرایش علمی، نقش عمومیتر ما چیست و اگر نخبگان به درجه نخبگی جامع برسند در جوامع تحول ایجاد میکنند.
مخبر دزفولی یادآور شد: هر یک از شما میتوانید مبدع و مبتکر حلقههای بعدی این گفتمان باشید و ظرفیت نخبگی قابلیت جذب کردن افراد را دارد و در این میان به راهنما و مربی بهعنوان تسهیلگر نیاز دارد.
وی اظهار داشت: کمیسیون حوزوی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل دادیم که از ظرفیت نخبگانی و متخصصین علوم اسلامی و انسانی به خوبی بهره ببریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حوزه علمیه یک گنجینه است که اگر قابلیتهای استخراج این گنجینه را نداشته باشیم نمیتوانیم بهخوبی بهره ببریم؛ راه اینکه از ظرفیت حوزویان استفاده کنیم شورای تخصصی مشترک شورای عالی حوزه علمیه و شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
دزفولی با تأکید بر اینکه باید از ظرفیتهای حوزه علمیه برای تولید اندیشه، فکر و نظریه استفاده کرد، اظهار داشت: باید جریان گفتمان در حوزه علوم انسانی عمیقتر و گستردهتر شود و در عرصههای تخصصی با نکته سنجی ورود پیدا کنیم.
نظر شما