به گزارش خبرنگار مهر، داود یاوری در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه کرمانشاه، با اشاره به توجه دولت یازدهم به مقوله تعاون، گفت: توجه دولت به بخش تعاون باعث فراهم کردن زیرساخت های توسعه آن و به تبع آن کارآفرینی و ایجاد اشتغال شده است.
وی با اشاره سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری و تاکیدات همیشگی ایشان بر اجرای سیاست های اقتتصاد مقاومتی، افزود: با توجه به فرمایشات معظم و له، بخش تعاون می تواند یکی از بهترین و مناسب ترین قالب ها برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه مردم را یکی از مهمترین اصل ها در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست و تعامل با آنها و بخش تعاون برای اجرای این سیاست ها تاکید کرد.
وی افزود: بخش تعاون در یک سال و نیم اخیر از وضعیت خوبی نسبت به گذشته برخوردار شده و ما در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از هیچ کمکی برای احیای این بخش دریغ نکرده ایم.
یاوری، تعاون را بازوی دولت برای ایجاد اشتغال دانست و گفت: اگر تعاونی ها در این مسیر قدم بردارند و به روح تعاون اعتقاد داشته باشند دستیابی به عدالت اجتماعی مبتنی بر این بستر ممکن خواهد بود.
وی یکی از برنامه های دولت را تشکیل تعاونی های عمرانی در شهرستان ها دانست و گفت: بر این اساس با عضویت نیم درصد از جمعیت هر شهرستان در بخش تعاون امکان تاسیس تعاونی های عمران شهرستانی وجود دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه افزود: با تشکیل این شرکت ها و از محل منابع آنها می توان شهرستان ها را برخوردار و معضل بیکاری را در آنها حل کرد.
وی بر تولید محور بودن جامعه تاکید کرد و گفت: متاسفانه تاکنون قدری از فرهنگ کار غافل بوده ایم و اگر قرار است، فرهنگ کار ارزشمند باشد باید نظریه هایی در راستای ارزش تولید محور در مقابل یارانه بگیر ارائه شود.
یاوری تاکید کرد: هم چنین باید جامعه را از مصرف کالای خارجی دور کرد تا مصرف کالای داخلی رواج یابد و اگر حتی پوشاک مردم ما مصرف داخلی پیدا کند حدود ۵۰۰ هزار شغل ایجاد می شود.
وی یکی از مصداق های تولید داخلی را تعاونی ها دانست و گفت: با توجه به موارد مذکور، تشکیل تعاونی های توسعه عمرانی دانش بنیان مورد تاکید و حمایت است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت بیش از ۹ هزار تعاونی در استان کرمانشاه خبرداد و گفت: حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در این تعاونی ها عضو بوده و زمینه شغلی برای سه هزار و ۳۰۰ نفر فراهم است.
وی شرکت هایی چون بیستون، مانیزان، شهربازی کرمانشاه و مرغ پرطلایی را از جمله تعاونی های فعال در استان برشمرد.
یاوری از تقدیر از دو شرکت تعاونی کرمانشاهی در جشنواره تعاونگران برتر کشور خبرداد.
وی هم چنین به ارتقا جایگاه کرمانشاه در بحث بیکاری از اول کشور به ششم کشور در بهار امسال اشاره کرد و آن را نتیجه هم افزایی مسئولین دانست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه افزود: این صعود ۶ پله ای وضعیت مناسبی است اما هنوز هم مورد رضایت نماینده ولی فقیه در استان و سایر مسئولان نیست و برای بهبود این وضعیت باید تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی، اعتقاد به خرد جمعی را همان تعاون دانست و بر تقویت روح تعاون در جامعه تاکید کرد.
یاوری گفت: اعتقاد به خرد جمعی چیزی است که اتفاق افتاده و نمود آن نیز هم افزایی در کاهش بیکاری است.
وی با اشاره به تشکیل شورای مهارت در ذیل کارگروه اشتغال استان بر اهمیت مهارت آموزی تاکید کرد و گفت: نیاز سنجی برای ارائه آموزش های مهارتی متناسب با نیاز بازار از جمله مصوبات این شوراست که نقش مهمی را در کاهش بیکاری ایفا می کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، به افزایش تعداد مراکز مشاوره اشتغال از سه مرکز به ۹ مرکز در سال ۹۴ اشاره کرد و از تدوین سند اشتغال استان نیز خبرداد که تا حد زیادی در بهبود وضعیت اشتغال استان موثر خواهد بود.
وی بر تغییر فرهنگ کار در استان و کشور تاکید کرد و نقش ائمه جماعات و روحانیت را در این موضوع بسیار موثر دانست.
یاوری افزود: در حوزه کار و رفع مشکل بیکاری باید راهکارها مشخص و به مردم ارائه شود که خود موجب ترغیب مردم در این زمینه خواهد شد.
وی تغییر الگوی اقتصادی را از اولویت های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برشمرد و گفت: این اداره کل از هر ایده ای در این زمینه استقبال می کند و سعی ما این است که با حمایت از بخش تعاون و تعاونی ها، رویکرد اشتغال در استان را دنبال کنیم.
نظر شما