به گزارش خبرنگار مهر، تور بازدید خبرنگاران حوزه چاپ از شرکت چاپ اُفست به همت اداره کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز دوشنبه شانزدهم شهریورماه برگزار شد و نمایندگان رسانههای گروهی با حضور در مجتمع چاپ اُفست که به همراه شرکت چاپ و نشر ایران متولی چاپ کتابهای درسی تمام مقاطع تحصیلی در سراسر کشور هستند، از بخشهای مختلف این چاپخانه بازدید کردند.
پیش از بازدید خبرنگاران از بخشهای پیش از چاپ و صحافی مجتمع شرکت چاپ اُفست، محمودرضا برازش مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی طارمیراد مدیرعامل سابق شرکت چاپ اُفست که پس از بیش از سه دهه اداره این مجموعه، دو هفته پیش با برگزاری مراسم تودیع از این شرکت رفت، درباره نحوه فعالیت این مجتمع عظیم چاپ و روند آمادهسازی و انتشار کتابهای درسی و نیز مجلات رشد و همچنین روزنامه ایران، توضیحاتی دادند.
در ادامه برازش مدیرکل چاپ و نشر وزارت ارشاد با اشاره به اینکه شرکت چاپ اُفست تنها چاپخانهای است که در حال حاضر در بورس کشور حضور دارد و حتی برخی از کارگران آن دارای سهام در بورس هستند، گفت: شرکت اُفست هم به لحاظ وسعت و حجم کار و هم به جهت شفافیت و نیز عملکردی که در طول حدود چهار دهه گذشته داشته است، از شرکتهای بزرگ فعال در کشور بشمار میرود که توانسته است خدمات شایستهای در صنعت چاپ ارائه کند.
به گفته مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آمار چاپ کتابهای درسی در شرکت اُفست در برخی سالها از مرز ۲۰۰ میلیون جلد هم گذشته است و بخش عمدهای از کتابهای درسی کشور هماکنون در این مجتمع به چاپ میرسد.
برازش همچنین با اشاره به آمار انتشار کتاب توسط ناشران سراسر کشور در سال گذشته، گفت: کل کتابهای ناشران که در سال ۹۳ به چاپ رسیده است، حدود ۱۴۰ میلیون جلد بوده است و از این جهت شرکت اُفست عملکرد بسیار وسیعی داشته است.
این مقام مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین کارنامه علی طارمیراد را در بیش از ۳۲ سال مدیریتش در شرکت چاپ اُفست، قابل قبول ارزیابی و از تلاشهای او در تکمیل زنجیره صنعت چاپ قدردانی کرد.
وی در عین حال کمک بزرگانی مانند داوود شایسته خصلت را در توسعه شرکت چاپ اُفست بسیار موثر خواند و از تلاشهای شایستهخصلت در ۵۰ سال گذشته در این شرکت نیز تقدیر به عمل آورد.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود هدف از برگزاری تور بازدید خبرنگاران از شرکت چاپ اُفست را آشنایی اهالی رسانه و بخصوص فعالان حوزه چاپ در رسانهها با پیشرفتهای این چاپخانه و استفاده از دانش مدیریتی و نیز فنی نهفته در این شرکت در رسانهها عنوان کرد.
در ادامه این نشست علی طارمیراد مدیرعامل سابق شرکت چاپ اُفست با اشاره به برگزاری مراسم تودیع خود پس از بیش از سه دهه از شرکت اُفست در دو دهه پیش، برای سید محسن گلدانساز مدیرعامل جدید این شرکت در توسعهبخشی به خطوط تولید اُفست، آرزوی توفیق کرد و در ادامه به معرفی زمینه فعالیت شرکت متبوعش و همچنین خدماتی که اُفست تاکنون به جامعه هدف خود یعنی دانشآموزان در سراسر کشور ارائه کرده است، پرداخت.
طارمیراد گفت: شرکت اُفست سال ۱۳۳۶ با هدف ساماندهی به وضعیت چاپ کتابهای درسی، پایهگذار شد. با توجه به اینکه در بعضی از کتابهای درسی، غلطهای زیادی وجود داشت و انتشار و چاپ این کتابها به صورت متمرکز انجام نمیشد، تصمیم بر این شد که این شرکت، چاپ کتابهای درسی مقطع ابتدایی را به طور کامل بر عهده بگیرد.
وی در ادامه با تقدیر از مدیران پیشین شرکت چاپ اُفست از جمله مرحوم صنعتیزاده و صمیمی، درباره خدماتی که صمیمی در پایهگذاری شرکت چاپ اُفست ارائه کرده است، پرداخت و گفت: صمیمی خودش دانشآموخته رشته چاپ در خارج از کشور بود و زمانی که به کشور بازگشت، پیشنهادهایی به پدرش که خودش از فعالان این صنعت بود، ارائه کرد با این هدف که چاپخانه تحت مدیریت او را توسعه دهد، اما پدرش این کارها را ولخرجی میدانست و در همان زمان فرصتی پیش آمد تا او به عنوان پایهگذار اصلی شرکت چاپ اُفست به طور جدی به این حوزه ورود پیدا کند.
طارمیراد با اشاره به رویکردی که برای فعالیت شرکت چاپ اُفست از همان ابتدا در نظر گرفته شده بود، گفت: شرکت اُفست یکی از معدود مجموعههای چاپی کشور است که تمامی مراحل پیش از چاپ، چاپ و صحافی و پس از چاپ را با هم دارد و ویژگی دوم، بکارگیری تعدادی از زبدهترین و بهترینهای حوزه صنعت چاپ برای فعالیت در شرکت چاپ اُفست بود؛ صمیمی خود این افراد را تک به تک شناسایی و آنها را در مجتمع چاپ اُفست مشغول فعالیت کرد که از آن جمله میتوان به مرحوم حسینی، مرحوم فشاری و مرحوم خیربندی اشاره کرد.
مدیرعامل سابق شرکت چاپ اُفست همچنین استفاده صمیمی را از تکنولوژی روز صنعت چاپ، زمینهساز دستیابی اُفست به موفقیتهای بعدی عنوان کرد و گفت: در زمانی که هنوز چاپ مسطّح در کشور رایج بود، صمیمی کار شرکت چاپ اُفست را با چاپ چهار رنگ شروع کرد و از این جهت باید گفت شرکت اُفست بزرگترین چاپخانه با روزآمدترین تکنولوژی در صنعت چاپ کتاب در کشور بوده است.
به گفته وی، شرکت اُفست حدود ۴۰ سال پیش اولین اسکنر را وارد ایران کرد و بعد از آن بود که چاپخانه کیهان نیز از این تکنولوژی استفاده کرد. همچنین اُفست، اولین ماشین رُل اُفست چهار رنگ را وارد کشور کرد؛ صحافی ماشینی هم توسط همین شرکت پایهگذار شد.
طارمیراد همچنین با اشاره به تحولات این مجتمع عظیم چاپ بعد از انقلاب اسلامی، چاپ روزنامه به صورت چهار رنگ توسط اُفست و با روزنامه همشهری شروع شد و این در شرایطی بود که هیچ امکان دیگری برای چاپ چهار رنگ روزنامه در کشور وجود نداشت.
مدیرعامل سابق شرکت چاپ اُفست گفت: روزنامه همشهری سال ۷۱ چاپ چهار رنگ خود را به عنوان اولین روزنامه تمام رنگی کشور آغاز کرده و یک سال بعد هم روزنامه ایران به این مزیت مجهز شد. روزنامههای اعتمادملی، سرمایه و هممیهن نیز همگی چاپشان را از شرکت اُفست آغاز کردهاند.
به گفته وی، با توجه به تیراژ بالای کتابهای درسی و تعدد رنگ در این کتابها، شرکت چاپ اُفست توسعه بیشتری یافت و این در حالی بود که قبل از انقلاب، کتابهای مقطع دبیرستان تکرنگ، کتابهای مقطع راهنمایی دو رنگ و تنها کتابهای مقطع ابتدایی بود که به صورت چهار رنگ چاپ میشد.
مدیرعامل سابق شرکت چاپ اُفست ادامه داد: در بعد از انقلاب تصمیم بر این شد که تمامی کتابها به صورت چهار رنگ چاپ شود چرا که موضوع رنگ در بحثهای آموزشی و انتقال نکات آموزشی به دانشآموزان بسیار حائز اهمیت است. بر اساس آمار سال ۵۸، مجموعه کتابهای درسی چاپ شده در این سال حدود ۵۸ تا ۶۰ میلیون جلد بوده است که در حدود سال ۷۰ این آمار تقریباً دو برابر شد.
طارمیراد همچنین گفت: سالهایی بود که حدود ۹۰ میلیون جلد کتاب در شرکت اُفست چاپ میشد یعنی روزی ۵۰۰ هزار جلد کتاب از در چاپخانه اُفست بیرون میرفت.
به گفته وی، در دوره ۳۲ ساله مدیریت او در شرکت چاپ اُفست، سه میلیارد جلد کتاب درسی و مجلات رشد و همچنین دو میلیارد نسخه روزنامه ۱۶ صفحهای تولید و چاپ شده است.
مدیرعامل سابق شرکت چاپ اُفست همچنین یادآور شد: تاکنون ۱۵۵۰ نفر از کارکنان شرکت چاپ اُفست بازنشسته شدهاند و در حال حاضر نسل سوم اُفست در این مجموعه مشغول فعالیت است و خدا را شاکریم که بدون هیچگونه وقفهای در این سه دهه، چاپ کتابهای درسی را انجام دادهایم.
طارمیراد تصریح کرد: در حال حاضر ۵۳ میلیون جلد از کتابهای درسی، ۴۰ میلیون جلد از مجله رشد و تمامی نسخههای روزنامه ایران توسط شرکت چاپ اُفست، چاپ و روانه بازار مصرف میشود.
وی در خصوص فعالیتی که این شرکت برای چاپ کتابهای درسی برخی از کشورهای همسایه انجام داده است، گفت: در سالی که صدام سقوط کرد، یونیسف تهیه و تدوین کتابهای درسی عراق را بر عهده داشت و به تمام کشورهای منطقه پیشنهاد کرد که چاپ کتابهای درسی این کشور را به صورتی تقسیمشده بر عهده بگیرد که بخش عمدهای از این کتابها را که حدود پنج میلیون بود، در ایران و در شرکت چاپ اُفست به ما سپردند و ما همان را چاپ و تحویلشان دادیم و آنها با ابراز رضایت نسبت به خروجی فعالیت ما اعلام کردند که اگر از این کیفیت چاپ مطلع بودند، کل پروسه چاپ کتابهای درسی عراق را به اُفست میسپردند.
مدیرعامل سابق شرکت چاپ اُفست در عین حال با اشاره به حضور شرکت چاپ اُفست در حدود سه مناقصه چاپ کتابهای درسی افغانستان، از ناکام ماندن این تلاش به جهت آنچه او برخی مسائل سیاسی و اقتصادی را فی ما بین دو کشور بود، سخن گفت.
نظر شما