حسين يوسفي در حاشيه گردهمايي دو روزه كارشناسان و محققان باغباني و كشاورزي در اداره اصلاح و تهيه نهال و بذر كشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادي "مهر" در كرج افزود: زير كشت رفتن اين ميزان اراضي، نيازمند برنامه ريزي اصولي، توليد ارقام كشاورزي سازگار با شرايط اقليمي كشور و حمايت از باغداران است.
وي خاطر نشان كرد: با فراهم كردن شرايط ويژه براي بهبود كيفيت ارقام باغي توليد شده، زمينه توسعه صادرات و يافتن بازارهاي منطقهاي و جهاني براي محصولات نيز فراهم خواهد شد.
يوسفي عدم حمايت و نظارت ناكافي را عمده مشكل بخش باغي كشور دانست و ادامه داد: بروز آفات گياهي و بيماري محصولات توليد شده، آفت بخش باغباني كشور است كه به دليل ناآگاهي باغداران، عدم اطلاعرساني به موقع و نظارت ناكافي روي مي دهد.
معاون باغباني وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به ضرورت توسعه نهالستانها به عنوان پايه ارتقاء كيفيت بخش باغي كشور، اظهار داشت: به دليل مسائلي كه عنوان شد در 550 نهالستان فعال كشور تنها 40 ميليون نهال در سال توليد مي شود كه اين ميزان با نظارت و تخصيص بودجه به چند برابر قابل افزايش است.
يوسفي با اشاره به ضرورت بهكارگيري فارغالتحصيلان رشتههاي منابع طبيعي و باغداري در بخش توليد محصولات باغي كشور تصريح كرد: با حضور كارشناسان و فارغالتحصيلان رشتههاي مرتبط با باغداري مي توان شاهد تحولات چشمگيري در اين بخش بود.
وي ايجاد تعاونيهاي باغداري براي حضور فعال فارغالتحصيلان و كارشناسان در اين بخش را ضروري و منجر به دلگرمي فعالان اين بخش دانست.
گفتني است ؛ هم اكنون دو ميليون و 500 هزار هكتار از اراضي كشور زير كشت محصولات باغي است.
درگردهمايي كارشناسان باغباني كشور بيش از 10 تن از محققان، پژوهشگران و دانشجويان سراسر كشور به ارائه آخرين نتايج تحقيقات و مطالعات خود در خصوص باغباني، محصولات باغي، نحوه ارتقاء كيفيت اين بخش، حمايت از باغداران، تعاوني هاي باغداري و ... پرداختند.
در اين گردهمايي دو روزه 70 مقاله در قالب پوستر، كنفرانس و تصوير عرضه و با حضور استادان فن در خصوص آنها بحث و تبادل نظر شد.
نظر شما