۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۲۱:۰۷

روحانی در گفتگو با CBS :

سیاستهای آمریکا با منافع ملی تضاد دارد/دربرجام چیزی از دست ندادیم

سیاستهای آمریکا با منافع ملی تضاد دارد/دربرجام چیزی از دست ندادیم

رئیس جمهور ایران در گفتگو با شبکه CBS آمریکا سیاست های گذشته آمریکا را بر خلاف منافع ملی ایرانیان دانسته و گفت ملت ما خواهان جنگ با هیچ کشوری نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلوزیونی CBS، «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران در گفتگویی ۶۰ دقیقه ای با خبرنگار این شبکه آمریکایی گفت سیاست های آمریکا در تضاد با منافع ملی ایرانی ها بوده است.

روحانی در پاسخ به این سوال خبرنگار آمریکایی که از وی پرسید، می دانید برای بسیاری از مردم آمریکا پذیرش توافق هسته ای با ایران توسط دولت اوباما کار سختی است در حالی که مردم ایران شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل سر می دهند. آنها از این شعارها به دنبال چه هستند؟آیا این شعارها فقط مصرف سیاسی داخلی دارد؟ گفت: این شعار که می دهند علیه مردم آمریکا نیست. مردم ما به مردم آمریکا احترام می گذارد. مردم ایران به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیستند. اما سیاست های دولت آمریکا علیه منافع ملت ایران بوده لذا  نمایش حساسیت مردم ایران در این خصوص قابل درک است.

روحانی در ادامه گفت: وقتی مردم ایران علیه شاه قیام کردند آمریکا تا آخرین لحظه از شاه حمایت کرد. در جریان ۸ سال جنگ با عراق آمریکا از صدام حمایت کرد. مردم این چیزها را فراموش نخواهند کرد. ما گذشته را فراموش نخواهیم کرد اما در عین حال ما به آینده چشم دوخته ایم.

مشروح این مصاحبه به شرح زیر است: 

رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس گفت: خود بدست آمدن تفاهم و توافق به معنای موفقیت بزرگ برای دو طرف است.

رئیس جمهوری ایران در این مصاحبه گفت: توافق بسیار دشوار با بالا و پایین های بسیاری بدست آمد اما ما مسیری درستی را انتخاب کردیم و من خوشحال هستم که ما گام بسیار مهمی در این زمینه برداشتیم ، ما در روند برداشتن گام نهایی قرار داریم.

رئیس جمهور گفت: خود بدست آمدن تفاهم  و توافق به معنای موفقیت بزرگ برای دو طرف است و آنچه که ما در حقیقت به آن رسیدیم اهدافی است که ما از همان روز اول دنبال کردیم و آن این بود که بتوانیم بدون مشکل فعالیت های صلح آمیز خود را حفظ کنیم و تحریم ها رفع شود و قطعنامه های ناعادلانه که علیه ایران تصویب شد، برداشته و لغو شوند.

دکتر روحانی در باره بحث های مختلف در آمریکا و نتیجه آن گفت: قابل پیش بینی بود که مسئله به این مهمی نمی تواند بدون داشتن مخالف حل شود، آنچه که تعجب برانگیز بود اظهار نظراتی بود که چندان خوشایند نبودند.

رئیس جمهور گفت: اگر کشوری می خواست با منابع فنی که دارد به بمب اتمی برسد ،این توافق بسیار بدی برای آن محسوب می شد زیرا این توافق محدودیت هایی برای همه جنبه های رسیدن به یک بمب اتمی اعمال می کند اما اگر کشوری از همان ابتدا به دنبال فناوری صلح آمیز بوده باشد، هیچ چیزی را از دست نداده است. ما می خواستیم این اتهامات نادرست که ایران بدنبال تسلیحات هسته ای است به سمت این که هدف ایران فعالیت های صلح آمیز است، اصلاح و حل شود. 

دکتر روحانی گفت: ما در این توافق محدودیت هایی برای دوره های زمانی پذیرفته ایم تا بتوانیم اعتماد بیشتری را در جهان ایجاد کنیم.

رئیس جمهور درباره اعتماد بین دو طرف گفت: درباره بحث اعتماد بین ایران و آمریکا باید بگویم این اعتماد وجود نداشته است و امروز نیز وجود ندارد و این موضوع روشنی است اما درباره موردی که شما مطرح کردید باید بگویم در هر زمانی از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۵ به خصوص در سال ۲۰۰۳ که ایران به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را پذیرفت، آژانس بین المللی انرژی اتمی بازرسی های زیادی انجام داده است.

 روحانی گفت:  پس از صدها ساعت بازرسی و بسیاری از گزارش ها در هر زمانی ، در قطعنامه شورای حکام در نوامبر دو هزار و چهار به صورت روشن بیان شد که فعالیت های ایران هیچ انحرافی نداشته است و در تمام گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی در دوازده سال گذشته، آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره گفته است در تاسیسات اعلام شده هیچ انحرافی مشاهده نکرده است.

رئیس جمهور  گفت: ایران با آژانس توافق کردند که این مسئله را حل و فصل کنند و به نتیجه نهایی برسند، آژانس بین المللی انرژی اتمی سوالات خاصی در این زمینه دارد و ما در حال گفتگو با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای پاسخ به این پرسش ها هستیم.روشن است که برخی ممکن است مخالفت کنند و برخی نیز از آن طرفداری و نظرات خود را ابراز کنند اما همزمان پس از تایید این توافق به وسیله نهادهای مسئول، همه از آن تبعیت خواهند کرد و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز پس از تایید این توافق به وسیله نهادهای مسئول به این توافق احترام خواهند گذاشت.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اختلافات و بی اعتمادی میان ایران و آمریکا به این زودی از بین نخواهد رفت، تصریح کرد: رهبری معظم ایران  تصمیم نهایی درباره این توافق را برعهده نهادهای مسئول گذاشته است.

دکتر روحانی گفت: اصل مذاکرات را رهبری معظم تایید کرده است و بارها گفت که من مذاکراتی را که دو طرف با یکدیگر مذاکره کنند، می پذیرم. ایشان تصمیم نهایی درباره این توافق را برعهده نهادهای مسئول گذاشته است. بنابراین زمانی که نهادهای مسئول در تصمیم نهایی خود این توافق را بپذیرند به معنای آن است که رهبر معظم نیز آن را می پذیرد و آن را تایید می کند.

رئیس جمهور ایران درخصوص تصمیم مثبتی درباره این توافق گرفته خواهد شد، گفت: اکثریت مردم ما در نظرسنجی دیدگاه مثبتی درباره این توافق دارند و معمولا نهادهایی مانند پارلمان و شورای عالی امنیت ملی از افکار عمومی دور نمی شوند و در این مسیر حرکت می کنند.

دکتر روحانی درباره رد توافق در مجلس و شورای عالی امنیت ملی گفت: به هر حال در دنیای احتمالات، هر احتمالی وجود دارد اما معتقدم منطق حامیان این توافق، منطقی بسیار قوی است.

رئیس جمهور ایران در خصوص جمله آمریکا شیطان بزرگ است؟گفت: تخاصمی که بین ایران و آمریکا از دهه ها وجود دارد و فاصله ،اختلافات و بی اعتمادی به این زودی کنار نمی رود. آنچه که مهم است این است که ما در چه مسیری پیش می رویم. آیا ما در حال رفتن به مسیر تشدید تخاصم هستیم یا این که در مسیر کاهش آن حرکت می کنیم. من معتقدم ما نخستین گام ها را برای کاهش این تخاصم برداشته ایم.

مجری پرسید آیا شما فکر می کنید آمریکا شیطان بزرگ است؟ دکتر روحانی گفت:شیطان در اصطلاح دینی ما برای نشان دادن قدرت فریب دیگران استفاده می شود و برای کسی استفاده می شودکه حرف های وی روشن و مطابق با واقعیت نباشد اما آنچه  من می گویم این است که آمریکا در گذشته در مورد ایران اشتباهات زیادی انجام داده است و باید این اشتباهات را جبران کند.

مجری پرسید من مطمئن هستم شما درک می کنید که برای بسیاری از آمریکایی ها دشوار است این حقیقت را بپذیرند که رئیس جمهور اوباما توافقی با کشوری امضاء کرده است که شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر می دهد. چگونه این مسئله را توصیف می کنید؟ آیا آنها باید فکر کنند که این شعار برای مصرف سیاسی داخلی ایران است؟ آمریکایی ها باید از این لحن چه برداشتی داشته باشند؟

رئیس جمهور ایران گفت: ببینید این شعاری که داده می شود شعار علیه مردم آمریکا نیست. مردم ما به مردم آمریکا احترام می گذارند. مردم ایران بدنبال جنگ با هیچ کشوری نیستند اما سیاست های آمریکا علیه منافع ملی مردم ایران بوده است. قابل درک است که مردم به این مسئله حساسیت نشان دهند. زمانی که مردم علیه شاه قیام کردند، آمریکا تا آخرین ماه به شدت از شاه حمایت کرد. در جنگ هشت ساله با عراق، آمریکایی ها از صدام حمایت کردند. مردم این چیزها را فراموش نخواهند کرد. ما نمی توانیم گذشته را فراموش کنیم اما همزمان نگاه ما باید به آینده باشد.

مجری پرسید مرگ بر آمریکا مفهوم ساده ای دارد. سه کلمه است و نیازی به تفسیر ندارد و چندان آشتی جویانه نیست. آیا شما روزی را می بینید که دیگر از این لحن استفاده نگردد؟ شما خودتان دو طرف را ترغیب کرده اید تا برای کاهش این درجه حرارت( لحن تند) تلاش کنند.

دکتر روحانی گفت: اگر آمریکا تخاصم را کنار گذارد و حسن نیت را شروع کند و اگر گذشته را جبران کند،اوضاع آینده ایران و آمریکا تغییر خواهد کرد.

این خبر در حال تکمیل شدن است....

کد خبر 2919481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha