به گزارش خبرنگار مهر ،محمد سالاری که به همراه شهردار تهران به منظور ادامه فعالیت های کمیته خواهر خواندگی تهران و بوداپست و همچنین تبادل اطلاعات در حوزه های مختلف به مجارستان سفر کرده بود، در یکصدو هشتاد و ششمین جلسه شورای شهر تهران گزارشی را در ارزیابی این سفر ارائه کرد.
سالاری در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشخصات و موقعیت کشور مجارستان گفت: این کشور در اروپای مرکزی واقع شده که جمعیتی بالغ بر 10 میلیون نفر در آن سکونت دارند و وسعت این کشور 93 هزار و 33 کیلومتر مربع است که با کشورهای اتریش، اسلوونی، کرواسی، صربستان، رومانی، اوکراین و اسلواک همسایه است. نوع حکومت این کشور جمهوری پارلمانی و پایتخت آن بوداپست است. رودخانه دانوب شهر بوداپست را به دو بخش بودا و پست تقسیم می کند که این دو بخش با 9 پل به یکدیگر متصل می شوند. بوداپست دارای 525 کیلومتر مربع مساحت و یک واحد مستقل در تقسیمات کشوری مجارستان است و یک پنجم جمعیت این کشور را در خود جای داده است.
وی ادامه داد: شهرداری بوداپست از سال 1873 به شکل شهردار- شورا اداره می شود و این شهر به 23 منطقه شهرداری تقسیم شده و هر منطقه شهردار خود را داردکه با رای مستقیم مردم انتخاب می شود . شورای شهر بوداپست دارای 33 عضو است که 23 نفر از شهرداران مناطق و 9 نفر آن از فهرست های انتخاباتی احزاب سیاسی و شهردار بوداپست می باشند و شهردار و اعضای شورای شهر آن برای یک دوره 5 ساله انتخاب می شوند.
سالاری افزود: در بوداپست، دولت مرکزی مسئول برنامه ریزی شهری، برنامه ریزی قانونی، حمل و نقل عمومی، مسکن، مدیریت پسماند، مالیات شهری، موسسات تادیبی، کتابخانه ها، امنیت عمومی، امکانات تفریحی و.. است و شهردار مسئول تمامی خدمات شهر، پلیس، آتش نشانی، اجرای تمام قوانین شهری و ملی در داخل شهر و مدیریت اموال عمومی و بسیاری از آژانس های عمومی است.
این عضوشورای شهر تهران در تشريح دستاوردهاي سفر به بوداپست اظهار داشت: تبادل تجربیات موفق بین کلانشهرهای جهان راهگشا بوده و می تواند به حل چالش ها و مشکلات مشترک شهرها کمک کند ودر این سفر که به دعوت اشتوان تارلوش، شهردار بوداپست و به منظور آغاز فعالیت کمیته خواهرخواندگی تهران و بوداپست صورت پذیرفت. در واقع پیمان خواهرخواندگی میان دو شهر نماد و نشانه ای از علاقه مندی و تمایل طرفین به ایجاد و گسترش روابط و پیوندهای دوستانه به ویژه در ابعاد سیاسی و اجتماعی و فرهنگی میان دوشهر است.در همین راستا مذاکرات و مراوداتي به منظور ایجاد بستر مناسب برای همکاری در حوزه های فرهنگی، سیاسی و خدمات فنی انجام شد که در دو بخش همکاريهاي شهري و ملي دستاوردهاي مفيدي در بر خواهد داشت.
بازدید از از مرکز حمل ونقل عمومی بوداپست
وی در خصوص بازدیدی که از شرکت و سیستم حمل و نقل شهری بوداپست داشته اند اظهار داشت: در این بازدید با برنامه راهبردی توسعه حمل و نقل عمومی و همچنین جدیدترین اتوبوس های برقی شهر و خطوط LRT و قطارهای جدید فعال در شبکه حمل و نقل گسترده بوداپست آشنا شدیم و مذاکراتی در حوزه حمل ونقل عمومي شهری صورت پذيرفت و از آنجا که ما در سیستم حمل و نقل شهری تهران نيازمند توجه ویژه به حمل ونقل ريلي سبک هستيم و شهر بوداپست در اين حوزه از جهت ساختاري بسيار پيشرفته است همکاری دو جانبه در این زمینه براي ما بسيار حائز اهميت بوده و با توجه به تجربه غنی که شهر بوداپست در حوزه سیستم حمل و نقل ریلی سبک(LRT) دارد، تمایل داشتیم با کارشناسان این شهر در مورد مسائل فنی و هزینه های تمام شده بکارگیری این سیستم مذاکره داشته باشیم.
وی ادامه داد : با توجه به این دیدار و آمادگی ایجاد شده برای انتقال این تکنولوژی در کنار مطالعاتی که طی سه سال اخیر برای بهره گیری از این سیستم در حمل و نقل شهر تهران انجام شده، امیدوارم امکان استفاده از این شیوه حمل ونقلی در شهر تهران پس از ارائه لایحه و تصویب در شورای اسلامی شهر تهران صورت پذیرد.
سالاری افزود: نکته جالب دیگری که در بوداپست وجود دارد اینست که اوج پیاده راه سازی در این شهر وجود دارد یعنی 3/2 معابر به پیاده راه ها اختصاص داده شده است که ما میتوانیم از این تجربه آنها در تهران استفاده کنیم.
بازدید از مراکز فرهنگی پایتخت مجارستان
سالاری همچنین با اشاره به بازدید از فرهنگستان علوم و کتابخانه شرق شناسی این کشور گفت: درکتابخانه شرق شناسی شهر از150 هزار جلد کتاب شامل 16 هزار نسخه خطی تاریخی نگهداری می شود. همچنین 200 جلد کتاب و نسخه خطی و تاریخی به زبان فارسی از جمله کپی های نسخ خطی شاهنامه مربوط به قرن 15و دوره قاجار در این کتابخانه موجود است و براساس قرارداد موجود بین کتابخانه شرق شناسی بوداپست و وزارت امور خارجه کشورمان نسخ خطی فارسی این کتابخانه اسکن و به وزارت امور خارجه ارسال تا شناسنامه دار شده و به صورت دیجیتالی در دسترس عموم قرار گیرند.
بازدید از شرکت آب و فضلاب و تصفیه خانه مرکزی بوداپست
این عضو شورای شهر در خصوص بازدید از شرکت واترورتز بوداپست (شرکت آب و فضلاب) و تصفیه خانه مرکزی این شهر توضیح داد: این شهر دارای سیستم تصفیه فاضلاب بسیار پیشرفته می باشد که این سیستم کل شهر را پوشش می دهد یعنی کلیه فاضلاب بوداپست تصفیه شده و پساب آن به رودخانه دانوب ریخته می شود.
دیدار با رییس پارلمان مجارستان وزير امور خارجه و تجارت مجارها
وي به بخش دیگری از دیدارهای این سفر که فراتر از موضوعات شهری بود اشاره کرد و گفت : در این دیدار که با حضور با لاسلوکوور ، رییس پارلمان مجارستان و وزير امور خارجه در جوی گرم و دوستانه برگزار شد طرفین دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را به اشتراک گذاشتند . در این ملاقات ها موضوعاتی مانند روابط دو جانبه ، وضعیت خاورمیانه و چالش های پیشروی شهر ها و ملت های منطقه بویژه پناهجویان در اروپا و مجارستان مطرح شد و بنظر می رسد صرف نظر از اختلاف نظرهای اندک مواضع مجارستان و ایران دارای اشتراکات زیادی است .در این دیدارها ظرفیت های همکاری دو کشور بررسی و قرار شد تماس ها وملاقات هایی در بالاترین سطح ادامه یابد. در همین راستا به زودی نخست وزیر مجارستان در سطح هیات بلند پایه ای عازم تهران خواهد بود ، همچنین رییس پارلمان آنها نیز سفری به تهران خواهد داشت.
محمد سالاری در پايان درباره معماري بناها در شهر بوداپست خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه دیگر اینست که در این شهر هیچ ساختمان در حال ساختی دیده نمی شود. بوداپست یکی از شهرهای قديمي است و اقدامات شایستهای توسط شهرداری این شهر در حفظ نماهای قديمي آن انجام شده است. نکته جالب توجه اينجاست که چگونگي اجرای نماي ساختمانها در بوداپست از اختيارات شهرداري است و مردم، دستگاه هاي دولتي و يا بخش خصوصي حق هیچ گونه مداخله در چگونگي ترکيب نماي ساختمان ندارند زيرا معماري مصالح و نما در اختيار شهرداري است. البته در شهر تهران در دوره چهارم شورای اقدامات خوبی در حوزه ساماندهی سیما و منظر و معماری ساختمانها شروع و عملیاتی شده که در آینده نزدیک بتوانیم به اهداف طرح جامع شهر در این حوزه برسیم .
نظر شما