به گزارش خبرنگار مهر، حسین عرفانی ظهر یکشنبه در همایش روز جهانی بهداشت محیط زیست با اشاره به شعار امسال بهداشت محیط، اظهار داشت: کودکان آینده سازان کشور هستند پس باید تلاش کرد که محیط زیست و سلامت آنها حفظ شود.
وی با عنوان اینکه انسانها از هر مقام و جایگاهی باهم یک اشتراک دارند و آنهم عشق به فرزند است، بیان کرد: استعمال دخانیات، کاهش سن مصرف دخانیات، تماس با آلایندههای شیمیایی و غیره از مواردی است که سلامت کودکان و همچنین نسلهای آینده را تهدید میکند.
معاون بهداشتی علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه دولت و حاکمیت بهتنهایی سلامت را تأمین نمیکند، ادامه داد: برای تأمین سلامت نیاز به یاری مردم بوده که این خود نیازمند فرهنگ خود مراقبتی است.
عرفانی با اشاره به اینکه انسان براساس نگرشها و اندیشهها فعالیت میکند و زمانی که سواد مرتبط با حوزه سلامت بالا می رود آگاهیها افزایش پیدا می کند و درنتیجه نگرشها بهبود مییابند، عنوان کرد: سال جاری نسبت به سال گذشته فعالیت ها در حوزه بهداشت ۱۰ برابر شده است.
وی به زمینه های تولید علم اشاره کرد و افزود: ایران اسلامی زمانی میتواند از کشور درحالتوسعه به کشور توسعهیافته ارتقا پیدا کند که خود بتواند به تنهایی تولید علم داشته باشد.
معاون بهداشتی علوم پزشکی همدان مبنای تولید علم را تحقیقات بیشتر دانست و بیان کرد: باید جامعه را در حوزه تحقیقاتی ارتقا دهیم.
عرفانی با تاکید بر اینکه تحقیقات باید زنجیرهای باشد تا موثر واقع شود، بیان کرد: بدون بهداشت محیط نمی توان در جامعه سلامت ایجاد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با بیان اینکه درخصوص علوم انسانی و حفظ سلامت افراد خانواده و جامعه باید دو اقدام را ترویج داد، بیان کرد: نخستین اقدامی که باید در جامعه ترویج پیدا کند کتابخوانی و دیگری ورزش است چراکه با انجام کتابخوانی و ورزش بسیاری از مشکلات برطرف میشود.
حبیب الله موسوی بهاربابیان اینکه ترویج بهداشت محیط نیاز به مطالعه روزافزون دارد، بیان کرد: ترویج بهداشت محیط در کشوری که میانگین مطالعه هر فرد چهار دقیقه در سال است به سختی امکان پذیر است.
وی بابیان اینکه آگاهسازی و ارتقای فرهنگ برای بهداشت عموم لازم است، افزود: حفاظت و حراست بهداشت محیط رکن مهمی در جامعه محسوب می شود.
نظر شما