۲۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۵:۱۴

مدیرکل امور عشایر خوزستان:

عشایر کوچنده خوزستان ۲۳ هزار خانوار هستند

عشایر کوچنده خوزستان ۲۳ هزار خانوار هستند

اهواز ـ مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت: بر اساس اعلام رسمی مرکز آمار، عشایر کوچنده خوزستان ۲۳ هزار خانوار هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی رحم کریمی ظهر امروز سه‌شنبه در همایش مدیران مدارس عشایر خوزستان تحت عنوان «علم و ایمان فرزندان ایل» که در تالار مطهری آموزش‌وپرورش ناحیه یک اهواز برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس اعلام مرکز آمار، تعداد عشایر کوچنده خوزستان ۲۳ هزار خانوار با جمعیتی بالغ‌بر ۱۴۰ هزار نفر است.

وی افزود: عشایر کوچنده در ۶۰ درصد جغرافیای استان خوزستان گسترده شده و سه درصد از جمعیت خوزستان را تشکیل می‌دهند. زندگی این عشایر کوچنده در واقع مبتنی بر دام و دامداری است.

کریمی بیان کرد: جمعیت سه‌درصدی عشایر کوچنده خوزستان در واقع ۱۲ درصد از جمعیت عشایری کشور را تشکیل می‌دهند. آنها دو میلیون رأس دام سبک دارند که با این تعداد در واقع ۳۴ درصد دام سبک استان و ۹ درصد دام سبک کشور را دارند.

مدیرکل امور عشایر خوزستان بیان کرد: نقش عشایر در اقتصاد کشور و خوزستان، علاوه بر نقش‌آفرینی‌های سیاسی، یک نقش مؤثر و بی‌بدیل است. جامعه عشایری مولد هستند و نمونه اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شوند.

کریمی گفت: تحریم‌ها و محدودیت‌ها بر تولیدات عشایر اثر نگذاشته است به‌طوری که در چند سال اخیر شاهد افزایش هشت برابری نهاده‌های دامی بودیم ولی عشایر به‌خوبی ایستادگی کردند.

وی بیان کرد: جایگاه عشایر در طول تاریخ بی‌بدیل است و در تمام نظام‌ها به‌عنوان مبارزان واقعی در صف مقاومت ایستادند. عشایر غیور باوجود همه محدودیت‌ها همواره کنار مسئولان حضور داشته‌اند.

کریمی اظهار کرد: در جامعه عشایری با یک ندا از مسئولان، مشارکت ۱۰۰ درصدی رقم خواهد خورد و حتی آنجایی که مشارکت ۹۸ درصدی داشته‌اند به دلیل حضور نداشتن خود ما بوده است.

مدیرکل امور عشایر خوزستان افزود: باید اول توانمندی جامعه عشایری که اگر نباشند چه اتفاقی می‌افتد را اثبات کنیم. همچنین ضرورت این جامعه باید برای تصمیم‌گیرندگان ما روشن باشد. شاید در تصمیم‌گیری‌های ما، جایگاه جامعه عشایری دیده نشود بنابراین باید کاری انجام دهیم تا جایگاه این جامعه را پررنگ‌تر کنیم.

کریمی گفت: معلمان عشایری بهترین کارشناسان جامعه عشایری و در واقع برجسته‌ترین پژوهشگران جامعه عشایری هستند. ولی از چنین داشته‌هایی به‌درستی استفاده نکرده‌ایم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد:۲۰ درصد از گوشت قرمز خوزستان توسط عشایر تأمین می‌شود و این جامعه عشایر باوجود جمعیت اندک خود، تأثیر بزرگی در تولید فرآورده‌های غذایی، تولیدات زراعی، باغی، صنایع‌دستی و گوشت قرمز دارند.

مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی ما این است که باید مسائل و مشکلات آموزشی عشایر را برطرف کنیم. جامعه عشایر اکنون در حال گذر از یک وضعیت سنتی به جدید هستند که این مرحله گذار سطح مطالبه گری عشایر را تغییر داده است.

کد خبر 2939865

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha