به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دكتر "محمد باقر غفراني" صبح امروز در كنفرانس هسته اي ايران در مشهد، نيروگاه اتمي بوشهر را يك دانشگاه دانست و افزود: اولويت كاربري نيروگاه اتمي بوشهر بايد آموزش نيروي انساني متخصص، كسب تجربه و نمايش توانمندي هاي فني دانشمندان ايراني باشد.
استاد دانشگاه صنعتي شريف در مورد توانمديهاي كشور در بخش فناوري هسته اي اظهار داشت : نوپا بودن كشور در فناوري نيروگاه هسته اي، محدوديت منابع اورانيوم و وابستگي به منابع سوخت وارداتي از جمله كاستي هاي كشور در زمينه فناوري هسته اي است.
و با اشاره به دستاوردهاي بزرگ كشور در زمينه انرژي اتمي ، كمبود مديران حرفه اي با تجربه فني بين المللي و فقدان سازماندهي و مديريت مناسب پروژه هاي هسته اي از ديگر كاستي هاي كشور در اين زمينه است.
وي اظهار داشت: فناوري هسته اي در دنيا تحول يافته است بطوريكه رفتارهاي نسل سوم و چهارم جاي رفتارهاي گذشته را گرفته است و اين تحول بيانگر پيشرفت در زمينه دانش هسته اي جهانيان است.
استاد دانشگاه صنعتي شريف گفت: بسياري از كشورها كه با ما فعاليت در زمينه انرژي هسته اي را شروع كرده اند به اكثر اهداف خود دست يافته اند بطوريكه در اين زمينه پيشرو هستند و توانسته اند راكتور طراحي كنند.
وي افزود: امكان سنجي فني اقتصادي، دسترسي به منابع و تامين خدمات چرخه سوخت هسته اي و منابع انساني متخصص و حرفه اي از پيش نيازهاي ضروري در زمينه انرژي هسته اي است.
اين استاد دانشگاه گفت: كسب تجربه كافي در بهره برداري از اولين نيروگاه هسته اي و برقراري روابط بين الملل، انتقال فناوري و تامين مواد و تجهيزات خاص از جمله معيارهاي مورد نياز در دسترسي به دانش هسته اي است.
غفراني اهداف توسعه پايدار كشور را حفظ خوداتكايي، استقلال ملي و حفظ امنيت انرژي كشور در زمينه فناوري هاي چرخه سوخت هسته اي دانست و افزود: در سطح علمي بايد بر اساس اصول به جمع بندي رسيد و بعد سياست گذاري كرد.
دومين كنفرانس هسته اي ايران با حضور جمعي از محققين و متخصصان علوم هسته اي، اساتيد و دانشجويان سراسر كشور در مشهد آغاز به كار كرد. اين كنفرانس تا فردا ادامه مي يابد.
نظر شما