۴ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۵۶

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

برنامه پیشگیری از برگشت مالاریا در خراسان جنوبی اجرا می‌شود

 برنامه پیشگیری از برگشت مالاریا در  خراسان جنوبی اجرا می‌شود

بیرجند- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بابیان اینکه خشکسالی‌ها در استان علی رغم همه خسارت‌هاسبب کاهش بروز مالاریا شده است، گفت: برنامه پیشگیری از برگشت مالاریا در همه شهرستان‌ها اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز مهدی‌زاده پیش از ظهر دوشنبه در همایش راهکارهای حذف مالاریا اظهار کرد: خراسان جنوبی شرقی‌ترین استان کشور بوده که دارای ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است.

وی بابیان اینکه افغانستان یکی از کشورهایی است که بیماری مالاریا در آن وجود دارد، بیان کرد: علاوه بر این خراسان جنوبی با استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان و کرمان همسایه بوده که در بخش‌های از آن انتقال بیماری مالاریا وجود دارد و همه این عوامل این استان را در معرض خطر قرار داده است.

سال‌هاست که در استان موارد انتقال محلی بیماری مالاریا را نداریم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه سال‌هاست که در خراسان جنوبی موارد انتقال محلی بیماری مالاریا را نداریم، عنوان داشت: مواردی ابتلایی نیز که وجود داشته به‌سرعت تشخیص و تحت درمان قرارگرفته‌اند.

مهدی‌زاده ادامه داد: بااین‌وجود تعدادی از ناقل‌های این بیماری در استان وجود دارد که ما را متعهد به‌احتمال انتقال بیماری می‌کند و نیاز است تا آمادگی کامل در برابر آن را داشته باشیم.

وی گفت: درجاهایی که توسعه نیست مالاریا بروز می‌کند اما در حال حاضر بیشتر روستاهای استان از نعمت آب و برق برخوردارند که این احتمال بروز بیماری را کمتر کرده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بابیان اینکه شرایط آب و هوایی نیز به ما در کنترل بیماری کمک کرده است، بیان داشت: خشک‌سالی‌های چندین ساله در استان علی‌رغم همه خسارت‌هایی که به همه بخش‌ها زده دانه‌های لاروی و آب‌های راکد را از بین برده که این عامل سبب کاهش بروز بیماری مالاریا شده است.

مهدی‌زاده اضافه کرد: علاوه بر همه این موارد مراقبت‌های انجام‌شده در استان سبب شده که تمامی موارد بیماری در استان به‌سرعت کشف و درمان شده و احتمال انتقال بیماری را کمتر کرده است.

شناسایی هفت مورد ابتلا به بیماری مالاریا در استان

وی از شناسایی هفت مورد ابتلا به بیماری مالاریا در استان طی سال گذشته خبر داد و گفت: تمامی این موارد ظرف کمتر از ۲۴ ساعت درمان شده‌اند.

مدیر گروه تخصصی بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این همایش اظهار کرد: خراسان جنوبی حدود ۱۰ درصد وسعت کشور و حدود یک درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.

مجید شایسته به فعالیت ۸۱ مرکز بهداشتی و درمانی در این استان اشاره کرد و گفت: این مراکز زیر نظر ۱۱ شبکه بهداشت و درمان فعالیت می‌کنند.

وی تعداد موارد تشخیص بیمار مبتلابه مالاریا در سال ۸۳ را دو مورد در استان برشمرد و افزود: این تعداد در سال ۸۴ به شش مورد رسید و بعدازآن نیز هرساله شاهد کاهش این تعداد هستیم.

مدیر گروه تخصصی بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: موارد ابتلا به مالاریا در سال ۹۱ به صفر رسید اما در سال ۹۲ بازهم سه مورد و در سال ۹۳ دو مورد ابتلا گزارش شد.

اجرای برنامه پیشگیری از برگشت مالاریا در همه شهرستان‌های استان

شایسته بیان داشت: همه موارد ثبت‌شده در پنج سال اخیر در زمان کمتر از ۲۴ ساعت بعد از تشخیص تحت درمان قرار گرفتند.

وی بابیان اینکه مناطقی که در سه سال گذشته هیچ موردی از ابتلا به مالاریای بومی را نداشته‌اند برنامه پیشگیری از برگشت مالاریا را باید انجام دهند، عنوان داشت: تمامی شهرستان‌های تحت پوشش این استان در این منطقه قرار داشته و این برنامه برای آن‌ها اجرا می‌شود.

مدیر گروه تخصصی بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تأکید بر اینکه عدم وجود بیمار مبتلابه مالاریا به این معنا نیست که برنامه‌های کنترلی انجام نشود، بیان داشت: خشک‌سالی‌های چندین ساله در برخی از موارد شرایط را برای فاکتورهای مالاریا کمتر کرده اما از آن‌طرف گسترش حاشیه‌نشینی، جابجایی جمعیت، تنوع گونه رفتارهای ناقلین و شرایط آب و هوایی مناسب در برخی از نقاط استان تهدیداتی ایجاد می‌کنند.

شایسته به علل خطر بازگشت مالاریا به استان اشاره کرد و گفت: مرز مشترک با کشور افغانستان، وجود پشه‌های آنوفل در استان، حضور اتباع خارجی ازجمله افغانستان و پاکستان، وجود کانون‌های قدیمی غیرفعال در استان و تبادل جمعیتی ازجمله این عوامل هستند.

وی، تقویت نظام مراقبت، تهیه لارو هدفمند، تشخیص به‌موقع و درمان به‌موقع را ازجمله راهکارهای حذف مالاریا در استان دانست.

کد خبر 2950396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha