به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین عطایی ظهر دوشنبه در همایش چالش های اجتماعی در بهبود مصرف آب در بخش کشاورزی که در سالن باغستان جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهارداشت: در حال حاضربیش از یک میلیون و۵۰۰ هزارمترمکعب آب قابل برنامه ریزی در بخشهای کشاورزی استان وجود دارد.
عطایی افزود: در شرایطی که در بحران آب به سر می بریم باید همه کشاورزان و بهره برداران این شرایط را درک کرده و برای خروح از این وضعیت راهکار ارائه کنند.
عطایی یادآورشد: چرا باید کشاورزان نسبت به چاههای غیرمجاز بی تفاوت باشند در حالی که تداوم این روند آینده دشت را با چالش جدی روبرو خواهد کرد به طوری که دیگر آبی برای کشاورزی آیندگان نخواهد بود.
وی تصریح کرد: باید دنبال راهکار عملی برای کاهش مصرف و خروج از بحران باشیم و در این راه مقابله با چاه های غیرمجاز و اضافه برداشت از چاهها ضروری است.
عطایی گفت: همه باید به وظیفه خود عمل کنیم و مسئولیت را به گردن دیگران نیندازیم و بدانیم بخشی از روش های بهبود مصرف در اختیار خود کشاورزان است.
۷۲۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی در کشاورزی
مدیر آب و خاک وامور فنی مهندسی جهاد کشاورزی قزوین بیان کرد: باید برای خروج از این وضعیت در بخش کشاورزی بالغ بر۷۲۰ میلیون مترمکعب آب صرفه جویی شود که این کار مستلزم کنترل میزان برداشت از چاهها، جلوگیری از فعالیت چاههای غیرمجاز و رعایت الگوی کشت است.
وی گفت: ضعف قانون در توزیع عادلانه آب و اجازه توسعه چاههای غیر مجاز، برخورد نشدن یکسان و عادلانه با پدیده برداشتهای غیرمجاز، ایجاد توقع در کشاورزان در اجرای سیستم های تحت فشار جهت افزایش سطح کشت و وجود دیدگاههای مبتنی بر ضرورت توسعه کمی کشاورزی با آب غیر مجاز از جمله عوامل قانونی اداری در این بخش است.
عطایی؛ بی اعتمادی بین مردم و متولیان و سیاستهای اتخاذ شده، تبعیض در صدور پروانه های برداشت آب و تحمیل اشتغال به بخش کشاورزی را از جمله موارد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی این کار برشمرد.
در ادامه حسین رضاجو مسئول تشکل آب بران استان قزوین با انتقاداز بی توجهی مسئولان به حل مشکلات تامین آب کشاورزان گفت: باید مسئولان برای مدیریت مصرف آب جدی باشند و ارائه الگوی کشت در این راه ضروری است.
وی افزود: به نظر می رسد گوش شنوایی برای بررسی وحل مشکلات بهره برداران وجود ندارد و اگر تصمیم دارید توزیع آب عادلانه باشد باید در بستن چاههای غیرمجاز بدون تبعیض جدی باشیم تا نارضایتی ایجاد نشود.
رضاجو بیان کرد: کارشناسان باید راهکارهای درست به کشاورز ارائه کنند برای نمونه در اجرای سیستم های آبیاری مدرن متاسفانه نبود نظارت کارشناسی گاهی هزینه های اضافی به بهره بردار تحمیل می کند که مشکل ساز است.
وی تصریح کرد: متاسفانه خود نمایندگان در یک مقطع به چاههای غیرمجاز مجوز دادند تا کار قانونی شود و امروز که با بحران مواجه هستیم تصمیم دیگری گرفته شده که مقابله با این پدیده سخت است.
عضو تشکل آب بران استان قزوین اظهارداشت: نباید کاری کنیم کشاورزانی که قانونی کار می کنند با محدودیت مواجه شوند اما کسانی که چاه غیرمجاز دارند براحتی تولید کنند و به بحران آب هم دامن بزنند.
نظر شما